Αρχική » Αναρτήσεις σχολείων » Γ΄ φάση » Ο Εύοσμος που έχουμε, ο Εύοσμος που θέλουμε!

Ο Εύοσμος που έχουμε, ο Εύοσμος που θέλουμε!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, αρχικά, επεξεργάστηκαν το φύλλο εργασίας της Γ1 Δραστηριότητας, συζήτησαν για τα προβλήματα που προκαλεί η πολύ μεγάλη χρήση αυτοκινήτων στον Δήμο μας, η έλλειψη καλής δημόσιας συγκοινωνίας καθώς και ποδηλατοδρόμων, που θα μείωναν την ατμοσφαιρική ρύπανση και θα βελτίωναν την καθημερινότητα των πολιτών. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε 5 ομάδες και αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι σε άλλες πόλεις για να δουν τι συμβαίνει σε αυτές και να τις συγκρίνουν με τον Εύοσμο.

Ασχολήθηκαν με τη Βαρκελώνη, τη Στοκχόλμη, το Βερολίνο, την Κοπεγχάγη και την Καστοριά. Δημιούργησαν καταπληκτικές και στοχευμένες εργασίες μέσα από τις οποίες εντόπισαν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά στοιχεία των άλλων πόλεων. Μετά την κάθε παρουσίαση ακολουθούσε συζήτηση στην οποία εστιάζαμε περισσότερα στα θετικά στοιχεία που θα μπορούσαμε να εντάξουμε  στον Δήμο μας και τα οποία θα βελτίωναν περισσότερο την καθημερινότητά μας.

Ένα μικρό δείγμα από τις παρουσιάσεις των παιδιών:

       Berolino               Kopegchagh

Barkelonh

Έπειτα χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και προσπάθησαν να αποτυπώσουν εικαστικά αυτά που δεν τους άρεσαν στον Δήμο μας κατά το περιβαλλοντικό μονοπάτι που υλοποιήσαμε αλλά και όσα τους άρεσαν κατά το “ταξίδι” που έκαναν στις πόλεις που επέλεξαν να

H polh poy oneireyomai


1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά.