Ψυχολόγος στο Σχολείο μας

             Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι από τις 8 Ιανουαρίου 2016 έως και τις 9 Ιουνίου 2016 από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας και μέσω των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Πράξεων «Προώθησης της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα», το σχολείο μας διαθέτει Ψυχολόγο, κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από τις 8:00 έως τις 2:00 μ.μ.
Ο ρόλος του ψυχολόγου είναι υποστηρικτικός/ συμβουλευτικός, τόσο για τους γονείς, όσο και για τους δασκάλους, με την έννοια της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής. Επίσης, σκοπός είναι να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της διδασκαλίας και της μάθησης, στη βελτίωση των σχέσεων στο εσωτερικό της εκπαιδευτικής κοινότητας, στην ανάπτυξη μαθησιακού περιβάλλοντος κατάλληλου για όλους τους μαθητές, στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ σχολείου και οικογένειας, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς και ψυχικής υγείας, διασφαλίζοντας απολύτως το απόρρητο των όποιων παρεμβάσεων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η Ψυχολόγος όταν χρειάζεται σε προγραμματισμένη συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς της τάξης, θα παρευρίσκεται στην αίθουσα διδασκαλίας ως απλή παρατηρήτρια, χωρίς να παρεμβαίνει στο έργο των εκπαιδευτικών και χωρίς να τους υποκαθιστά. Συναντήσεις με γονείς μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν, κατόπιν συνεννόησης.

                                                                                                                          Η Δ/ντρια