Δημοτικό Σχολείο Δαλαμανάρας

Σύμφωνα με τις διατάξεις της §4(α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017), οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχ. έτος 2018 – 2019 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 18 Μαΐου 2018.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

δ. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Όσον αφορά αλλοδαπούς μαθητές, θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης το οποίο θα πρέπει να είναι  επίσημα μεταφρασμένο.

14 Μαΐ 2018

Ανακοίνωση

Συντάκτης: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ | Κάτω από: Γενικά

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι μέχρι 31/05/2018 θα κατατεθούν οι αιτήσεις για επιλογή των μαθητών που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας στο τηλέφωνο 2751089277 ή στο Δημοτικό Σχολείο Δαλαμανάρας.

14 Μαΐ 2018

Ανακοίνωση

Συντάκτης: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ | Κάτω από: Γενικά

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να γίνει από τους μαθητές της Δ ΄ τάξης σε συνεργασία με τους γονείς τους η επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας που  θα ακολουθήσουν στην Ε΄ τάξη.  Δυνατότητα επιλογής υπάρχει ανάμεσα στη Γαλλική και Γερμανική.

Παρακαλούμε συμπληρώστε και υπογράψτε την Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτεται και στείλτε τη στο σχολείο έως 08/06/2018.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο σχολείο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου σας εύχονται

                                            Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

Τα Λαζαράκια είναι κουλουράκια σε σχήμα ανθρώπου και παρασκευάζονται την περίοδο του Πάσχα πριν τη Μ. Εβδομάδα. Συμβολίζουν το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή μέσω της Ανάστασης του Λαζάρου από τον Χριστό.
Σύμφωνα με την παράδοση τα κουλουράκια αυτά ξεκίνησαν να παρασκευάζονται μετά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, όπου τα έφτιαχναν οι νοικοκυρές θέλοντας να τιμήσουν την Ανάσταση του Λαζάρου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας έφτιαξαν Λαζαράκια και αναβίωσαν έτσι το έθιμο αυτό που κρατάει πολλούς αιώνες .

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η γιορτή για την εθνική επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου με ποιήματα, τραγούδια και σκετς τίμησαν και φέτος τους ήρωες του ’21 που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.

ΠΡΟΣ:
Γονείς & Κηδεμόνες μαθητών Δημ. Σχολείου Δαλαμανάρας

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Αργολίδας για 3η συνεχόμενη χρονιά θέτει σε λειτουργία τη Σχολή Γονέων – Ομάδα Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Γονέων. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Αργολίδας στα τηλέφωνα 27520 96065-66.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.  εδώ: ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ 2018

 

ΘΕΜΑ 1o

Τη Δευτέρα 26/03/1018 θα δοθεί η βαθμολογία του Β΄ τριμήνου. Ώρα προσέλευσης των γονέων 13.15.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μαθητές Α΄ και Β΄ τάξεων δεν λαμβάνουν έλεγχο προόδου. Ενημερώνονται οι γονείς προφορικά για την πρόοδο των παιδιών τους συνολικά για το τρίμηνο.

Οι γονείς των μαθητών Γ΄ και Δ΄ τάξεων παραλαμβάνουν βαθμολογία περιγραφική. (Α: άριστα, Β: πολύ καλά, Γ: καλά  &  Δ: σχεδόν καλά)

Οι γονείς των μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων παραλαμβάνουν βαθμολογία περιγραφική και αριθμητική. (άριστα 9 – 10, πολύ καλά 7 – 8, καλά 5 – 6  &  σχεδόν καλά κάτω από 5).

Παρακαλούνται όλοι οι γονείς να δώσουν το παρόν.

 

ΘΕΜΑ 2o

Σχετικά με τον εορτασμό της  Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το σχολείο έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23/03/2018

Προσέλευση κανονικά το πρωί, χωρίς τσάντες.

Έναρξη του εορτασμού στις 9.00 π.μ.

Αποχώρηση μαθητών   10.15 π.μ.

Είσοδος των γονέων και κηδεμόνων ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/03/2018

Προσέλευση  των μαθητών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ στο Σχολείο  9.10 π.μ. – Εκκλησιασμός –Δοξολογία – Κατάθεση Στεφάνων

Αποχώρηση μαθητών περίπου 10.20 π.μ. για τα σπίτια τους.

Με ευθύνη των γονέων, τα παιδιά που παρελάζουν, θα συναντηθούν το αργότερο 11.30 π.μ. στη λαϊκή αγορά Άργους (ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ), για την καθιερωμένη παρέλαση. Εκεί θα βρίσκεται ο Υπεύθυνος της παρέλασης κ. Ρούσσης Γεώργιος ο οποίος και θα παραλάβει τα παιδιά.

Και τις δύο μέρες θα υπάρχει λεωφορείο για τη μετακίνηση των μαθητών από το σπίτι  στο σχολείο και επιστροφή από το σχολείο στο σπίτι.

Παρακαλείσθε όλοι οι γονείς, να φροντίσετε για τη συμμετοχή των παιδιών σας στις εκδηλώσεις του σχολείου.

Την Τρίτη 13/3/2018 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε δράση αφιερωμένη στην Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Οι μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με το θέμα αυτό. Ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση με τη συνεργασία της εκπαιδευτικού του τμήματος ένταξης.

Οι μαθητές με αυξημένο ενδιαφέρον συμμετείχαν στη συζήτηση και διαπιστώθηκε πως ήδη έχουν διαμορφώσει σταθερές θέσεις, σχετικά με το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πιθανό συμβάν σχολικού εκφοβισμού. Έχει εδραιωθεί ανάμεσά τους η αξία της επικοινωνίας, της δύναμης της ομάδας και της αποδοχής καθενός με τα προσωπικά του χαρακτηριστικά.