Ζώα σε χειμερία νάρκη

15 616 6

11 1312 11

Το κρύο δεν αντέχω για ύπνο αμέσως πέφτω!

Ο Χειμώνας κάνει την εμφάνισή του και τα ζώα του δάσους προετοιμάζονται κατάλληλα. Εμείς οι άνθρωποι έχουμε όλα τα απαραίτητα που χρειαζόμαστε για να θωρακιστούμε στην κρύα αυτή εποχή. Τι γίνεται όμως με τα ζώα; Πώς αντιμετωπίζουν τις δύσκολες μέρες του χειμώνα; Το εσωτερικό τους ρολόι τους ειδοποιεί…Κάποια μεταναστεύουν…κάποια κάνουν τις προμήθειες τους και ετοιμάζουν κατάλληλα τις φωλιές τους. Και κάποια άλλα το…ρίχνουν στον ύπνο!

Ζώα σε χειμερία νάρκη | ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

Με λίγα λόγια τα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη γιατί πολύ απλά, την χειμερινή περίοδο, δεν μπορούν να επιβιώσουν! Όταν ένα ζώο πέφτει σε χειμερία νάρκη, η θερμοκρασία του σώματός του πέφτει, οπότε πρέπει να είναι προστατευμένο καλά με λίπος και με μια ζεστή φωλιά! Επίσης η αναπνοή του ζώου, όπως και οι κτύποι της καρδιάς, επιβραδύνονται τόσο πολύ που νομίζεις πως είναι νεκρό! Ζώα που πέφτουν σε «χειμερία νάρκη» είναι η αρκούδα, τα φίδια, τα σαλιγκάρια, σαύρες, κάστορες, οι βάτραχοι, και πολλά άλλα! Η παραπάνω διαδικασία, δηλαδή αυτή της χειμερίας νάρκης που πέφτουν τα ζώα, είναι ουσιαστικά μια επιβράδυνση όλων των λειτουργιών του σώματος τους και μια εξοικονόμηση ενέργειας. Κάτι σαν την… κατάσταση αναμονής…

Χειμώνας :: Programmata3

ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ | Kids schedule, Preschool learning activities, Preschool activities

Ο σκαντζόχοιρος τυλίγει το σώμα του με ξερά φύλλα για να είναι ζεστός και κοιμάται συνήθως μέσα σε κορμούς δέντρων ή κάτω από μεγάλες πέτρες βράχους .