cropped εικόνα Viber 2024 06 18 12 59 12 787

Ημέρα: 9 Μαρτίου 2026

Διακρίσεις σε τουρνουά σκακιού

1000035348Η μαθήτρια ΑΑ (Γ’ Δημοτικού) ο μαθητής ΜΜΑ (Στ’ Δημοτικού) του σχολείου, μας γέμισαν με υπερηφάνεια πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες σε 2 μαθητικά πρωταθλήματα σκακιού!
Η μαθήτρια ΑΑ συμμετείχε πέτυχε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της και κατέκτησε 2 ασημένια μετάλλια στο 4ο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Πολίχνης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2026,  καθώς και στο 18ο Ατομικό Σχολικό πρωτάθλημα Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, που έγινε την Κυριακή 1/3/2026.
Στο 18ο Ατομικό Σχολικό πρωτάθλημα Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου ο μαθητής μας ΜΜΑ (Στ’ Δημοτικού) κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Στ΄ Δημοτικού και βραβεύτηκε με κύπελλο και χρυσό μετάλλιο.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και εις ανώτερα!

Το «Δέντρο της Αγάπης» μεγαλώνει στο σχολείο μας!

Paroysiash2
🌳
Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026, οι τάξεις Β1 και Β2 ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε μια κοινή δράση ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.
Μέσα στην τάξη, συζητήσαμε, είδαμε βίντεο και ανακαλύψαμε πώς η φιλία είναι η καλύτερη ασπίδα μας.
Το αποτέλεσμα; Οι μαθητές/-τριες μας δημιούργησαν το «Δέντρο της Αγάπης», που μεγαλώνει μόνο με καλές πράξεις και λόγια που βγαίνουν από την καρδιά!
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα σχέδια εργασίας μας εδώ:
Συνεχίζουμε να χτίζουμε ένα σχολείο γεμάτο σεβασμό και χαμόγελα! ✨❤️

Πρόγραμμα WINS: Εργασία Αγγλικών Γ΄ Τάξης “The color monster”

Paroysiash

Είναι πολύ σημαντικό να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας
και να μπορούμε να μιλάμε για αυτά. Αυτό ακριβώς έκαναν οι
μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας με βοήθεια της
καθηγήτριας των Αγγλικών τους Παπαδημητρίου Μαρίας.
Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος WINS, το οποίο
στοχεύει στην ευημερία των μαθητών/τριών, εξερεύνησαν τα
συναισθήματα τους. Διάβασαν και άκουσαν το αγγλικό
παραμύθι ‘ The Color monster ‘ της Anna LIenas και στη
συνέχεια συζήτησαν για τα συναισθήματα τους. Τι τους/τις κάνει
χαρούμενους/ες, τι τους/τις στενοχωρεί, τι τους/τις θυμώνει, τι τους/τις
φοβίζει, τι τους/τις ηρεμεί και τέλος τι τους/τις κάνει να αγαπούν.
Μετά τη συζήτηση ζωγράφισαν το δικό τους color monster,
κίτρινο για τη χαρά, μπλε για τη στεναχώρια, κόκκινο για το
θυμό, μαύρο για τον φόβο, πράσινο για την ηρεμία και ροζ για
την αγάπη.
Μπορείτε να ακούσετε το παραμύθι στο ραδιόφωνο του
σχολείου.

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Μια τριήμερη εκδρομή γεμάτη γνώσεις, εικόνες και μοναδικές εμπειρίες για τους μαθητές του σχολείου μας στην καρδιά της Αθήνας ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες αναμνήσεις! 🏛️✨
Στα βήματα της Ιστορίας και της Δημοκρατίας
🏛️ Αθήνα, Ημέρα 1η: Στο «ναό» της Δημοκρατίας
Η πρώτη στάση της εκπαιδευτικής μας εκδρομής δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου το σχολείο μας ξεναγήθηκε στους ιστορικούς της χώρους.
Οι μαθητές μας είχαν την ξεχωριστή τιμή να καθίσουν στα έδρανα της Ολομέλειας, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Δημοκρατίας μας. Με μεγάλη προσήλωση, ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Κοινοβούλιο. Φυσικά, οι ερωτήσεις και η συμμετοχή των παιδιών μας έκλεψαν τις εντυπώσεις, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον της χώρας μας βρίσκεται σε καλά χέρια! Μια ημέρα γεμάτη δέος και γνώση που θα μείνει αξέχαστη σε όλους!
☀️ Αθήνα, μέρα 2η: Από το χθες στο σήμερα!
Στην κορυφή του κόσμου: Ξεκινήσαμε την ημέρα μας με δέος στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης, θαυμάζοντας το αξεπέραστο μεγαλείο του Παρθενώνα.
Μια αγκαλιά πολιτισμού: Συνεχίσαμε στο Μουσείο, όπου οι μαθητές μας «ταξίδεψαν» στην ελληνική ιστορία μέσα στις εντυπωσιακές αίθουσες του μουσείου
Πνοή σύγχρονης αισθητικής: Η μέρα μας έκλεισε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), απολαμβάνοντας το απέραντο πράσινο, το κανάλι και την υπέροχη αρχιτεκτονική που μας μάγεψε.
Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο με κουρασμένα πόδια αλλά με τα μάτια και την καρδιά γεμάτα υπέροχες εικόνες! 🌟
🏛️ Αθήνα, Μέρα 3η: Ταξίδι στην παλιά Αθήνα!
Ξεκινήσαμε την ημέρα μας με μια υπέροχη περιήγηση στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας, παρέα με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Οι μαθητές μας έγιναν «εξερευνητές» της ιστορίας, ανακαλύπτοντας πώς ήταν τα σχολεία, τα παιχνίδια και η καθημερινότητα των παιδιών στην παλιά Αθήνα, περπατώντας κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης. Με τις καρδιές γεμάτες εικόνες και τις βαλίτσες γεμάτες αναμνήσεις, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου.
Ήταν ένα τριήμερο που μας θύμισε πως η γνώση είναι πιο γλυκιά όταν τη μοιράζεσαι με φίλους! 🎒✨

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση