Μπορεί πλέον η επικοινωνία των ανθρώπων να έχει διευκολυνθεί απίστευτα με τη χρήση των υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων, αλλά τα γράμματα εξακολουθούν και κρύβουν μια γοητεία.
Γι΄αυτό κι εμείς, εκτός από αυτά που γράψαμε και στείλαμε εν καιρώ στον Άι Βασίλη, γράψαμε γράμματα ξανά σε συγγενείς και φίλους, αλλά και στην περσινή μας φίλη και συμμαθήτρια Ευαγγελία Μαμούγκα.
Τα γράψαμε, τα στολίσαμε και πήγαμε ως το κεντρικό ταχυδρομείο της πόλης μας , για να τα στείλουμε οι ίδιοι. Εκεί είχαμε τη χαρά και την τύχη συνάμα, να ξεναγηθούμε από την ευγενέστατη κ. Σοφία Τσάμη, που την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, στους χώρους της υπηρεσίας και να μάθουμε για το ταξίδι που κάνουν τα γράμματα και τα δέματα μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.
Είδαμε ακόμα τον χώρο της διαλογής των γραμμάτων, το δωμάτιο με τις θυρίδες και μάθαμε για το επάγγελμα του ταχυδρόμου. Γυρίσαμε στο σχολείο ενθουσιασμένοι από την επίσκεψή μας.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σταματούλα Δουλγεράκη