ΘΕΜΑΤΑ και ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 2012

Τα θέματα μαθηματικών του Γυμνασίου Εξαπλατάνου , όπως δόθηκαν στους μαθητές μαζί με τις λύσεις τους.

Α” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ :  JUNE 2012

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ Α” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : Μεγάλη ζήτηση είχαν τα θέματα 1, 3 . Απο όσους  ασχολήθηκαν με το ΘΕΜΑ 5 , μόνο 2 το έλυσαν πλήρως. Συγχαρητήρια στους 6 μαθητές που έγραψαν άριστα  20! Ο μέσος όρος γραπτών είναι : μέτρια προς καλά.  Καλή συνέχεια.

Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ :  June 2012

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : Η πλειοψηφία των μαθητών ασχολήθηκε με τα θέματα 2, 3 , 4 και ελάχιστοι με τα 1 και 5. Απο όσους  ασχολήθηκαν με το ΘΕΜΑ 5 κανένας δυστυχώς δεν κατάφερε να το λύσει ! Την ίδια μοίρα είχε και το ΘΕΜΑ 4 , παρόλο που υπάρχει ακριβώς ίδια άσκηση στο βιβλίο (παράγραφος 2.2 σελ 48 , άσκηση 6).  Δεν υπήρχε κανένα άριστο γραπτό και ο μέσος όρος γραπτών είναι : μέτρια. Ελπίζω στα υπόλοιπα μαθήματα να γράψετε πολύ καλύτερα. Καλή συνέχεια.

Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ :  apolitiries June 2012

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : Τα θέματα θεωρίας νομίζω θεωρούνται εύκολα , το θέμα 3 είναι η άσκηση 2β στη σελίδα 107 του σχολικού βιβλίου , το θέμα 4 είναι η άσκηση 21 στη σελίδα 139 και το θέμα 5 είναι η άσκηση 6 στη 228. Όλες δηλαδή μέσα απ το βιβλίο, τώρα γιατί η απόδοση των μαθητών ήταν κάτω του μετρίου , τι να σας πώ !

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ.

ΠΑΛΙΑ ΘΕΜΑΤΑ 2006 , 2008-2011

Για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών όλων των τάξεων Γυμνασίου , κατεβάστε αν θέλετε τα παρακάτω αρχεία με θέματα απο 2006 έως 2011. Καλή μελέτη εύχομαι σε όλους και καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ Α” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : ΘΕΜΑΤΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ :ΘΕΜΑΤΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : ΘΕΜΑΤΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

21 Σχόλια στο “ΘΕΜΑΤΑ και ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 2012”

 1. Κύριε διάβασα 8 ολόκληρες ώρες και πάλι έκανα λάθοι του χρόνου που ελπίζω να είσται εσείς θα διαβάσω 16 ώρες!!! Ελπίζω να τα πάω καλύτερα!!!

  • Μαρία μου , έγραψες καλά. Χαίρομαι που αφιέρωσες τόσο χρόνο, όπως σας έχω πει στη τάξη , με το καιρό οι ώρες διαβάσματος στα μαθηματικά θα μειώνονται. Του χρόνου θα δεις , θα διαβάσεις λιγότερο. Α! και βέβαια θα είμαστε μαζί την άλλη χρονιά.

 2. θα ηθελα να κανω μια ερωτηση …οι καθηγητες αφηνουν εναν μαθητη για μονο ενα μαθημα ενω εχει μεσο ορο 15 και κατιι??

  • Καταρχήν , οι καθηγητές δεν αφήνουν κανέναν , οι μαθητές αποτυγχάνουν !
   Αν ένας μαθητής έχει γενικό μέσο όρο 15+ και σε 4 μαθήματα έχει μέσο όρο κάτω απο τη βάση , περνάει την τάξη χωρίς εξετάσεις Σεπτεμβρίου.
   Δεν θυμάμαι ακριβώς τον Γενικό μέσο όρο, μάλλον 13 στα μαθήματα που εξετάζονται γραπτά, με κάθε επιφύλαξη πάντα.
   Θα το ρωτήσω και θα σου απαντήσω. Μην αγχώνεσαι , γράψε όσο καλύτερα μπορείς σε όλα τα μαθήματα και ιδιαίτερα σε αυτά που σου αρέσουν περισσότερο !
   Καλό διάβασμα.

 3. θα ηθελα να κανω μαι ερωτηση η καθηγητες αφηνιυνε μαθητες στην ιδια ταξη για ενα μονο μαθημαα πχ.τα μαθηματικα ενω εχει μεσο ορο 15 10\13???? γτι ειμαι πολλη ανχωμενη :((

 4. ama paris 38 menis /
  ?

 5. ama paris 38 kovese ?

  • Για το Γυμνάσιο μιλάμε πάντα , πρέπει να έχεις άθροισμα βαθμών τριμήνων και γραπτών 38 σε κάθε μάθημα για να βγάζεις 10 μέσο όρο στο μάθημα. Αν σε 1-4 μάθηματα έχεις κάτω απο 10 μέσο όρο , και ο γενικός μέσος όρος είναι καλός (12,5 στα μαθήματα που εξετάζονται γραπτά-οχι φυσική αγωγή και καλλιτεχνικά) πάλι περνάς χωρίς εξετάσεις τον Σεπτέμβρη. Άρα στα μαθήματα που είσαι καλός , να γράφεις καλά , όχι να λές έχω περάσει , θα γράψω 2 !!!
   π.χ μαθητής είχε 15 , 16, 16 στα τρίμηνα και έργαψε 3 , ξέρεις ποιος είναι ο μέσος όρος του μαθήματος αυτού ; 12,5 δηλαδή 13 !!! που πήγαν οι καλοί βαθμοί ;

 6. makari diladi

 7. Απάντησα σωστά στα θέματα μαθηματικών β γυμν δυσκολεύτηκα λίγο αλλά το βρήκα.
  Πάντως είχατε πολύ ωραία θέματα σε σχέση με “μας

  • Τα θέματα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων , έτσι δεν είναι ; π.χ επίπεδο μαθητών – καθηγητής (νοοτροπία) – τοποθεσία σχολείου – κ.α
   Με τα ίδια ακριβώς κριτήρια βάζω και γω τα δικά μου ! Άλλα θέματα βάζεις σε ένα πειραματικό σχολείο και
   άλλα σε ένα επαρχιακό !!
   Γι αυτό εκτός απ τα θέματα είχα και επαναληπτικές ασκήσεις δικές μου αλλά και συναδέρφων. Έπρεπε να είχες λύσει πολλές επαναληπτικές.
   Σου εύχομαι καλά αποτελέσματα και καλό καλοκαίρι.

 8. Σε καθε μαθημα πρεπει να βγαλεισ πανω απο 38… γιατι η κορη μου εχει βγαλει 16,5 θα περασει?

  • η κορη μου εχει στα μαθηματικα 11 στο πρωτο τριμηνο αλλα γενικο βαθμο βγαζει 15και 7\13 θα περασει

   • Καταρχήν το θέμα είναι απ” το σχολείο να απορροφούμε , σαν σφουγγάρι , όσα περισσότερα μπορούμε , σίγουρα θα μας χρειαστούν στη μετέπειτα ζωή μας. Τα λέω αυτά γιατι διακρίνω λίγο άγχος. Η άποψη μου είναι οτι σκοπός ενός μαθητή είναι να περνάει την τάξη μαθαίνοντας.

    Να εξηγήσω τώρα λίγο το 38. Ας πούμε για παράδειγμα οτι ένας μαθητής έχει σε ένα μάθημα : Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ :11 , Β΄ΤΡΙΜΗΝΟ :10 , Γ΄ΤΡΙΜΗΝΟ : 09 , ΓΡΑΠΤΑ ΙΟΥΝΙΟΥ :08 , το άθροισμα αυτών είναι :
    11+10+9+8 = 38 , άρα περνάει το μάθημα αυτό. Ομοίως για τα υπόλοιπα μαθήματα που εξετάζονται γραπτά.

 9. Καλησπέρα!Θα ηθελα και εγω με τη σειρα μου να ρωτήσω… Εαν το παιδί βγαζει 15-16 μεσο ορο και στα 3 τριμηνα εχει 09 σε ενα μαθημα και αποτυγχανει και στις εξετασεις του Μαίου .. τον σωζει ο μεσος ορος του 12,5 στα υπολοιπα μαθήματα που δινει γραπτα στις εξετάσεις ή ισχύει ο μεσος ορος του 38 και μένει μεταξεταστέος τον Σεπτέμβριο?

  • Αν μαθητής έχει μέχρι και σε 4 μαθήματα , ( προσοχή! Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία είναι 2 κλάδοι απ ένα μάθημα ), μέσο όρο κάτω του 10 και γενικός μέσος όρος των μαθημάτων που εξετάζονται γραπτά είναι τουλάχιστον 12.5, τότε αυτός ο μαθητής περνά την τάξη χωρίς εξετάσεις Σεπτεμβρίου.

 10. Σας ευχαριστω πάρα πολύ!

 11. Εγώ έχω 16 8/14 πρώτο και δεύτερο 17 3/14 περβαω την τάξη?

  • Οι βαθμοί που γράφεις μάλλον είναι μέσοι όροι Α΄ και Β΄ Τριμήνου ή κάνω λάθος ;

   Εκτός απο αυτά τα δυο τρίμηνα υπάρχει και το τρίτο και τα γραπτά (ίσως για τελευταία φορά).

   Ο μέσος όρος ενός μαθήματος προκύπτει ως εξής : Βαθμοί (Α+Β+Γ+γραπτά) / 4. Ο αριθμός αυτός πρέπει να είναι μεγαλύτερος απο 9,5.

   Ας πούμε για παράδειγμα οτι ένας μαθητής έχει σε ένα μάθημα : Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ :11 , Β΄ΤΡΙΜΗΝΟ :10 , Γ΄ΤΡΙΜΗΝΟ : 09 , ΓΡΑΠΤΑ ΙΟΥΝΙΟΥ :08 , το άθροισμα αυτών είναι :
   11+10+9+8 = 38 , άρα περνάει το μάθημα αυτό. Ομοίως για τα υπόλοιπα μαθήματα που εξετάζονται γραπτά.

   Ελπίζω να μην έχεις σκοπό να αναπαυτείς και να μην διαβάζεις γιατί οι αριθμοί που γράφεις θα γίνουν φανταστικοί !!

Σχολιάστε