Πρώτες βοήθειες στην Α τάξη

β 1

Στις 8 Φεβρουαρίου η σχολική νοσηλεύτρια του σχολείου μας, κ. Πατούρα Μαρία, έκανε μία διδακτική ώρα μάθημα στα παιδιά της Α τάξης για τις πρώτες βοήθειες με απλό και κατανοητό τρόπο.

Γυμνάσιο… ερχόμαστε!

γυμ

Στις 4 Μαρτίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ τάξης επισκέφθηκαν το 4ο Γυμνάσιο Άργους στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται από τον ΟΚΑΝΑ με θέμα” Γυμνάσιο… ερχόμαστε” με στόχο η μετάβαση από τη μία βαθμίδα στην άλλη να γίνει ομαλά.

Η θάλασσα εκπέμπει SOS

Στις 4 Μαρτίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ & Ε τάξης επισκέφθηκαν την Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα¨Η Θάλασσα εκπέμπει SOS”

Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στον αντισεισμικό σχεδιασμό

αντ

Την Τετάρτη 16 Μαϊου οι εκπαιδευτικοί του σχολείου επιμορφώθηκαν σε θέματα αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Μυκηνών, κ. Αλεξανδρόπουλο Γεώργιο.

Ημερίδα: “Ψυχικά όρια και άλλες συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού”

συν

Την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα  18:00 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  ημερίδα από τα μέλη της ΕΔΥ του σχολείου προς τους γονείς με θέμα: “ψυχικά όρια και άλλες συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού“.

Επίσκεψη στις Μυκήνες

μ1 μ2 μ3 μ4

Στις 24 Απριλίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της ιστορίας, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, το Μουσείο και τον Τάφο του Ατρέως. Σε εργαστήριο αγγειοπλαστικής ξετύλιξαν τη φαντασία τους και  δημιούργησαν τα δικά τους αγγεία.

Επίσκεψη στον Άγιο Πέτρο

π1 π2

Στις 23 Απριλίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ1 τάξης επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, πολιούχου και προστάτη της πόλης μας.

Στον φούρνο της γειτονιάς

φ

Στις 23 Απριλίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφθηκαν τον φούρνο της γειτονιάς και με βιωματικό τρόπο έμαθαν για την παρασκευή του ψωμιού, έπλασαν κουλουράκια, έμαθαν πώς λειτουργεί ο φούρνος και στο τέλος γεύτηκαν τις δημιουργίες τους.

Συμμετοχή στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης

Στις 23 Απριλίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α και Στ1 τάξης συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Άργους Μυκηνών στην Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου.στ1β β1 β2 β3

Επίσκεψη στο Ταχυδρομείο Άργους

ταχυδ

Στις 16 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης επισκέφθηκαν το Ταχυδρομείο Άργους. Εκεί ξεναγήθηκαν   και ενημερώθηκαν από τη Διευθύντρια, κ. Στεργίου Σοφία για το πρώτο ταχυδρομείο της Ελλάδας και τη λειτουργία του, για τα γραμματόσημα και τον φιλοτελισμό. Τέλος έστειλαν και τα δικά τους γράμματα.