Δημοτικό Σχολείο Δαλαμανάρας

Φωτογραφίες από δραστηριότητες των μαθητών της Β΄ τάξης και από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας.

23 Δεκ 2017

Ευχές!!!

Συντάκτης: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ | Κάτω από: Γενικά

Ο Δ/ντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/ήτριες του Δημοτικού Σχολείου Δαλαμανάρας σας εύχονται Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2018 !!!

Στα  πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης τα Τριτάκια και τα Τεταρτάκια του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το ελαιοτριβείο του κ. Μελά στο Λυγουριό  Αργολίδας.

Σε ένα χώρο πεντακάθαρο και σύγχρονο, όπου μοσχοβολά το φρέσκο λάδι,  κάτω από τις οδηγίες των υπευθύνων του ελαιοτριβείου, παρακολουθήσαμε τη διαδικασία που ακολουθείται ώστε να πάρουμε το λάδι από την ελιά. Είδαμε και ενημερωθήκαμε για τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στη γραμμή παραγωγής και γευτήκαμε την  περίφημη «περικαυτή»  -φέτες ψωμιού βουτηγμένες στο φρέσκο λάδι-, που μας κέρασαν.

Στο τέλος ευχαριστήσαμε τους εργαζόμενους για την υποδοχή και τη φιλοξενία που μας επεφύλαξαν και υποσχεθήκαμε να στείλουμε ζωγραφιές για το διαγωνισμό που έχουν οργανώσει.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας την Τετάρτη 13-12-2017. Εκεί, αφού τους καλωσόρισαν οι βουλευτές του νομού μας κ. Ανδριανός και Μανιάτης, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο σε ειδική αίθουσα με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής.

Κατόπιν ξεναγήθηκαν στην αίθουσα Ελευθερίου  Βενιζέλου, όπου  φιλοξενούνταν  έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια και ενημερώθηκαν για το έργο του. Τέλος  επισκέφτηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και παρακολούθησαν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

Βγαίνοντας από το κοινοβούλιο παρακολούθησαν  την αλλαγή της φρουράς μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στη συνέχεια περπάτησαν στην πλατεία Συντάγματος, στον Εθνικό Κήπο και έφτασαν ως το Ζάππειο.

Όλα τα παιδιά πέρασαν υπέροχα  και έμειναν κατενθουσιασμένα από αυτήν την επίσκεψη.

Αγαπητοί γονείς,

πλησιάζοντας προς τις διακοπές των Χριστουγέννων ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου σας ενημερώνει για τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

 Εν όψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, το σχολείο μας θα προβεί στη συγκέντρωση συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, με σκοπό να παραδοθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ακόμη σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων θα συγκεντρωθούν είδη ρουχισμού για παιδιά (που βρίσκονται σε καλή κατάσταση) με σκοπό να διατεθούν  σε παιδιά της περιοχής που τα έχουν ανάγκη.

  Η βοήθειά μας θεωρείται σημαντική.

 Παράλληλα είναι σεβαστή η δική σας επιθυμία ή αδυναμία  για συμμετοχή στην παραπάνω προσπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση όμως η συμμετοχή σας είναι προαιρετική. 

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα γίνει έως και 21/12/2017

Τηλ. Σχολείου: 2751066402

 ΘΕΜΑ 2ο: ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 19/12/1017 θα δοθεί η βαθμολογία του Α΄ τριμήνου. Ώρα προσέλευσης των γονέων 13.10.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μαθητές Α΄ και Β΄ τάξεων δεν λαμβάνουν έλεγχο προόδου. Ενημερώνονται οι γονείς προφορικά για την πρόοδο των παιδιών τους συνολικά για το τρίμηνο.

Οι γονείς των μαθητών Γ΄ και Δ΄ τάξεων παραλαμβάνουν βαθμολογία περιγραφική. (Α: άριστα, Β: πολύ καλά, Γ: καλά & Δ: σχεδόν καλά)

Οι γονείς των μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων παραλαμβάνουν βαθμολογία περιγραφική και αριθμητική. (άριστα 9 – 10, πολύ καλά 7 – 8, καλά 5 – 6 & σχεδόν καλά κάτω από 5).

Παρακαλούνται όλοι οι γονείς να δώσουν το παρόν.

 ΘΕΜΑ 3ο: ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Η γιορτή του σχολείου για τα Χριστούγεννα θα γίνει την Πέμπτη 21/12/2017 και ώρα 19:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους γονείς. Η παρουσία σας θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στους μαθητές μας που κόπιασαν ώστε να αποδοθεί το νόημα των ημερών, καθώς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 ΘΕΜΑ 4ο: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

Την Παρασκευή 22/12/2017 θα γίνει εκκλησιασμός των μαθητών. Όσοι γονείς επιθυμούν να  ΜΕΤΑΛΑΒΟΥΝ τα παιδιά τους, να τα προετοιμάσουν κατάλληλα.

 ****ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

 

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Την Τετάρτη 22-11-2017 τα Τριτάκια και τα Τεταρτάκια  του σχολείου μας, μετά την επίσκεψη στις Μυκήνες, θέλοντας να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του τόπου μας, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό και το Πολεμικό Μουσείο της πόλης του Ναυπλίου.

Εκεί , με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και ενός εξαιρετικού ξεναγού περιηγήθηκαν στις δύο αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν και να θαυμάσουν  σπουδαία ευρήματα των περιοχών Ναυπλίας – Ερμιονίδας, όπως η μοναδική Πανοπλία των Δενδρών.

Στο Πολεμικό Μουσείο, μέσα από τα εκθέματα που είδαν (αυθεντικά καριοφίλια, πιστόλες, γιαταγάνια, στολές,…), γνώρισαν την ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, ιδιαίτερα δε τη συμμετοχή των κατοίκων της Αργολίδας στους αγώνες του Ελληνικού Έθνους.

Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα  και έμειναν κατενθουσιασμένα από αυτήν την επίσκεψη.

Το εκπ/κό πρόγραμμα του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος με τίτλο «Το Ναύπλιο στον 19ο αιώνα» παρακολούθησαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.

Το πρόγραμμα, που περιελάμβανε έναν περίπατο στην παλιά πόλη -εντός των τειχών-, αποτέλεσε το μέσο για να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με περισσότερο ή λιγότερο γνωστά σημεία της ιστορίας της πόλης, αλλά και της ελληνικής ιστορίας του 19ου αιώνα γενικά και ολοκληρώθηκε με επίσκεψη των μαθητών στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και περιήγηση στους χώρους του.

 

Όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας γιορτάστηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου. Σήμερα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα συνθήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και «Εθνική Ανεξαρτησία» ηχούν επίκαιρα και διαχρονικά.

 Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης ανέγνωσαν το χρονικό των ημερών, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν, τιμώντας έτσι εκείνους, που αγωνίστηκαν για ελευθερία και δημοκρατία. Απέτισαν με αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής στους νεκρούς των ημερών εκείνων, που πότισαν με το αίμα τους τον σπόρο της λευτεριάς και μας δίδαξαν για άλλη μια φορά πως «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».

Αγαπητοί γονείς,

ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης, την Παρασκευή 17/11/2017, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Την ημέρα αυτή δε θα γίνουν μαθήματα.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το σχολείο έχει ως εξής:

  • Προσέλευση κανονικά το πρωί, χωρίς τσάντες.
  • Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων στις 9.00 π.μ.
  • Αποχώρηση μαθητών   10.00 π.μ.

Είσοδος των γονέων και κηδεμόνων ελεύθερη.

Η μετακίνηση των μαθητών (από και προς το σχολείο)θα γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γίνεται καθημερινά.

Παρακαλείσθε όλοι οι γονείς, να φροντίσετε για τη συμμετοχή των παιδιών σας στις εκδηλώσεις του σχολείου καθώς και για την παραλαβή τους.

 

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 14/11/2017 δε θα γίνουν μαθήματα για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων. Για τον λόγο αυτό οι μαθητές των συγκεκριμένων τάξεων δε θα προσέλθουν στο σχολείο τη συγκεκριμένη ημέρα.

                                                                      Ο Δ/ντής του Σχολείου