4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στην 4η  Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, που φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός της σχολικής  μονάδας. Συγκεκριμένα αφού πραγματοποίηθηκαν κάποια παιχνίδια στο χώρο  του σχολείου, οι μαθητές συνοδευόμενοι  από τους εκπαιδευτικούς τους επισκέφτηκαν το Δημοτικό στάδιο  Άργους όπου και  συνέχισαν τις αθλοπαιδειές.

SAM_4024 SAM_4122 SAM_4190

Ολοήμερο πρόγραμμα

Το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 15:00 μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης.

Η Διεύθυνση του Σχολείου

Αγιασμός στο Σχολείο μας

SAM_3965

Πρόσκληση Αγιασμού

Σας καλούμε στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

που θα γίνει με τον Αγιασμό στο Σχολείο μας, στις

11 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8.30 π.μ.

                                 Αποχώρηση μαθητών 10.00 π.μ.

(Οι μαθητές θα αποχωρήσουν με ίδια μέσα και λεωφορείο του ΚΤΕΛ)

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών,«Λόγω της ιδιαίτερα έντονης κεντρικής χιονόπτωσης τα σχολεία του Δήμου Άργους Μυκηνών (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 11/1.»

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Από το Δήμο Άργους-Μυκηνών ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

«‘Σας ενημερώνουμε πως τη Δευτέρα 09/01/2017 & την Τρίτη 10/01/2017 όλα τα σχολεία του Δήμου Άργους Μυκηνών (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια), θα παραμείνουν κλειστά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (υψηλού παγετού τις πρωινές ώρες), ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί».

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη βουνοπλαγιά του Πάρνωνα

Οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Καστρίου για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο δάσος με τις καστανιές.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη διαδρομή. Γνώρισαν από κοντά το όρος Πάρνωνα ή Μαλεβό. Είδαν από μακριά την ψηλότερη κορυφή του τη Μεγάλη Τούρλα (1936μ.).

Στη διαδρομή πέρασαν από τη Μεσοράχη όπου κυριαρχούσαν οι ρεματιές μέσα από τα πυκνά δάση με τις καρυδιές, τις καστανιές τις βελανιδιές και τα πλατάνια. Μετά έφτασαν στο ΚΠΕ Καστρίου που στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο διώροφο κτίριο του περασμένου αιώνα. Στη συνέχεια βρέθηκαν στο δάσος με τις καστανιές όπου οι μικροί μαθητές γνώρισαν την χλωρίδα της περιοχής, έφτιαξαν το φυτολόγιό τους και μάζεψαν κάστανα.

 

SAM_2009 SAM_1974 SAM_1975 SAM_1979 SAM_1981 SAM_1992 SAM_1999 SAM_2002 SAM_2004

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές της Γ’ τάξης και της Δ΄ τάξης (Δ1 και Δ2) μέσα από τη θεατρική παράσταση μετέφεραν το κλίμα της εποχής βιώνοντας στιγμές από την καθημερινή ζωή στις μέρες της Kατοχής και της απελευθέρωσης.

Κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να ζωντανέψουν μνήμες και εικόνες μεταδίδοντας σε όλους μας συγκλονιστικά συναισθήματα, μηνύματα και γνώσεις.

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι δασκάλες Τσεκέ Ελένη, Πρεσβέλου Μαρία και Κονομάρα Ελένη. Η γιορτή εμπλουτίστηκε με τραγούδια ,τα οποία απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο η χορωδία υπό την καθοδήγηση της μουσικού του σχολείου μας, κ. Κυρίτση Ευαγγελίας.

 

SAM_1919 SAM_1895 SAM_1900 SAM_1903 SAM_1905 SAM_1914 SAM_1917

 

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η 5η Οκτωβρίου, με απόφαση του υπουργείου παιδείας, ήταν αφιερωμένη στα Ολυμπιακά ιδεώδη.
Το 2016 είναι έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, γι’ αυτό και ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Οι μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση του γυμναστή Γκαβούνο Νικόλαο παρουσίασαν διάφορες αθλητικές δράσεις μέσα από τις οποίες προ-σέγγισαν βιωματικά τις Ολυμπιακές Αξίες:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

 

hmera_athlitismou1 hmera_athlitismou5  hmera_athlitismou2 hmera_athlitismou3 hmera_athlitismou4

Αγιασμός 11-9-2015

Σήμερα το πρωί το 5o Δημοτικό Σχολείο Άργους απέκτησε ζωή, χαμόγελα, και πλημμύρισε με παιδικές φωνές, καθώς μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά και το κουδούνι του σχολειού να χτυπήσει για πρώτη φόρα φέτος για τον αγιασμό.

Τον αγιασμό τέλεσε για άλλη μια φορά ο ιερέας της ενορίας μας ο Αιδεσιμότατος Δέδες Βασίλειος. Στο τέλος του αγιασμού ο ιερέας αφού έδωσε ευχές στους μικρούς μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς, για μια καλή και ευλογημένη χρόνια μίλησε για την σημασία του Χριστού στην ζωή μας και για την δύναμη της προσευχής.

Η Διευθύντρια του 5oυ Δημοτικού Σχολείου Άργους κα Κουτρουφίνη Σοφία καλωσόρισε τόσο τα παιδιά και ειδικά τα πρωτάκια, αλλά και τους γονείς στο χώρο του σχολείου και υποσχέθηκε ότι αυτή προσωπικά, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα κάνουν τα πάντα για μια καλή δημιουργική και γεμάτη μάθηση χρονιά και κάλεσε τους γονείς να είναι κοντά στα παιδία τους.

Ευχές για μια εποικοδομητική σχολική χρονιά απηύθυνε ο κ. Σιδέρης Βασίλειος, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Τις θερμές ευχές για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς τους, έδωσε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

agiasmos1

agiasmos2

agiasmos3

 

agiasmos4

agiasmos5