ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ “ΚΑΝΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2024”

Φέτος για 1η χρονιά το Νηπιαγωγείο μας, λαμβάνει μέρος στο European School Radio Contest. Πρόκειται για έναν Ευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού και Ραδιοφωνικού Μηνύματος, με τον τίτλο “Κάντο ν’ ακουστεί 2024”. Φέτος το θέμα του Διαγωνισμού είναι η «Η δύναμη της φιλίας» ένα τόσο προσφιλές αλλά και σημαντικό θέμα για τα παιδιά. Με την βοήθεια των Εκπαιδευτικών, οι μικροί μας μαθητές μέσα από δραστηριότητες των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, από παραμύθια που μιλούν για την σημασία της φιλίας, βίντεο και καθημερινές συζητήσεις για την αξία του να έχουμε φίλους στη ζωή μας, εμπνεύστηκαν τους στίχους για το τραγούδι μας.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό βέβαια θα ήταν αδύνατο να υποβληθεί, αν δεν υπήρχε όπως ορίζουν οι κανόνες, μια πρωτότυπη μουσική. Έχοντας την τύχη να έχουμε γονείς που είναι οι ίδιοι μουσικοί, συζητώντας την ιδέα μας, βρήκαμε γόνιμο έδαφος για μια ωραία συνεργασία μαζί τους, ώστε να μας βοηθήσουν συνθέτοντας μια μελωδία που θα συνοδεύσει τους στίχους των παιδιών. Η Οικογένεια Τσότρα*, με τον Κο Νικόλα Τσότρα στην σύνθεση και την κιθάρα, την Κα Βαρβάρα Τσότρα στο βιολοντσέλο και την Κα Βίκυ Βασιλειάδη στο φλάουτο, επισκέφθηκαν το σχολείο μας, συνάντησαν τα παιδιά, πρόβαραν το τραγούδι μαζί τους και ηχογράφησαν τις φωνούλες τους. Την τελική φροντίδα της μίξης του ήχου είχε ο Κος Σταύρος Τσότρας, μουσικός και ο ίδιος. Μετά από όλη αυτήν την συντονισμένη προσπάθεια μέσα στα ασφυκτικά περιθώρια υποβολής για τον διαγωνισμό, καταφέραμε όλοι μαζί να το φτάσουμε στην τελική μορφή του, συνοδευόμενο από ένα video clip ως οπτικοποίηση του τραγουδιού μας, αποτελούμενο από ζωγραφιές των παιδιών του σχολείου.

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ1 ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ2

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, μικρούς και μεγάλους που βοήθησαν για την υλοποίηση αυτής της συνεργατικής προσπάθειας! Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μικρούς μαθητές μας για την έμπνευση που είχαν και όμορφες φωνούλες τους, καθώς και τις Εκπαιδευτικούς που με την αγάπη και την φροντίδα τους, βοήθησαν σε όλα τα στάδια προετοιμασίας του διαγωνισμού. Κλείνοντας, θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς στην Οικογένεια Τσότρα, για τον προσωπικό χρόνο που διέθεσαν αλλά και που με τόση υπομονή, φροντίδα, μεράκι και αγάπη για την μουσική, μας έδωσαν την όμορφη μελωδία τους για να λάβουμε μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό. Η υποβολή της συμμετοχής μας στην πλατφόρμα του European School RadioΥΠΟΒΟΛΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μας επιτρέπεται η δημοσιοποίηση του τραγουδιού καθώς από 05/02/2024-23/02/2024 θα υπάρξει η λεγόμενη Περίοδος Αξιολόγησης Συμμετοχών (Κριτές και Σχολεία), στην συνέχεια στις 27/02/2024 θα γίνει η ανακοίνωση αποτελεσμάτων και επιπλέον από 26/02/2024-12/04/2024 θα υπάρξει Περίοδος Ψηφοφορίας Ακροατών όπου θα σας δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσετε κι εσείς για να αναδείξετε ποιο τραγούδι θα κερδίσει το Βραβείο των Ακροατών ESR (Θα ενημερωθείτε για το πως θα γίνει η διαδικασία της ψηφοφορίας). Άρα λίγη υπομονή μέχρι 23/2/2024 που θα το αναρτήσουμε εδώ στο ιστολόγιο Μείνετε συντονισμένοι!

Καλή μας Επιτυχία!!!!!

ΕΝΑΡΞΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Στο Νηπιαγωγείο μας ξεκινά δανειστική βιβλιοθήκη τον μήνα αυτόν, με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, των γλωσσικών δεξιοτήτων (ενεργή ακρόαση/φωνολογική ενημερότητα), την ενίσχυση της ευφυίας, της φαντασίας και κυρίως προτροπή για την ενασχόληση των παιδιών με δημιουργικό τρόπο μακριά από οθόνες. Μέσα στην τσαντούλα με το βιβλίο έχουν δοθεί οδηγίες για το πως θα μπορέσετε να βοηθήσετε εσείς οι γονείς τα παιδάκια σας να είναι συνεπείς στην επιστροφή του, πως να αγαπήσουν την διαδικασία “ανάγνωσης” του βιβλίου και κυρίως να μάθουν πως μπορούν να επεξεργαστούν τις ιστορίες που άκουσαν. Επίσης οδηγίες για την προσοχή που οφείλουμε να δίνουμε σε κάτι που δανειζόμαστε και την υποχρέωση να το επιστρέψουμε όπως το παραλάβαμε.

Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτό το χρόνο με τα παιδιά σας μπαίνοντας και εσείς μαζί τους στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Εκτός από την παιδαγωγική αξία της λειτουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης στο σχολείο μας και την διάθεση των εκπαιδευτικών να την υλοποιήσουν, πραγματοποιείται και με την σημαντική συμβολή 2 μαμάδων:της Κυρίας Τάτση Αφροδίτης και της Κυρίας Έφης Καλογήρου.

Η Κα Τάτση με δικά της έξοδα αγόρασε και δώρισε στο σχολείου μας όμορφες μικρές πάνινες τσαντούλες ώστε να μεταφέρονται τα βιβλία από και προς το σπίτι με ευκολία και η Κα Καλογήρου διαθέτοντας προσωπικό χρόνο και μεράκι, ζωγράφισε πάνω σε αυτές μια όμορφη παράσταση. Μάλιστα για την φετινή χρονιά, έφτιαξε καρτελάκια με το όνομα κάθε παιδιού ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει με ευκολία την τσάντα του. Ευχαριστούμε θερμά τις μανούλες γι αυτή την πρωτοβουλία, να κάνουν κάτι τόσο όμορφο, ουσιαστικό και πρακτικό για την λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης και μάλιστα για το σύνολο των παιδιών μας. Να είστε καλά!!

ΦΩΤΟ ΤΣΑΝΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ