Μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄τάξης

Ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς των μαθητών της Γ΄ Τάξης σχετικά με το διδακτικό αντικείμενο της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της Γ΄τάξης  είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄τάξης σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες και εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας. Τα μαθήματα  θα γίνουν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ναυπλίου. (περισσότερα…)

Οδηγίες στα σχολεία για τη γρίπη

Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο.

(περισσότερα…)

Ρομποτική στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

Με το ξεκίνημα του νέου έτους θα ξεκινήσουν στο Σχολείο μας, αρχικά στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής από την πληροφορικό του σχολείου, μετά την αγορά των απαραίτητων υλικών που προμηθεύτηκε το σχολείο με χρήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, επειδή αφουγκράστηκε αμέσως την εισήγησή μας με σκοπό την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας.

Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα.

Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από τον γνωστικό τομέα και στον συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).

Επιπλέον, με τη βοήθεια της ρομποτικής στη διδασκαλία του ο εκπαιδευτικός μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και άλλων κρίσιμων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα:

1.  ομαδική εργασία

2.  επίλυση προβλημάτων (ανάλυση, σχεδίαση, υλοποίηση, δοκιμή και πειραματισμός, αξιολόγηση)

3.  καινοτομία

4.  διαχείριση έργου (διαχείριση χρόνου, κατανομή έργου και πόρων κ.ά)

5.  προγραμματισμός

6.  δεξιότητες επικοινωνίας

7.  πολύτιμες νοητικές δεξιότητες (αναλυτική και συνθετική σκέψη, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη κ.ά)
κ.λπ.

Το όραμα της ρομποτικής είναι όλοι οι μαθητές να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες, οι οποίες στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προετοιμασία πολιτών του κόσμου που θα μπορούν να συνεισφέρουν θετικά σε παγκόσμια κλίμακα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση αυτής της εξαιρετικής δραστηριότητας.

 

https://youtu.be/Y0IG0Poj24c

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

ΜΠΟΜΠΕΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ- ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Οι μικροί μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το θεματικό πάρκο στην Αθήνα και συμμετείχαν βιωματικά με τη βοήθεια των «ξεναγών» και ερμηνευτών, σ΄ ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο. (περισσότερα…)

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ θέτοντας ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας (περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σας ενημερώνουμε ότι στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους από 16-9-2019 λειτουργεί Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Ε.Δ.Ε.Α.Υ).

Ο βασικός ρόλος της Επιτροπής είναι η μαθησιακή, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των μαθητών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τα μέλη της Επιτροπής θα είναι στη διάθεσή σας για την υποστήριξη των μαθητών.

(περισσότερα…)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Γ Ι Α Α Γ Ι Α Σ Μ Ο Ν Ε Ο Υ Σ Χ Ο Λ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Ο Υ Σ 2019 -2020

 

Ο  Διευθυντής και το Διδακτικό προσωπικό του 12/Θ 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν

την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 8.30 π.μ. (περισσότερα…)