Πάσχα,η λαμπρή γιορτή!

Το Πάσχα σχεδόν έφθασε και ήρθε η ώρα να αναφερθούμε στην μεγάλη λαμπρή γιορτή,να μάθουμε για την αγάπη που δίδαξε ο Χριστός και να γνωρίσουμε τα βασικότερα έθιμα των ημερών.

Αρχικά ζωγραφίσαμε εικόνες από το Πάσχα,λαμπάδες,τσούγκρισμα αυγών και πολλά ακόμα.

Πασχα5 Πασχα6

Πασχα7

Φτιάξαμε ένα μεγάλο αυγό ομαδικά και βάλαμε σε αυτό όλα τα έθιμα του Πάσχα,γραμμένα σε ταμπελίτσες,κρεμώντας το στην πόρτα της τάξης για να το βλέπουμε καθημερινά.

Πασχα1

Διαβάσαμε παραμύθια για κότες και λαγούς,παρακολουθήσαμε βίντεο για την κότα ,τα αυγά και τα κοτοπουλάκια και φτιάξαμε ατομικά έναν λαγό με γραφισμούς,χρησιμοποιώντας καρτέλες από την γωνιά γραφής.

Πασχα2 Πασχα3

Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε αυγά με κηρομπογιές και τα βάψαμε κόκκινα,στα αυγά μας όμως έμειναν τα σχέδιά μας και έτσι έγιναν πανέμορφα.Όμως σκεφτήκαμε να φτιάξουμε και κουλουράκια τηρώντας το έθιμο.

Πασχα14 Πασχα15

Πασχα8 Πασχα9

Πασχα10 πασχα11

Και στο τέλος ήρθε η ώρα να φτιάξουμε καλαθάκι για να βάλουμε ,κάρτα με ευχές,αυγά και κουλούρια και να μεταφέρουμε έτσι “μια εικόνα και μια μυρωδιά Πάσχα”στο σπίτι μας!

Πασχα13 Πασχα12

Ας ευχηθούμε  από το σχολείο μας ..όλοι μαζί “Καλή Ανάσταση “στις καρδιές όλων των ανθρώπων,υγεία και χαρά ,με τι όμορφες εικόνες από το ποίημα του Σ.Σπεράντζα.

Στέλιος Σπεραντζας, “Η Λαμπρή”

Να ᾽την η Λαμπρή με τα λουλούδια
κόψετε, παιδιά, την πασχαλιά
κι όλα με χαρές και με τραγούδια
τρέξετε ν᾽ αλλάξωμε φιλιά.
 
Σήμαντρα γλυκά βαρούν ακόμα
και μοσχοβολούν οι εκκλησιές
μόσχος τα φιλιά στο κάθε στόμα
τα φιλιά της άνοιξης δροσιές.
 
Πάμε να στρωθούμε στο χορτάρι
και τ᾽ αρνί μας ψήνεται σιγά.
Και με της Ανάστασης τη χάρη
φέρτε να τσουγκρίσουμε τ᾽ αυγά.