25η Μαρτίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

Μιλήσαμε για τα γεγονότα που σημάδεψαν την Επανάσταση των Ελλήνων, παίξαμε στον Η/Υ, φτιάξαμε παζλ που απεικόνιζε την πατρίδα μας και ετοιμάσαμε το σκηνικό για το θεατρικό μας δρώμενο μας που πρωταγωνιστούσε η πατρίδα μας η Ελλάδα και είχε τίτλο <<Ένα φόρεμα γεμάτο αναμνήσεις>>.

 » περισσότερα

(5o Eργαστήριο-Αξιολόγηση) Ένα ταξίδι στην γειτονιά του ήλιου

Φτάνοντας στο τέλος του το διαστημικό μας ταξίδι αποπειραθήκαμε να δοκιμάσουμε το stem στην εκπαιδευτική μας διαδικασία και πραγματικά άρεσε πολυ στα παιδιά και τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον τους! Αφού πρώτα είχαμε μια βιωματική προσέγγιση, αναπαριστώντας ένα παιδί το ρομπότ και το άλλο είχε τον ρόλο του προγραμματιστή κι έπρεπε να το καθοδηγήσει σε έναν

 » περισσότερα

Καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή

Η εβδομάδα έκλεισε με πολλές απoκριάτικες κατασκευές, παιχνίδια στον Η/Υ κι ένα πάρτι έκπληξη που ετοίμασαν οι μανούλες, τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας κατα της covid-19. Περάσαμε πολύ όμορφα και τα παιδιά το διασκέδασαν πραγματικά!!!!! Στο τέλος της ημέρας μας περίμενε ένας χαρταετός γεμάτος γλυκές εκπλήξεις!!!!

Εξάλλου τα παιδιά δεν διαφέρουν πολύ από τον

 » περισσότερα

Κ όπως Κλόουν

 

Φτιάξαμε τα γλειφιτζουροκλοουνάκια μας και βρήκαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το γραμματάκι Κ! Το φτιάξαμε με την πλαστελίνη και του βάλαμε και έναν <<φωνακλά>> δίπλα για να δούμε πως δι;αβάζετε!!!!

Παίξαμε και στον υπολογιστή και όλοι γράψαμε την λέξη κλόουν!!!!

IMG 20220302 153159 » περισσότερα

Ταξιδι στην Αρχαία Αθήνα

Με αφορμή το βιβλίο που μας έφερε η Γεωργία-Σοφία ταξιδέψαμε με την μαγική χρονομηχανή πίσω στον χρόνο και επισκεφτήκαμε την Αρχαία Αθήνα μέσα από ένα 3D βίντεο! Συζητήσαμε για ομοιότητες και διαφορές με την σημερινή εποχή και προσπαθήσαμε να φανταστούμε πως ήμασταν τα παιδιά εκείνης της εποχής και προσπαθήσαμε κι εμείς να παίξουμε πεντόβολα! Μας

 » περισσότερα