9 Οκτωβριου : Παγκόσμια ημέρα των ταχυδρομείων

Όταν στις 9 Οκτωβρίου του 1874 ιδρυότα η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση,μια νέα εποχή ανέτελλε για τον κόσμο.
Οι αποστάσεις εκμηδενίζονταν και η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους, που βρίσκονταν από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη, καθίστατο πλέον δυνατή.Κανείς δεν περίμενε πως σε λιγότερο από ενάμιση αιώνα οι τεχνολογίες θα υποσκέλιζαν το κλασικό ταχυδρομείο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό αντικαθίσταται πλέον από τις διαδικτυακές υπηρεσίες.
Κανείς, όμως, δεν φανταζόταν και τις περίεργες ιστορίες που θα συνόδευαν την ιστορία των ταχυδρομείων αποδεικνύοντας πως η επικοινωνία δεν υφίσταται μόνο μεταξύ του παραλήπτη και του αποστολέα αλλά καθιστά και τον ενδιάμεσο ταχυδρόμο ιδιότυπο κοινωνό αυτής της αμφίδρομης σχέσης.
Εκατομμύρια ταχυδρομικοί υπάλληλοι στον κόσμο σημαίνει εκατομμύρια παράξενες ιστορίες. Αλλοτε χιουμοριστικές άλλοτε παράδοξες.
Επιστολές που ταχυδρομούνται με κέρματα στη θέση των γραμματοσήμων από κάποιον που βαρέθηκε να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία, γράμματα που αποστέλλονται ακόμη και δεκαετίες μετά τη σύνταξή τους, ταχυδρόμοι που άφησαν ανεπίδοτες μέχρι και 20.000 επιστολές λόγω… έλλειψης χρόνου, ταχυδρομικά κουτιά στον βυθό της θάλασσας είναι μερικές μόνο από αυτές.

ReadΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ… ΟΥΡΑ
Υποβρύχια… ταχυδρομεία
..Είναι αναμφισβήτητα τα ταχυδρομεία στα οποία χρειάζεται κανείς να υπομείνει τη μικρότερη «ουρά». Πέντε υποβρύχια ταχυδρομεία έχουν στηθεί σε ωκεανούς του πλανήτη περιμένοντας να εξυπηρετήσουν όσους επιθυμούν να στείλουν την κάρτα ή το γράμμα τους με έναν πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο.
Το πρώτο υποβρύχιο γραμματοκιβώτιο εγκαταστάθηκε στο εξωτικό Νησί Hideaway των Μαλβίδων και το τοπικό ταχυδρομείο διέθεσε υπάλληλο για να κατεβάζει τα γράμματα σε πλαστική σακουλίτσα με ειδικό γραμματόσημο. Η συνέχεια δόθηκε στην Ιαπωνία, όπου το υποβρύχιο ταχυδρομικό κουτί εγκαταστάθηκε στα 33 πόδια κάτω από την επιφάνεια του νερού σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ Γκίνες.
Κάθε μέρα, σύμφωνα με τις αναφορές των Ιαπώνων ταχυδρομικών υπαλλήλων, συλλέγονται περίπου 200 επιστολές ενώ αυξημένη κίνηση παρουσιάζουν και τα υποβρύχια ταχυδρομικά κουτιά στο Reef Dive Resort της Μαλαισίας, στο Paradise Island στις Μπαχάμες και στον Αγιο Θωμά στα νησιά της Παρθένου.

//www.i-diadromi.com/2009/10/9_09.html