Επίσκεψη της Αστυνομίας στο σχολείο μας!

IMG 20240531 110635 4Με αφορμή τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και τη θεματική ενότητα   “Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην”, << Ασφάλεια και Πρόληψη – Το ποδήλατό μου οδηγώ, με ασφάλεια κυκλοφορώ >>, ζητήσαμε από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας να ενημερώσει  διαδραστικά τους  μαθητές του σχολείου μας σχετικά με τα πιο σημαντικά  θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Για αυτό τον σκοπό την Παρασκευή 31 Μαΐου με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στο Νηπιαγωγείο μας τον Διοικητή του Α.Τ. Σπερχειάδας κύριο Γιώργο Σταθοκώστα και τον αρχιφύλακα κύριο Χρήστο Σουφλερό. Η χαρά των παιδιών ήταν απερίγραπτη όταν είδαν το περιπολικό να μπαίνει στην αυλή του σχολείου μας.  Μας  παρουσίασαν με λεπτομέρειες, ζητήματα που αφορούν την κυκλοφοριακή αγωγή και συγκεκριμένα την  ασφαλή κυκλοφορία  μέσα στην πόλη, τη σημασία που έχει το κράνος και η ζώνη ασφαλείας. Μας εξήγησαν επίσης ότι η αστυνομία μας προστατεύει και   όταν βρισκόμαστε  σε έκτακτη ανάγκη και χρειαζόμαστε άμεση βοήθεια από την ελληνική αστυνομία να τηλεφωνήσουμε αμέσως στο 100 ή στο 112.

Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ένα θέμα που χρειάζεται να γνωρίζουν τα παιδιά από τη νηπιακή ηλικία.  Σκοπός της ενημέρωσης είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά, από μικρή ακόμα ηλικία, σωστή οδική παιδεία και αγωγή για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Το να μάθουν τα παιδιά να ακολουθούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας από αυτή την ηλικία έχει βαρύτατη σημασία!

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Α.Τ. Σπερχειάδας  για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας.

IMG 20240531 111001 90

IMG 20240531 111531 914