Στα πλαίσια της δράσης για την αδελφοποίηση κάθε πρωτάκι του σχολείου υιοθετείται από ένα πεμπτάκι. Αρχικά η κάθε εκπαιδευτικός στην τάξη της μίλησε για τη συγκεκριμένη δράση της <<υιοθεσίας>>η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.
Κατόπιν βρεθήκαμε όλοι μαζί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και μιλήσαμε για τη διαδικασία στα παιδιά. Γράψαμε σε χαρτάκια τα ονόματά τους και ακολούθησε κλήρωση για την υιοθεσία κάθε παιδιού της πρώτης από μαθητή της πέμπτης.
Έπειτα τους εξηγήσαμε ότι το πεμπτάκι αναλαμβάνει να προστατεύει, να καθοδηγεί και να βοηθάει το πρωτάκι καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών και ευχών από τα παιδιά της πέμπτης και της πρώτης δημοτικού στα πλαίσια της υιοθεσίας.
Τραγούδησαν και χόρεψαν το “I’m the happiest Christmas Tree” στα Αγγλικά.
Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στα πλαίσια του προγράμματος για την <<υιοθεσία>> ανάμεσα στα πεμπτάκια και στα πρωτάκια υλοποιήθηκε η παρακάτω δράση: η δασκάλα της Α΄ τάξης έγραψε ένα ποίημα με τίτλο <<Σχολείο σημαίνει αγκαλιά>>. Το ποίημα μελοποιήθηκε από τη μουσικό του σχολείου μας και το τραγούδησαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης στους μαθητές της Α ΄τάξης.
Οι μαθητές της Α΄ τάξης ενθουσιάστηκαν αρκετά και τα μεγαλύτερα παιδιά χάρισαν στα ζευγαράκια τους από μια καρδιά.
Μέσα από τη δράση αυτή επιδιώκεται να καταλάβουν οι μικροί μαθητές ότι οι μεγάλοι είναι για αυτούς μια μεγάλη αγκαλιά που τους προστατεύει και τους βοηθά στο σχολικό τους περιβάλλον.
Στα πλαίσια της δράσης για την υιοθεσία ανάμεσα στους μικρούς και μεγάλους μαθητές δύο μαθήτριες της Ε΄ τάξης διάβασαν στα πρωτάκια το παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη <<Φίλοι για θαύματα>>.
Μετά έγινε και προβολή του παραμυθιού στον υπολογιστή. Μέσα από το παραμύθι τονίστηκε η αξία της φιλίας και πόσο σημαντική είναι η αλληλοβοήθεια και η κατανόηση όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Κατόπιν τα πρωτάκια με τα ζευγαράκια τους ζωγράφισαν ό,τι τους άρεσε από το παραμύθι και στο τέλος ζωγραφίσαμε το δέντρο της φιλίας ,γράφοντας λέξεις που έχουν σχέση με τη φιλία.
Οι μαθητές της Ε΄ τάξης κατασκεύασαν πασχαλινές κάρτες που τις χάρισαν στα ζευγαράκια τους, τους μικρούς μαθητές της Α΄ τάξης γράφοντας πασχαλινές ευχές.
Στη συνέχεια μαζί μικροί και μεγάλοι μαθητές έφτιαξαν πασχαλινά αυγά, τα οποία διακόσμησαν με ό,τι σχέδια ήθελαν. Οι μαθητές της Α΄ τάξης χάρηκαν και ενθουσιάστηκαν από αυτές τις δημιουργίες.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Γυμναστική και παιχνίδια
Μικροί και μεγάλοι μαθητές σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της Φυσικής Αγωγής έπαιξαν συνεργατικά παιχνίδια την ώρα της γυμναστικής. Οι μικροί μαθητές το χάρηκαν πολύ. Ελπίζουμε έτσι το σχολείο να γίνει χώρος ουσιαστικής επικοινωνίας και αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ των μαθητών.