Εγγραφές μαθητών στην Α’ Δημοτικού 2023-2024 (με έτος γέννησης 2017)

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Οι εγγραφές των μαθητών που γεννήθηκαν μέσα στο έτος 2017, για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιούνται από τις 1 ως τις 20 Μαρτίου, καθημερινά και ώρες 13.20 ως τις 14.00.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των μαθητών στην Α΄ Δημοτικού είναι:

  1. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση  πλήρως συμπληρωμένη (την κατεβάζετε από το blog του Σχολείου). Απαιτείται η ορθή συμπλήρωση όλων των στοιχείων και των 2 γονέων/κηδεμόνων και του παιδιού καθώς και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας: διεύθυνση, τηλέφωνα, email.
  2. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (την παίρνετε από το Νηπιαγωγείο του παιδιού).
  3. Βιβλιάριο υγείας παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  4. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (συμβόλαιο σπιτιού ή λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΝ, τηλεφωνίας κτλ).   ΠΡΟΣΟΧΗ:  Συμβουλευτείτε τον αναρτημένο χάρτη για να ελέγξετε αν ανήκετε στο σχολείο μας. Όρια 1ου Δ.Σ. Αγίου Νικολάου: Γιαμπουδάκη, Περάκη, Επιμενίδου, Βιτσίου & Γράμμου, Θεοτοκοπούλου, Κ. Παλαιολόγου, Μ. Σφακιανάκη.
  5. Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή/τριας (ΑΔΥΜ) συμπληρωμένο από νοσοκομείο ή ιδιώτη παιδίατρο όπου να πιστοποιείται ότι έχει πραγματοποιηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του παιδιού (το κατεβάζετε από το blog του Σχολείου)
  6. Πιστοποιητικό γέννησης του/της μαθητή/τριας, επίσημα μεταφρασμένο (μόνο για τους αλλοδαπούς μαθητές).
  7. Αίτηση Ολοήμερου πλήρως συμπληρωμένη (την κατεβάζετε από το blog του Σχολείου). Προβλεπόμενες ώρες λειτουργίας Ολοήμερου: 7.15-8 π.μ. & 1.15-4 μ.μ.
  8. Αν υπάρχει: Γνωμάτευση από ΚΕΣΥ ή δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία (σε περίπτωση αναπηρίας ή ύπαρξης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών του παιδιού)

Τέλος, παρακαλείστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής συμπληρωμένα. Όσα χρειάζεστε από το σχολείο μας, τα κατεβάζετε από το παρόν άρθρο και τα συμπληρώνετε πριν την προσέλευσή σας ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ 1ο ΔΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ 2022 23 Δημ Αγίου

 

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με mail: mail@1dimagnikol.las.sch.gr ή στο τηλέφωνο 2841022326.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΖΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η έναρξη των σχολικών αγώνων, με το ομαδικό άθλημα της χειροσφαίρισης αποτέλεσε άλλη μία ξεχωριστή και θετική εμπειρία για τους μαθητές μας.

Σκοπός των σχολικών αγώνων είναι η καλλιέργεια του “ευ αγωνίζεσθαι” ή αλλιώς του “φίλαθλου πνεύματος” και όχι ο ανταγωνισμός. Τα παιδιά μας βίωσαν στιγμές χαράς, συνεργασίας, διαχείρισης συναισθημάτων και ομαδικότητας.

Η πρώτη μας αποστολή σε αυτούς τους αγώνες, αντιπροσωπεύουν επάξια το σχολείο μας, σεβόμενοι τους αντιπάλους και τους κανόνες ενός ομαδικού αθλήματος.

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες μαθητές!

IMG 5545IMG 5504

 

Διαδικτυακή εκδήλωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας-Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Οι μαθητές της Στ’ Τάξης ενθουσιάστηκαν με την διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, λόγω των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024. Κάλεσε μαθητές & μαθήτριες από όλη την Ελλάδα να συνομιλήσουν με Ελληνες και Γάλλους αθλητές/τριες, να ανακαλύψουν τις αξίες των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας.

Ο Γάλλος  David Smétanine ο κορυφαίος Παραολυμπιακός αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία της κολύμβησης, συγκλόνισε με την προσωπική του ιστορία.

«Αυτοσυγκέντρωση, αφοσίωση, οργανωτικότητα» συμβουλεύει και ο Θανάσης Γκαβέλας, χρυσός παραολυµπιονίκης προσθέτοντας ότι «όλα είναι εφικτά». Έχοντας υπάρξει ο ίδιος θύμα διακρίσεων στα σχολικά του χρόνια, ενθαρρύνει τους νέους να «βοηθούν τους συνανθρώπους τους».

Η εκπαιδευτικός Γαλλικής γλώσσας

Ιωάννα Ραμοπούλου

IMG 5332 IMG 5333 IMG 5334 IMG 5335 IMG 5336 IMG 5375 IMG 5376

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων είχαν την ευκαιρία σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου να ενημερωθούν για την Ανακύκλωση από τον κ. Θεόδουλο Λαγουδάκη, διευθυντή της εταιρείας CRETA RECYCLING, η οποία εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, και δραστηριοποιείται στον χώρο των ανακυκλώσιμων υλικών. Ιδρύθηκε το 1993 και ήταν η πρώτη εταιρεία στην Κρήτη που ασχολήθηκε με την ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού.

CRETA RECYCLING

https://cretarecycling.gr/

Οι μαθητές αφού παρακολούθησαν την ενημέρωση, συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια.

IMG 5385 IMG 5386 IMG 5387 IMG 5389 IMG 5397

Ευχαριστούμε πολύ τη εταιρεία για την παρουσίαση και τη δωρεά των χάρτινων κάδων ανακύκλωσης προς το σχολείο μας.

IMG 5429

 

Εορτασμός Safer Internet Day (SID)

sid1

Με τα χρόνια, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έχει γίνει ένα ορόσημο στο διαδικτυακό ημερολόγιο ασφάλειας. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του προγράμματος EU SafeBorders το 2004 και υιοθετήθηκε από το δίκτυο Insafe ως μία από τις πρώτες του δράσεις το 2005. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ξεπέρασε την παραδοσιακή γεωγραφική της ζώνη και σήμερα γιορτάζεται σε περίπου 200 χώρες και περιοχές παγκοσμίως.

Στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάσαμε και εμείς στην τάξη μας την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID). Στα πλαίσια του Etwinning προγράμματος που πραγματοποιούμε την φετινή χρονιά, εντάξαμε και τις δράσεις μας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε με την ανάγνωση του σχετικού με το θέμα βιβλίου: Η Φάρμα των Ζώων, μέσα από το οποίο γνωρίσαμε διάφορες ιστορίες. Κατόπιν, απαντήσαμε στις ερωτήσεις του βιβλίου και γνωρίσαμε τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης.

Μαζί με τους εταίρους μας διοργανώσαμε ένα Kahoot game, στο οποίο πήραμε μέρος.

IMG 5324

IMG 5346 IMG 5347 IMG 5353 IMG 5354 IMG 5355 IMG 5356 IMG 5357

Πληροφορίες σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο:

https://saferinternet4kids.gr/

Η εκπαιδευτικός του Β2

Γωνιωτάκη Φωτεινή

Εκθεσιακοί χώροι μέσα στο σχολείο μας!

Έχουμε την τύχη μέσα στο ίδιο μας το σχολείο, να μπορούμε να επισκεφτούμε έναν μουσειακό χώρο και μία εικαστική έκθεση, καθώς αποτελούν μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του σχολείου μας.

Πρόκειται για το Μουσείο Σχολικής Ζωής, το οποίο  βρίσκεται στον 2ο όροφο του σχολείου και περιλαμβάνει αντικείμενα, έπιπλα, πίνακες που αφορούν τη σχολική ζωή παλαιότερων χρόνων. Τη συλλογή και οργάνωση του μουσείου την οφείλουμε στον πρωην διευθυντή του σχολείου κ. Κουτσελάκη Δημήτρη, ο οποίος με μεράκι και όρεξη είχε καταφέρει να συλλέξει πολύτιμα σχολικά αντικείμενα, για να μπορούν τώρα οι μαθητές μας να φαντάζονται πώς έκαναν μάθημα τα παιδιά  τα παλαιότερα χρόνια.

IMG 5260

Παράλληλα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου φιλοξενούνται εικαστικά έργα-πίνακες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι οποίοι έμειναν στο σχολείο μας ως παρακαταθήκη από τη συμμετοχή του σχολείου στο παλαιότερο πρόγραμμα ΜΕΛΙΝΑ.

Οι εκθεσιακοί χώροι είναι ανοικτοί για επισκέψεις και άλλων σχολείων.

IMG 5265 IMG 5267

Chandeleur -Γιορτή της κρέπας στο σχολείο μας

Η Chandeleur (ή η γιορτή της κρέπας) γιορτάζεται στη Γαλλία στις 2 Φεβρουαρίου, σαράντα ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, και αντιστοιχεί στην Υπαπαντή τού Χριστού, στην υποδοχή του στον ναό και στον εξαγνισμό της Παναγίας. Η παράδοση αυτή έχει τις αναφορές της σ’ έναν παλιό μύθο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν την ημέρα της Chandeleur δεν γίνονταν κρέπες, η σοδειά του σιταριού όλης της χρονιάς θα καταστρεφόταν.

Κάθε χρόνο λοιπόν αυτή την ημέρα, κατά την παράδοση, σε κάθε σπίτι της Γαλλίας αναβιώνει το έθιμο της παρασκευής κρέπας.

Έτσι και εμείς με την σειρά μας, οι τάξεις των γαλλικών, γιορτάσαμε την ημέρα αυτή στο σχολείο κάνοντας κρέπες! Οι μαθητές τις απόλαυσαν, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια!

Και του χρόνου!

IMG 5304IMG 5308 IMG 5310 IMG 5312

Η εκπαιδευτικός των Γαλλικών

Ιωάννα Ραμοπούλου

Πρωτιά για το σχολείο μας στην εφαρμογή Καλών Πρακτικών του Erasmus+ΚΑ1: «Η εμπλοκή της λογοτεχνίας και των συναφών τεχνών στη διδακτική πράξη ως μέσο προώθησης της πολυγλωσσίας και της βελτίωσης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης»

erasmus iky logo web 2014

Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, καθώς αυτές τις ημέρες ενημερωθήκαμε για την υψηλότερη διάκρισή μας ως σχολείο, σχετικά με την εφαρμογή καλών πρακτικών του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ101 με τίτλο : «Η εμπλοκή της λογοτεχνίας και των συναφών τεχνών στη διδακτική πράξη ως μέσο προώθησης της πολυγλωσσίας και της βελτίωσης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης», το οποίο υλοποιήθηκε στο σχολείο μας από το 2019-2022.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στην Έκδοση καλών πρακτικών σχεδίων  Erasmus+ΚΑ1 και ΚΑ2 2022, του ΙΚΥ.

IKY_KALES_PRAKTIKES_2022_FINAL

Σχετικά άρθρα για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην κατηγορία : https://blogs.sch.gr/1dimagnikol/category/erasmus-project-ka1/

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας: Γωνιωτάκη Φωτεινή, Καραναστάση Κατερίνα, Μαυροδοντίδου Αλεξάνδρα, Παγκάλου Σοφία και κυρίως στην συντονίστρια του συγκεκριμένου προγράμματος και πρώην διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κρυσταλένια Λιανά. Ευχόμαστε να υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογες διακρίσεις!

Εκ της Διευθύνσεως

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου