Αρχική Σελίδα

1o Νηπιαγωγείο Φαλάνης

Σας καλοσωρίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του νηπιαγωγείου μας

                                               89383525 2624446117683936 609431339334107136 n

Το ιστολόγιο του 1ου νηπιαγωγείου Φαλάνης δημιουργήθηκε με σκοπό να παρακολουθείτε μαζί μας τις δρατηριότητες των μαθητών μας, να ενημερώνεστε για εκπαιδευτικά προγράμματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά και για τις δράσεις που υλοποιεί το νηπιαγωγείο μας.

Καλή περιήγηση!

Νηπιαγωγός: Το πιο υπεύθυνο επάγγελμα

«Για μένα, ενώπιον του Θεού, το πιο υπεύθυνο επάγγελμα, που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι νηπιαγωγός. Αλλά και το πιο δύσκολο, γιατί πλάθει ψυχές. Και πλάθοντας ψυχές, πλάθεις ανθρώπους, οι οποίοι είναι κατ’ εικόνα του Θεού πλασμένοι. Και έτσι γίνεσαι συνεργός του Θεού, όπως γίνονται και οι γονείς, όταν τεκνοποιούν». Και συνέχισε: «Αν δεν έχεις τα κότσια να γίνεις νηπιαγωγός, να γίνεις δάσκαλος. Είναι το ίδιο υπεύθυνο. Κι αν δεν μπορείς ούτε δάσκαλος, τότε να γίνεις καθηγητής»!
Πηγή: ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ – Μαρτυρίες προσκυνητών

Γενέθλια Αριάδνης!

giortazo.gr: GIFs γενεθλίων.......giortazo.gr | Happy ...

Αναμφισβήτητα τα γενέθλια αποτελούν ένα από τα πιο ευχάριστα και ξεχωριστά γεγονότα στη ζωή ενός παιδιού. Γι’ αυτό και στο χώρο του νηπιαγωγείου τα αξιοποιούμε ποικιλοτρόπως αφού τα παιδιά μπορούν:

  • να εξοικειωθούν με την έννοια του χρόνου,
  • να προσεγγίσουν τον αναδυόμενο εγγραμματισμό, καθώς τα παρακινούμε να ζωγραφίσουν κάτι για το φίλο που γιορτάζει γράφοντας την ευχή “ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ”,
  • να μετρήσουν τα κεράκια της τούρτας για να βρουν πόσο χρονών γίνεται το παιδί που γιορτάζει,
  • να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και να ενδυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις, τραγουδώντας και χορεύοντας,
  • Σήμερα  γιορτάσαμε στο νηπιαγωγείο μας τα γενέθλια της Αριάδνης.
  • Γλυκιά μας Αριάδνη να τα εκατοστήσεις, καλή πρόοδο, να σε καμαρώνει η οικογένειά σου και πάντα να χαμογελάς στη ζωή σου.
  • 0509
  • 01010
  • 0003
  • 08 02

Οδική κυκλοφορία

Η πρώτη επαφή των παιδιών με την κυκλοφοριακή αγωγή ήταν με διάφορα σήματα του Κ.Ο.Κ. που φέραμε στην τάξη μας για να γίνει συζήτηση πού έχουμε δει το κάθε ένα κι αν ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνουν.

Τί είναι όμως ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας;

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι το σύνολο των κανόνων που ρυθμίζουν τη συμπεριφορά για την ασφάλεια όσων βρίσκονται στο δρόμο. Όχι μόνο των οδηγών, αλλά και των πεζών. Για να γίνεις ένας καλός οδηγός, πρέπει πρώτα να γίνεις και σωστός πεζός.

Διαβάσαμε το βιβλίο «Ο κύριος Κ.Ο.Κ.» και προβληματιστήκαμε για τη σωστή κυκλοφορία στο δρόμο.

15

Φωτεινοί σηματοδότες για οχήματα

Αφού παρουσιάστηκε στα παιδιά αντιπροσωπευτικό φανάρι, συζητήσαμε τι κάνουμε ανάλογα με το χρώμα του σηματοδότη που είναι αναμμένο.  Στη συνέχεια, τα παιδιά χρωμάτισαν έναν φωτεινό σηματοδότη για οχήματα.

Στο δρόμο με ασφάλεια – 2o Νηπιαγωγείο Αλμυρού

Φανάρι για πεζούς

Είδαμε ένα φανάρι για πεζούς, γνωρίσαμε τον Γρηγόρη και τον Σταμάτη και δόθηκαν πληροφορίες για το τι κάνουμε όταν ανάβει ο Σταμάτης ή ο Γρηγόρης. Στο τέλος, χρωματίσαμε ένα φανάρι για πεζούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΣΕΛ. 1 «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΩΝΗ ΝΙΤΣΑ - PDF ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

1112

1412 1

 

Υπαπαντή του Κυρίου 2024

Η Υπαπαντή του Κυρίου: Τι γιορτάζουμε στις 2 Φεβρουαρίου

Η Υπαπαντή είναι Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που εορτάζεται η “προσφορά” του Ιησού στο Ναό από την μητέρα Του Μαρία και τον θετό Του πατέρα Ιωσήφ, σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή Του. Ήταν μια παράδοση για τα πρωτότοκα αγόρια που την τήρησαν οι κηδεμόνες του Ιησού ως πιστοί Εβραίοι. Κατ’ αναλογίας σήμερα είναι ο “σαραντισμός” που τελούν οι μητέρες με το παιδί στον χριστιανικό ναό.

Στο ναό του Σολομώντα όπου έγινε η τελετή, συνάντησαν δύο πρόσωπα με προφητικό χάρισμα, τον γέροντα Συμεών και την γερόντισσα Άννα (όχι τη μητέρα της Μαρίας). Και οι δύο αναγνώρισαν στο πρόσωπο του βρέφους τον Μεσσία και προφήτευσαν σχετικά με το λυτρωτικό έργο του προσαγομένου βρέφους

Επίσης σε κάποιες πόλεις έχουν αργία, όπως στη Νάουσα της Πάρου.

ΥΠΑΠΑΝΤΗ - Μαύρος Κεραμικός Πάπυρος 20cm

9897

99

ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ GIF - Giortazo.gr

 

Τρεις Ιεράρχες 30-01-2024

Κάθε χρόνο, στις 30 Ιανουαρίου, η Χριστιανική Εκκλησία τιμά από κοινού τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Στην Ελλάδα τιμώνται ως προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων.
Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, εκτός από τον εκκλησιαστικό χαρακτήρα, έχει και εκπαιδευτικό. Θεωρείται ως η εορτή των ελληνικών γραμμάτων, καθόσον οι Τρεις Ιεράρχες συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της χριστιανικής διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων.

 Η εορτή των Τριών Ιεραρχών καθιερώθηκε γύρω στα μέσα του 11ου αιώνα.

Με τα παιδιά είδαμε αρκετές εικόνες στο διαδίκτυο, παρατηρήσαμε την αμφίεση τους και ότι σε όλες τις εικόνες κρατούν βιβλία.

Στο τέλος φτιάξαμε μία κατασκευή με τους 3 Ιεράρχες για να θυμίσουμε στο μπαμπά και τη μαμά γιατί γιορτάζουμε σήμερα!!

87

59

Εικόνα Μπομπονιέρα Οι Άγιοι Τρείς Ιεράρχες

Χρόνια πολλά σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς !!!

Βασιλόπιτα 2024!!!

Για το καλό της νέας χρονιάς το νηπιαγωγείο μας τήρησε το έθιμο της Βασιλόπιτας την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024. Μια ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του  Νηπιαγωγείου Φαλάνης. Επιπλέον, προσφέρθηκε δωράκι στον τυχερό – και πάλι από το Σύλλογό μας!

Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν  και αφού κόψαμε την βασιλόπιτα, πήρε ο καθένας το κομμάτι του.  Με αγωνία και ενθουσιασμό έφαγαν τα κομμάτι τους προκειμένου να εντοπίσουν ποιός τυχερός  θα βρει στο κομμάτι του το φλουρί. 

Τυχερός ήταν ο Ανέστης! Καλότυχος και ευτυχισμένος.

Να είναι και αυτή η χρονιά γεμάτη με πολλές γνώσεις, έμπνευση, όμορφες εικόνες, στιγμές χαράς και δημιουργίας και πάνω απ’ όλα να είμαστε όλοι καλά!

98 199 1

97 1365 New Chances Happy New Year Gifs 2024

Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

Αντωνία και Θάνο χρόνια πολλά!!!

Χθες και σήμερα στο νηπιαγωγείο μας είχαν την ονομαστική τους γιορτή, η Αντωνία και ο Θάνος. Υγεία, ευτυχία και χαρές γεμάτη να είναι η ζωή σας Αντωνία και Θάνο. Τους χαρίσαμε και το ενθύμιο με τις αγαπημένες μας ζωγραφιές.

Τα παιδιά μας κέρασαν, τους ευχηθήκαμε και φωτογραφηθήκαμε για να θυμόμαστε αυτές τις όμορφες στιγμές.

9895

9796

44 804041

Επιστροφή στο νηπιαγωγείο μας!!!

Με την καινούρια χρονιά επιστρέψαμε επιτέλους στο νηπιαγωγείο μας, μετά από τρεις μήνες που φιλοξενηθήκαμε στο Πολιτιστικό κέντρο Φαλάνης.

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δούλεψαν με μεράκι και υπομονή για να γίνει το νηπιαγωγείο μας πανέμορφο!!!

Θα αρχίσω από τον κ. Σούλτη Γεώργιο πρώην αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, τον κ. Πατσιούρα Αθανάσιο και την κ. Ιωαννίδου Κατερίνα μηχανικοί του δήμου Λαρισαίων,τον κ. Τζιλάκα Αργύρη μηχανολόγο του δήμου Λαρισαίων,τους καταπληκτικούς μηχανικούς Παπαστάμο Αθανάσιο και Στρουμπούλη Αθανάσιο, τους νεαρούς Κώστα και Βαλάντη βοηθοί των μηχανικών αλλά και όλους τους τεχνίτες που εργάστηκαν και τελείωσαν αρκετά σύντομα  τα έργα στο νηπιαγωγείο μας.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της κοινότητας Φαλάνης κ. Λυγούρα Κωνσταντίνο που μας παραχώρησε τις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου Φαλάνης για τρεις μήνες, καθώς και στην υπάλληλο της κοινότητας Φαλάνης κ. Ζερδαλή Ρούλα που  η βοήθειά της απέναντί μας ήταν πολύτιμη.

Παρακάτω φωτογραφίες μόνο από την ανακαινισμένη τάξη μας προς το παρόν..

70 165

110 161 1

66 160 1

59 263 1

6757

20069 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2023-2024!

Το νηπιαγωγείο  μας για ακόμη μια χρονιά διοργάνωσε μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Φέτος ετοιμάσαμε και παρουσιάσαμε “Το Δώρο της Παπλωματούς ” στο Πολιτιστικό κέντρο Φαλάνης  την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα.

Τα Χριστούγεννα είναι μέρες αγάπης και κυρίως γιορτή για τα παιδιά! Κι αξίζει να βλέπουμε με χαμογελαστά πρόσωπα όλου του κόσμου τα παιδιά!
Πρέπει να τους διδάξουμε τις έννοιες της αγάπης, της ειρήνης ,της συγχώρεσης ,της συμπόνοιας. Αυτές τις έννοιες ακριβώς εμπέδωσαν με το Δώρο της Παπλωματούς.

Μια όμορφη εκδήλωση όπου οι γονείς καμαρώσανε τα παιδιά τους.

Συγχαρητήρια πολλά στα παιδάκια μου που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!!! Υπέροχοι όλοι!!!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Με υγεία και πολλές πολλές όμορφες στιγμές

21 106

 

09100

 

98 1 96 1

94 195 1

010011

04 199 1

 

Χριστουγεννιάτικες Κινούμενες Εικόνες Τοπ(GIFs) - eikones top