ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΣΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

Μετά από πρόσκλησή μας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης επισκέφτηκε το  Νηπιαγωγείο μας για να ενημερώσει τους  μαθητές του σχολείου, σχετικά με  θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών καθώς το Σχέδιο Δράσης που υλοποιείται στο Νηπιαγωγείο μας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-24, ένα etwinning-project με τίτλο: << Τhe Ring of Fire  >> αναφέρεται στις σημαντικότερες φυσικές καταστροφές.

Με χαρά και ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε τους πυροσβέστες στο προαύλιο του σχολείου, που ήρθαν στο Νηπιαγωγείο μας μαζί με ένα Πυροσβεστικό όχημα για να μας μεταδώσουν χρήσιμες γνώσεις προκειμένου να μάθουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας, τον συνάνθρωπό μας και τη φύση γύρω μας. Οι πυροσβέστες εντυπωσιάζοντας τους μικρούς  μας μαθητές μας μίλησαν για τη δουλειά τους, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά, σε ποιες καταστάσεις φωνάζουμε την πυροσβεστική και μας ενημέρωσαν για τον  αριθμό που πρέπει να καλούμε σε περίπτωση που κινδυνεύουμε από εκδήλωση πυρκαγιάς ή άλλες φυσικές καταστροφές. Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η στιγμή που μας επέδειξαν το σάκο με τον εξοπλισμό που έχουν πάντοτε μαζί τους αλλά και τη στολή που οι ίδιοι φοράνε σε καταστάσεις  όπου καλούνται να σβήσουνε φωτιές, προκειμένου να προστατευτούν από τη θερμότητα και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους μικρούς  μαθητές. Οι πυροσβέστες πρόσφεραν μια ακόμη χαρά στα παιδιά καθώς έδωσαν σε όλα τη μάνικα να τη χειριστούν τα ίδια με μια μικρή βοήθεια και τα έβαλαν να μιλήσουν στον ασύρματο του οχήματος.

Ευχαριστούμε θερμά τους πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας παρείχαν.

 

IMG 20240417 105915 991

 

IMG 20240417 105917 884

 

IMG 20240417 105942 789