Καλοκαιρινή γιορτή

Ιούν 201712

sea-wallpapers-7

Ζωγραφίζω τη σκιά μου

Μαΐ 201715

DSC_0125 Καλλιτεχνικές δημιουργίες για τους μαθητές/τριες της Δ’ τάξης του σχολείου μας.

Με την καθοδήγηση του καθηγητή Εικαστικών κ.Σκούρτη τα παιδιά δημιούργησαν στο προαύλιο την έγχρωμη απεικόνιση της σκιάς τους με πολύ όμορφα αποτελέσματα.

 

 

 

 

DSC_0126 DSC_0124 DSC_0123 DSC_0122

Βράβευση μαθητών/τριών-Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Μαΐ 20179

κατάλογοςΤο Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πραγματοποιεί εκδήλωση βράβευσης των μαθητών και μαθητριών του νομού Αργολίδας που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς κατά το σχολικό έτος 2016-2017, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο και ώρα 6:00μμ.

Από το σχολείο μας βραβεύονται τέσσερις (4) μαθητές/τριες, τρεις της Στ΄ τάξης και ένας από την Ε’ τάξη!!

Σχολή Γονέων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών-Πρόσκληση

Μαΐ 20178

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΆΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

  κατάλογοςΜε τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με τη σταδιακή αυτοματοποίηση των συνθηκών ζωής, τις συνεχείς ανακατατάξεις σε όλους τους τομείς, τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του ατόμου και την είσοδο της μητέρας στην εργασία, ο παραδοσιακός θεσμός της οικογένειας άρχισε να δέχεται ισχυρές πιέσεις. Οι γονείς – βασικοί συντελεστές δόμησης της προσωπικότητας του αναπτυσσόμενου ατόμου, βρέθηκαν αντιμέτωπα με πολλαπλά προβλήματα.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, με γνώμονα τον παραπάνω προβληματισμό, ανταποκρινόμενος στο αίτημα πολλών συμπολιτών μας και σε συνεργασία με την Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δαμασκηνού Δέσποινα και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων της περιοχής μας, αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργία ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ στο Δήμο, υπό την εκπαίδευση και συντονισμό του Αλέξανδρου Ν. Μουσούρου / Κλινικού Ψυχολόγου.

Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ που πρόκειται να λειτουργήσει στο Δήμο μας, θα ακολουθεί τη φιλοσοφία, μεθοδολογία και πρακτική του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗ που ιδρύθηκε το 1962, και που αποτελεί παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Εκπαίδευση των γονέων (International Federation for Parent Education), με επίσημο συνεργάτη τον Αλέξανδρο Ν. Μουσούρο / Κλινικό Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή.

Σας περιμένουμε όλους στο κάλεσμά μας την Τετάρτη 10/05/2017 στην «Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού – Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, και ώρα 19:00 – 20:30, στην επίσημη παρουσίαση των Σχολών Γονέων στην περιοχή μας. Λαμβάνοντας την ευκαιρία να ενημερωθείτε, να κάνουμε ένα δημιουργικό διάλογο θέτοντας προβληματισμούς και ερωτήσεις, και τέλος να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στις ομάδες που θα ξεκινήσουν άμεσα. Εισηγητής, Αλέξανδρος Ν. Μουσούρος / Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής.

 

Εγγραφές στο Ολοήμερο πρόγραμμα δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος 2017-18

Μαΐ 20176
Screenshot_1Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης -δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους στη διεύθυνση του σχολείου,   έως τις 12- 06 – 2017.
Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τις 12 Ιουνίου 2017, απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου Διευθυντή Π.Ε. και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.
Την αίτηση -δήλωση για το ολοήμερο πρόγραμμα μπορείτε να την βρείτε εδώ .
Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα) είναι  14 φοιτώντες μαθητές.
Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:
α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς , προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους  ή κάρτα ανεργίας,
στην περίπτωση που είναι άνεργοι.
Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
β) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι), πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.
Πρωινή Ζώνη
Δύναται να συγκροτείται τμ ήμα Πρωινής Ζώνης (7:00- 8:00) για υποδοχή (7:00-7:15)και ώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (7:15 -8:00) σε σχολεία όπου διαπιστώνεται σχετική ανάγκη. Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών είναι οι 7 μαθητές για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια και 10 μαθητές για σχολεία μe λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω. Η συγκρότηση και η λειτουργία τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών γίνεται ύστερα από σχετική τεκμηριωμένη πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων και θετική εισήγηση του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έγκριση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Seaμετέχω στον αγώνα για ένα καθαρό Θαλάσσιο περιβάλλον

Μαΐ 20174

_20170504_122358Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λιμεναρχείου Ναυπλίου «Ενημερώνομαι-Seaμετέχω στον αγώνα για ένα καθαρό θάλασσιο περιβάλλον.

Μέσα από εξαιρετικές προβολές και ομιλία του Λιμενάρχη Ναυπλίου κ Μαρίνου Σπ., οι μαθητές/τριες μας ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ευαισθητοποιήθηκαν προς έναν τρόπο ζωής φιλικό με το υδάτινο οικοσύστημα.

Ευχαριστούμε θερμά το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, τον Λιμενάρχη κ. Μαρίνο και τις αξιωματικούς για την παρουσία τους και τις πραγματικά διαφωτιστικές παρουσιάσεις τους.

Ένα μικρό  πλαστικό δελφινάκι, προσφορά των προαναφερομένων, θα συντροφέψει τους/τις  μαθητές/τριες μας στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2017-18

Μαΐ 20173

DSC_0095 Oι εγγραφές των μαθητών /τριών σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν από τις 2 Μαϊου μέχρι τις 19 Μαϊου 2017. Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πληροφορίες  δείτε εδώ .

Στην Α΄ τάξη θα φοιτήσουν οι γεννηθέντες από 1-1-2011 μέχρι και 31-12-2011.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Μαρ 201728

poster_vivliothiki_trivizas

Σχολή Γονέων Κ.Ε.Δ.Δ.Υ

Μαρ 20178

 

 

Το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό, στα πλαίσια λειτουργίας του Κ. Ε. Δ. Δ. Υ. Αργολίδας, θέτει για δεύτερη χρονιά σε λειτουργία τη Σχολή Γονέων – Ομάδα Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Γονέων, κατόπιν αυξημένου ενδιαφέροντος και συμμετοχής κατά την περσινή χρονιά.

Ο στόχος των ομάδων είναι η υποστήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς, ευκαιρίες για προβληματισμό σε θέματα που αφορούν τόσο τη σχέση τους με τα παιδιά τους όσο και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις γενικότερα. Μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις και  βιωματικές τεχνικές θα λάβουν πληροφόρηση και γνώση ώστε να γίνουν πιο λειτουργικοί στην άσκηση του γονεϊκού τους ρόλου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

 • Στάδια ανάπτυξης παιδιού
 • Δομή και δυναμική οικογένειας
 • Σχέση Γονέα- Παιδιού
 • Διαχείριση και έκφραση συναισθημάτων
 • Θέματα αυτοαντίληψης
 • Θέματα συμπεριφοράς (αρνητική, εναντιωματική, επιθετική συμπεριφορά)
 • Οριοθέτηση/ Ζητήματα πειθαρχίας
 • Διαδίκτυο
 • Προγραμματισμός και Οργάνωση μελέτης
 • Γενικές και Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες
 • Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Συντονιστές:  Εξειδικευμένοι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.

 

Οι ομάδες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στο χώρο του Κ .Ε. Δ. Δ.Υ.      

Αργολίδας και ώρα 16:30μ.μ. – 18:00μ.μ. και 18:30μ.μ. – 20:00μ.μ.

 

Σε κάθε συνάντηση αναπτύσσεται ένα συγκριμένο θέμα συζήτησης που αφορά την ανάπτυξη των παιδιών και της σχέση γονέα- παιδιού.

 

 • Η συμμετοχή στις Ομάδες είναι ΔΩΡΕΑΝ.
 • Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής είναι 15 Μαρτίου 2017
 • Δηλώσεις συμμετοχής στο χώρο του Κ. Ε. Δ. Δ. Υ. αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά στο 27520 96065- 66.
 • Η προσέλευση στις συναντήσεις είναι απαραίτητη εκτός σοβαρού απροόπτου.
 • Ο κύκλος του προγράμματος αποτελείται από 8 συναντήσεις.
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα είναι 12 άτομα.

 

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

                                                               Ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Αργολίδας

 

 

                                                                                Μιχαλόπουλος Γεώργιος

Αποκριάτικες Στ’ιγμές

Φεβ 201716

Screen Shot 2017-02-09 at 1 06 41 μ μ (2)

Το 4ο φύλλο της σχολικής εφημερίδας της Στ΄ τάξης είναι έτοιμο και μας ταξιδεύει με αποκριάτικα άρθρα αλλά και αφιερώματα σε προσωπικότητες από την Ελλάδα και τον κόσμο , που άφησαν το δικό τους στίγμα στον ανθρώπινο πολιτισμό. Περισσότερα στο έντυπο τεύχος των ΣΤ’ ιγμών!

Σχολή Γονέων Δ. Άργους-Μυκηνών

Φεβ 201715

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ανταποκρινόμενος στο αίτημα πολλών συμπολιτών μας και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σκούφη Παναγιώτη και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων της περιοχής μας, αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργία ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ στο Δήμο, υπό την εκπαίδευση και συντονισμό του Αλέξανδρου Ν. Μουσούρου / Κλινικού Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπευτή.

Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ που πρόκειται να λειτουργήσει στο Δήμο μας, θα ακολουθεί τη φιλοσοφία, μεθοδολογία και πρακτική του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗ που ιδρύθηκε το 1962.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σχολή Γονέων Δ. Άργους-Μυκηνών.

Η μυστηριώδης βαλίτσα

Φεβ 201710

_20170210_130405

Η μυστηριώδης βαλίτσα έφτασε σήμερα στο σχολείο μας. Τι να κρύβει άραγε για τους/τις μαθητές/τριες μας;

Η εβδομάδα που έρχεται κρύβει εκπλήξεις!!

H Αθηνά και τα ξενιτεμένα γλυπτά του Παρθενώνα

Φεβ 20176

PRSTGPROT_CLASHO_1008Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες του σχολείου μας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος.

Μέσα από την  μουσικοχορευτική παράσταση » Η Αθηνά και τα ξενιτεμένα γλυπτά του Παρθενώνα»  και προβολή ντοκυμαντέρ οι μαθητές/τριες μας γνώρισαν τα γεγονότα της αρπαγής των γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και το επίκαιρο ζήτημα της επιστροφής τους στον τόπο που ανήκουν.

Δύο ώρες με πολύ κέφι,τραγούδι-χορό αλλά και γνώσεις  γοήτευσαν όλα τα παιδιά του σχολείου μας

 

 

1214

Διαγωνισμός 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Ιαν 201718

_20161104_120418

 

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ανακοινώθηκαν. Οι συμμετοχές μας δεν μπήκαν στην τελική 10άδα ,παρόλα αυτά είμαστε υπερήφανοι για τις δημιουργίες των μαθητών/τριων της Στ΄ τάξης που συμμετείχε.

Τις δημιουργίες των παιδιών που συμπλήρωσαν την 10 αδα των νικητών μπορείτε να τις δείτε εδώ.

ΣΤ’ ιγμές, μέρος 3ο

Ιαν 201717

1.Το τρίτο φύλλο των Στ’ ιγμών ,της μηνιαίας εφημερίδας της Στ’ τάξης κυκλοφόρησε λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Το αρκούντως εορταστικό φύλλο, μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ στις εικόνες που ακολουθούν :

1. 2 34

Make a wish

Ιαν 201717

DSC_0209

Βραχύχρονα προγράμματα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Ιαν 201717

elpida_selid_like(1)Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «Ελπίδα Ζωής» πραγματοποιούμε στοχευμένες παρεμβάσεις στους /στις μαθητές/τριες του σχολείου μας , μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα του Κέντρου .

Η αρχή έγινε με την Ε ‘ τάξη και το πρόγραμμα « Διαδίκτυο, αυτός ο άγνωστος φίλος μας» , όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προφυλαχθούν.

Η Γ΄ τάξη συμμετείχε στο πρόγραμμα » Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω, είμαι εγώ» και ασχολήθηκε με θέματα όπως ο σεβασμός , η αυτοεκτίμηση και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η συνεργασία μας με το Κέντρο Πρόληψης » Ελπίδα Ζωής» θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, με προγράμματα και για τις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου με στοχευμένες,δημιουργικές και ευχάριστες παρεμβάσεις.

 

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας Δ.Σχ.Κιβερίου

Δεκ 201620

DSC_0095

 

 

(Για να δείτε τον κανονισμό πατήστε πάνω στο παρακάτω λινκ)

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας 6/θ Δημοτικού σχολείου Κιβερίου

To δεύτερο φύλλο των Στ΄ιγμών

Δεκ 20166

1Οι προετοιμασίες για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του σχολείου προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς!

Μέσα σε αυτές εντάσσεται και το τρίτο φύλλο των Στ΄ιγμών που αναμένεται άκρως ….χριστουγεννιάτικο.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το δεύτερο τεύχος της μαθητικής εφημερίδας της Έκτης τάξης του σχολείου μας!!

 

1

3 2 4

Επίσκεψη Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας

Νοέ 201622

_20161120_132140  Την επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας κ.κ. Νεκταρίου δέχθηκε το σχολείο μας την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.

Ο Σεβασμιότατος,που μας τιμά συχνά με την παρουσία του, συνομίλησε με τους/τις μαθητές/τριες μας, τους αφηγήθηκε προσωπικές ιστορίες του αλλά και τον βίο και τα έργα του Άγιου Παϊσιου και μοίρασε βιβλία σε όλα τα παιδιά.

Αναχώρησε από το σχολείο δίνοντας και λαμβάνοντας τις πιο θερμές ευχές εν όψει των Χριστουγέννων!

« Παλιότερα άρθρα

O

για επικοινωνία με το σχολείο μας   ΕΔΩ   ή mail   ΑΤ  dim-kiver.arg.sch.grTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων