«

»

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Κοινωνικά Δίκτυα: Ειδικοί Επιστήμονες συζητούν με μαθητές από 100 Γυμνάσια της Ελλάδας

Κωδικός Σεμιναρίου: 2014001.
Ημερομηνία και Ώρα Σεμιναρίου: 28/01/2014 – 12:00-14:00.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Webinar15

Video 15ου Webinar ολόκληρο

Διαφανειες Διαλεξεων | Video | Ερωτήσεις & Απαντήσεις:

ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ  
 

Συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο

Δρ. Γιώργος Κορμάς ,Ιατρός – Υπεύθυνος της γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου  George_KORMAS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στα Κοινωνικά Δίκτυα

Δρ. Κώστας Λιμνιώτης, Πληροφορικός. Ελεγκτής, ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ,
Λημνιώτης Κωνσταντίνος

Σκέψου πριν δημοσιεύσεις!

Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Πληροφορικός. Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επικεφαλής Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr
Veronika_Samara2

Τίτλος Διάλεξης: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Κοινωνικά Δίκτυα:
Ειδικοί Επιστήμονες συζητούν με μαθητές από 100 Γυμνάσια της Ελλάδας
Περίληψη: Με αφορμή την 8η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Τρίτη 28/01/2014) ο ενημερωτικός κόμβος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής, διοργανώνουν Διαδικτυακό σεμινάριο – συζήτηση (webinar) η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28/01/2014 μεταξύ 12:00 και 14:00 και ομιλητές:
  • Δρ. Γιώργος Κορμάς, Ιατρός. Εκπρόσωπος Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Μ.Ε.Υ.
  • Δρ. Κώστας Λιμνιώτης, Πληροφορικός Ελεγκτής, ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ,
  • Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επικεφαλής Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr

Το webinar συντονίζουν οι Δρ. Σπύρος Παπαδάκης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας και Άρης Λούβρης, Επιμελητής ιστότοπου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Τεχνική στήριξη προσφέρουν τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – ΕΕΥΕΜ.
Στην αρχή της εκδήλωσης θα γίνουν σύντομες (10’) εισηγήσεις από τους ομιλητές και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ερωταπαντήσεις με σχετική συζήτηση.

Η δράση αυτή οργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ-ΔΕ) – Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ19 και θα μπορέσουν να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης μαθητές από 100 Γυμνάσια (50 από την ΠΔΕ-ΔΕ και 50 από την υπόλοιπη Ελλάδα).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων – επισκέψεων για την αγωγή στο Διαδίκτυο και στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο. Το κάθε σχολείο που θα συμμετάσχει πρέπει με απόφαση του συλλόγου να εγκρίνει την συμμετοχή στην εκδήλωση με τη συναίνεση του Σχολικού Συμβούλου (129287/Γ2/10‐11‐2011).

Τα Γυμνάσια και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση θα κάνουν μόνο ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής Σχολείου στο Webinar 28-01-2014 (μέχρι τη Δευτέρα 20/01/14 και ώρα 10:00 π.μ.). Εάν οι αιτήσεις υπερβούν τις 100, τα σχολεία θα επιλεγούν αναλογικά από τις ΠΔΕ με τη συναίνεση των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ19 που στηρίζουν και συμμετέχουν σε αυτή τη δράση.

Τεχνικές απαιτήσεις –  οδηγίες για  προετοιμασία – δοκιμή και  σύνδεση για τη συμμετοχή στο:
https://blogs.sch.gr/webinarspe1920/conection-guide/

Μέχρι εκείνη την ημέρα  σας προτρέπουμε να:

Βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την προστασία της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο, στο ειδικό αφιέρωμα  http://internet-safety.sch.gr/index.php/component/k2/item/199-7thprivday για την 8η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

  1. Συζητήσετε στην τάξη σας, ενημερώνοντας τους μαθητές σας και εμβαθύνοντας σε θέματα ρυθμίσεων ασφαλείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και προστασίας της ιδιωτικότητας.

  2. Οργανώσετε μία εκδήλωση σε επίπεδο σχολείου για την ενημέρωση των μαθητών. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα τον ειδικό διαδικτυακό κόμβο  της ΑΠΔΠΧ σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο:
    Είσοδος στο site

  3. Οργανώσετε μία συζήτηση στο Σύλλογο Διδασκόντων, ενδεικτικά για την ορθολογική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, π.χ. για προσωπικά δεδομένα.

Επίσης, δύο από τις μεγαλύτερες κοινότητες μάθησης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, LAMS & Internet Safety συνεργάστηκαν και παρήγαγαν από κοινού μία ενότητα περί ιδιωτικότητας. Σας προτείνουμε να δείτε (Preview) το συγκεκριμένο μάθημα, το οποίο εστιάζει στο ζήτημα της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο και της προστασίας των δεδομένων από το URL:  http://lamscommunity.org/lamscentral/sequence?seq_id=1463783

 

Ειδικά για την Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μπορείτε να γνωστοποιήσετε τις εκδηλώσεις σας μέσω του Ημερολογίου Εκδηλώσεων της ομάδας https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/calendar/ και να μοιραστείτε τι ακριβώς έχετε σχεδιάσει, από σήμερα κιόλας!

Η ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο είναι μία υποχρέωση όλων μας.

Συστρατευθείτε με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για τη δημιουργία ενός
καλύτερου Διαδικτύου για τα παιδιά.

 

ΟΙ  ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕ19

 Γώγουλος Γιώργος, Σχ. Σύμβουλος Δυτ. Κρήτης

Εφόπουλος Βασίλης , Σχ. Σύμβουλος Σερρών – Κιλκίς

Θεοφανέλης Τιμολέων, Σχ. Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου

Καράκιζα Τσιαμπίκα, Σχ. Σύμβουλος Δωδεκανήσου

Κολοκοτρώνης Δημήτρης, Σχ. Σύμβουλος Λάρισας, Καρδίτσας

Κοτίνη Ισαβέλλα, Σχ. Σύμβουλος Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας

Λαδιάς Τάσος, Σχ. Σύμβουλος Πειραιά, Δ’ Αθήνας & Κυκλάδων

Μανουσαρίδης Ζαχαρίας, Σχ. Σύμβουλος  Ανατολικής Θεσσαλονίκη και Χαλκιδικής

Μπαμπαλώνα Ελένη, Σχ. Σύμβουλος  Ανατολικής  Μακεδονίας

Μπελεσιώτης Βασίλης, Σχ. Σύμβουλος Α΄Αθήνας

Μπίρμπας Θεόδωρος, Σχ. Σύμβουλος Αχαΐας- Ηλείας

Ναλμπάντη Θεοδώρα, Σχ. Σύμβουλος Θράκης

Παπαδάκης Σπυρίδων,  Σχ. Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας

Σπάλα Γεωργία, Σχ. Σύμβουλος Μεσσηνίας-Λακωνίας

Τζελέπη Σοφία, Σχ. Σύμβουλος Δυτικής Θεσσαλονίκης

Ομιλητές:
Κορμάς ΓεώργιοςΛημνιώτης Κωσταντίνος

Σαμαρά ΒερόνικαΔελτίο τύπου της ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΔιαφανειες Διαλεξεων:

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων