Παναγιώτης Αναστασιάδης

Επώνυμο: Αναστασιάδης anastasiadis
Όνομα: Παναγιώτης
Ιδιότητα – Θέση Ομιλητή: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Σύντομο Βιογραφικό: Ο Παναγιώτης Αναστασιάδης, είναι Καθηγητής στην Δια Βίου και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με την χρήση των Τ.Π.Ε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Έχει διδάξει για τρία χρόνια στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και για δύο ακαδημαϊκά έτη στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου.
Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2004-2005 μέχρι και σήμερα διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορική στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 μέχρι και σήμερα είναι Καθηγητής Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ανοιχτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Πλήθος εργασιών του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στις περιοχές της δια βίου και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την χρήση προηγμένων μαθησιακών τεχνολογιών διαδικτύου και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Είναι μέλος του Editorial Board του επιστημονικού περιοδικού Computers and Education (Elsevier) και του International Journal of Mobile και Blended Learning.

Διετέλεσε μέλος της επιστημονικής ομάδας της Τεχνολογικής Προοπτικής Διερεύνησης για την Ελλάδα στην θεματική ενότητα: Πληροφορική και Επικοινωνίες.
Είναι Μέλος της «Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση» και της «Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων». Από το 2006 είναι μέλος του Δ.Σ της επιστημονικής εταιρίας «Ελληνικό Δίκτυο Ανοιχτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης»,

Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει την επιστημονική ευθύνη του πρώτου προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω τηλεδιασκέψεων ανάμεσα σε δημοτικά σχολεία Κύπρου και Ελλάδας. «ΟΔΥΣΣΕΑΣ »
Από το 2003, έχει την επιστημονική ευθύνη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου διαδικτυακού περιβάλλοντος εξ αποστάσεως επιμόρφωσης εκπαιδευτικών της διασποράς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδείας Ομογενών».
Από το 2010 έως το 2012 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

Επικοινωνία: panas@edc.uoc.grhttp://www.edc.uoc.gr/~panas/

Λίστα Σεμιναρίων

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων