Αρχική » 2023 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2023

Το εκπαιδευτικό υλικό του δικτύου

Μέλη του δικτύου 2023-24

Μέλη του δικτύου 2022-23

Η ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ

Το ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ στο facebook

Συντονισμός

Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

Πρόσκληση συμμετοχής σχολικών ομάδων στο Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» για τη σχολική χρονιά 2023-24

Αγαπητές/αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο “Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία” ξεκινά την ενδέκατη χρονιά λειτουργίας του και προσκαλεί τις σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή ή να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους στο Δίκτυο συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση στο σύνδεσμο https://tinyurl.com/viosimi23-24  μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023. Την ηλεκτρονική αίτηση παρακαλούμε να σύμπληρώσουν και οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στο δίκτυο κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023 και επιθυμούν να συνεχίσουν και την τρέχουσα σχολική χρονιά επικαιροποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους.

Έχοντας νωπές τις εικόνες από τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιες που έπληξαν τη χώρα μας και λαμβάνοντας υπόψη την εξάπλωση της κλιματικής κρίσης και τον αντίκτυπό της στη βιωσιμότητα των πόλεων, θα προτείναμε οι σχολικές ομάδες που θα συμμετέχουν τη φετινή χρονιά στο δίκτυο να εντάξουν στην προβληματική τους τη σχέση πόλης και κλιματικής αλλαγής και ειδικότερα την ανθεκτικότητα των πόλεων (π.χ. σε καύσωνες, πλημμύρες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και τις δράσεις πρόληψης, σχεδιασμού, ενημέρωσης, αντιμετώπισης κ.ά.).

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στο δίκτυο και την πρόσκληση εδώ.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους υγεία και καλή δύναμη και για τη φετινή σχολική χρονιά και ελπίζουμε να έχουμε και πάλι μια εξαιρετική συνεργασία!

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

Πατήστε εδώ για να δείτε πώς μπορείτε να γίνετε Συντάκτες στο ιστολόγιο και να ανεβάζετε τις εργασίες σας

Πρόσφατα σχόλια

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς