Γιορτάζουν οι Αρχάγγελοι, γιορτάζει η πολεμική Αεροπορία

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

Στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζουμε τους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Οι άγγελοι είναι δημιουργήματα του Θεού.Σε σχέση με τους ανθρώπους είναι ανώτεροι στη γνώση, απαλλαγμένοι από τα πάθη, άϋλοι και ασώματοι. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό χέρι κρατούν πολλές φορές μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο.Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι άγγελος, δηλαδή κτιστό, αόρατο και τέλειο πνεύμα, το οποίο δεν το περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος.

Ο Γαβριήλ φέρνει την καλή είδηση, ο Μιχαήλ έχει σχέση με τον θάνατο. Και οι δύο είναι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας. Γι’ αυτό και την ημέρα της γιορτής τους είναι ανοιχτές στο κοινό όλες οι μονάδες της πολεμικής αεροπορίας και μπορούν να τις επισκεφτούν απλοί πολίτες.

Εμείς αύριο Δευτέρα με το νηπιαγωγείο μας θα επισκεφθούμε την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα.

Συγκεντρώνονται στην 110 Πτέρυγα Μάχης για να «φωνάξουν» – ONLARISSA.GR Νέα  Ειδήσεις Λάρισα

Έμβλημα της πολεμικής αεροπορίας.

Το σύνθημα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι «Αίεν Υψικρατείν», το οποίο σημαίνει «Πάντοτε να κυριαρχείς στα ύψη».

Seal of the Hellenic Air Force.svg

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Archives - Σελίδα 26 από 47 - Laimitomos | News | νέα

Με αφορμή τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας μαθαίνουμε

το μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου,

που κατάφεραν να πετάξουν…

 

Ο Ίκαρος και ο πατέρας του Δαίδαλος φυλακίστηκαν από τον Βασιλιά Μίνωα στον Λαβύρινθο, σαν τιμωρία για τη βοήθεια που πρόσφερε ο Δαίδαλος στη βασίλισσα Πασιφάη και στην Αριάδνη, την κόρη του Μίνωα.

Ο πολυμήχανος Δαίδαλος όμως βρίσκει τρόπο διαφυγής: κατασκευάζει δύο ζευγάρια φτερά με πούπουλα και κερί, ένα για τον ίδιο και ένα για τον Ίκαρο.

Με αυτά ο Ίκαρος και ο Δαίδαλος πέταξαν και δραπέτευσαν από την φυλακή τους… Πριν ξεκινήσει η πτήση ο Δαίδαλος έδωσε οδηγίες στον νεαρό γιο του Ίκαρο, για το πώς να πετάει. Τον προειδοποίησε ότι αν πλησίαζε πολύ κοντά στο νερό της θάλασσας, η υγρασία θα πότιζε τα πούπουλα που θα βάραιναν και θα έκαναν τα φτερά άχρηστα.

Αν από την άλλη πετούσε πολύ ψηλά κοντά στον ήλιο, η ψηλή θερμοκρασία θα έλιωνε το κερί και τα φτερά θα καταστρέφονταν.

Ο Ίκαρος συμφώνησε αλλά χαιρόταν τόσο πολύ το πέταγμα που παρασύρθηκε και το μετέτρεψε σε παιχνίδι αψηφώντας τις οδηγίες του πατέρα του. Ανέβηκε ψηλά στον ουρανό, τόσο ψηλά που ο ήλιος έλιωσε το κερί, τα φτερά του διαλύθηκαν και αυτός έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Ο Δαίδαλος όταν συνειδητοποίησε ότι ο γιος του δεν τον ακολουθούσε όπως του είχε ζητήσει, άρχισε να τον ψάχνει απεγνωσμένα.

Ο Ίκαρος έπεσε κοντά στη Σάμο και το σώμα του ξεβράστηκε σε ένα διπλανό νησάκι, που προς τιμή του ονομάστηκε Ικαρία, και η θάλασσα γύρω από το νησί πήρε το όνομα Ικάριο Πέλαγος.