Την Παρασκευή 10 Ιουνίου οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α1 και Α2 μαζί με τις δασκάλες τους Αθηνά Τσαπράζη και Λία Κουλιάμπα παρουσίασαν στο πλαίσο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας, που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-16, τη θεατρική παράσταση “Το παιχνίδι της διατροφής”. Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες και στις δασκάλες τους!

 

Η κυρία Όλγα Καργιώτου με τους μαθητές και μαθήτριες του Β1 τμήματος  στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης εκπόνησε Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας (Συναισθηματικής Αγωγής)  με τίτλο: “Ο κήπος με τα συναισθήματα ΙΙ”. Για να δείτε μέρος της παρουσίασης του προγράμματος πατήστε εδώ.

Στο  πλαίσιο  της Ευέλικτης Ζώνης η κ. Μαρία Βαστάκη με τους μαθητές/τριες των τμημάτων Α1, Γ3, Δ3 και Ε1 συμμετείχαν στο πρόγραμμα τροποποίησης συμπεριφοράς “Ο κήπος με τις 11 γάτες”.

 

Κάθε φορά διαβάζαμε μια ιστορία, τη συζητούσαμε, ζωγραφίζαμε, γράφαμε τις σκέψεις μας, παίζαμε διάφορα παιχνίδια, κάναμε ομαδικές εργασίες και δραματοποιούσαμε τις ιστορίες.

 

DSC04964Β

Τα “Πάθη του Χριστού” στα Γαλλικά παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης με την καθηγήτριά τους κ. Ράλλιου Ελένη.

 

DSC04900Β

 Το“Δέντρο των αυγών”, έθιμο από τη Γερμανία, φιλοτέχνησαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης με την καθηγήτρια των Γερμανικών κ. Τάνια Χατζηβασιλειάδου.

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ3 παρουσίασαν τις ομαδικές εργασίες τους με θέμα: “Το Καλοκαίρι” και “Η αγαπημένη μου ταινία” “Minions” και “Οι Απίθανοι”, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης με την κ. Μαρία Βαστάκη. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, συνεργάστηκαν κι ευχαριστήθηκαν αυτή την εμπειρία.

 

DSC04899

Πασχαλινές δημιουργίες από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α1 και Α2.

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για τη  “Διατροφή”, οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Γ1 απόλαυσαν την πλούσια φρουτοσαλάτα που ετοίμασε για όλους και όλες, η δασκάλα τους, κ. Μαρία Βαστάκη.

 

Ενόψει του Πάσχα, οι καθηγήτριες των Γαλλικών κ. Ιωάννα Πουλή και κ. Ελένη Ράλλιου μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους φιλοτέχνησαν πασχαλινές δημιουργίες.

 

DSC04858 DSC04857

Η κ. Ιωάννα Πουλή, καθηγήτρια Γαλλιών,  μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές της μας παρουσίασαν μια εργασία με θέμα τη Γαλλία.

 “Poisson D’Avril” =Πρωταπριλιά

Οι μαθητές της Ε΄τάξης που παρακολουθούν Γαλλικά με την κ. Ράλλιου Ελένη αποτύπωσαν στο χαρτί το πανευρωπαϊκό έθιμο της Πρωταπριλιάς. Καλό μήνα!

Οι μαθητές του Δ1 με τη δασκάλα τους κυρία Παπαδοπούλου Μαίρη, ενόψει της γιορτής της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, έφτιαξαν ελληνικές  σημαίες όλοι μαζί με κομματάκια χαρτί σε μπλε και άσπρο χρώμα.

 

Απόκριες “αλά Γαλλικά”…

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης που παρακολουθούν Γαλλικά με την κ. Ράλλιου Ελένη αποτύπωσαν στο χαρτί τις ευχές τους για το φετινό Καρναβάλι, στα Γαλλικά.