Στα πλαίσια της θεματικής του Πάσχα αναβιώσαμε το έθιμο του Λαζάρου. Η οργάνωση των δράσεων και η καθοδήγηση και υποστήριξη έγινε από τη συνάδελφό μας κα Οικονόμου Αναστασία , η οποία φέτος αποτελεί μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Νηπιαγωγείου μας. Συγκεκριμένα οι μαθητές μας:
- Ζύμωσαν και έφτιαξαν τα λαζαράκια
(Τα λαζαράκια είναι μικρά, αφράτα, ημίγλυκα ψωμάκια που παρασκευάζουν οι χριστιανοί το Σάββατο του Λαζάρου ,τη Μεγάλη Εβδομάδα. Έχουν το σχήμα σπαργανωμένου ανθρώπου, όπως παριστάνεται ο Λάζαρος στις εικόνες, και συμβολίζουν την ανάστασή του. Είναι νηστίσιμα, δηλαδή δεν περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα ή αυγά. Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki )
2. Έφτιαξαν ατομικό καλαθάκι του Λαζάρου
3. Έκοψαν λουλούδια και κατασκεύασαν το ομαδικό καλάθι του Λαζάρου για την αναβίωση του εθίμου.
4. Τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου (έθιμο των Λιμνών Αργολίδας) σε όλα τα τμήματα των συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων και στο προσωπικό καθαριότητας του Πολυδύναμου, στο οποίο μάλιστα προσέφεραν πασχαλινή κάρτα και τσουρέκι με τις ευχαριστίες για το πολύτιμο έργο τους και τις θερμότερες ευχές για τις άγιες ημέρες που έρχονται.
Τα κάλαντα του Λαζάρου μπορείτε να τα ακούσετε με τις φωνούλες των μαθητών μας…
Αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα και να παρακολουθήσετε περισσότερα έθιμα που αναβιώνονται τις ημέρες του Πάσχα μπορείτε να πατήσετε επάνω στον παρακάτω χάρτη. Θα μεταφερθείτε στην εφαρμογή και εκεί πατώντας σε κάθε αριθμό μεταφέρεστε στην περιοχή Ελλάδας που αντιστοιχεί.




























