Δύο μήνες μετά το σεισμό του Αρκαλοχωρίου και καθώς το φαινόμενο έχει αρχίσει να φθίνει οι δασκάλες της Β΄τάξης στα πλαίσια του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και της θεματικής ενότητας « Φροντίζω το Περιβάλλον – Φυσικές καταστροφές» κάλεσαν στο σχολείο μας τον κ. Δρ. Μπάμπη Φασουλά Γεωλόγο Υπεύθυνο του Μ.Φ.Ι. Ηρακλείου. και αξιολόγηση της Γεωποικιλότητας, Γεωδυναμικής και τεκτονισμού του νοτίου Αιγαίου, της Τεκτονικής Γεωμορφολογίας σε πρόσφατες ορογενετικές ζώνες. Του ζητήσαμε να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για το θέμα του σεισμού.
Ο κ. Φασουλάς ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές για το φαινόμενο του σεισμού, και για το σωστό τρόπο αντιμετώπισης των σεισμών.
Το φαινόμενο του σεισμού είναι το μόνο που αδυνατούμε παντελώς να προβλέψουμε, η μόνη αντιμετώπιση είναι η σωστή πρόληψη είπε ο κ. Φασουλάς.
Τα περισσότερα θύματα των σεισμών δεν προέρχονται από καταρρεύσεις κτιρίων αλλά από μικρές πτώσεις αντικειμένων, πτώσεις σοβάδων, μπαλκονιών – ακόμα και πτώσεις ανθρώπων που από τον πανικό τους την ώρα του σεισμού, δεν έκαναν αυτό που έπρεπε.
“Ο κανόνας σε περίπτωση σεισμού είναι ένας”, τονίζει. Μένω εκεί που είμαι, δεν τρέχω σε σκάλες και σε μπαλκόνια, πάω κάτω από ένα βαρύ έπιπλο και σε κάθε περίπτωση, πέφτω κάτω και προστατεύω το κεφάλι μου.
Τέλος όπως τόνισε, για τη σωστή αντιμετώπιση των σεισμών απαιτείται ψυχραιμία, γνώση των σωστών μέσων προστασίας και προφύλαξης.
(περισσότερα…)