Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2012"

Ζωντανέψτε το παλιό σας PC με το Joli web OS

jolicloudAν θέλετε να ξαναδώσετε ζωή στο παλιό σας ή ξεχασμένο σας laptop, netbook ή Η/Υ, τότε το Joli OS μπορεί να το κάνει. Με αυτό το web λειτουργικό σύστημα, θα έχετε ένα ολοκαίνουριο computer για πλοήγηση στο internet αλλά και εργασία!

Το Joli OS χρησιμοποιεί το περιβάλλον εργασίας του Jolicloud για να μετατρέψει χαμηλού κόστους υπολογιστές σε χρηστικά συστήματα πλοήγησης κι εργασίας. Είναι ένα λειτουργικό σύστημα (OS) για όσους θέλουν να καλύψουν ανέξοδα όλες τις διαδικτυακές ανάγκες τους.

Η κεντρική του οθόνη αποτελείται από εικονίδια/συντομεύσεις προς web services όπως το Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, Netvibes, Google Docs, LinkedIn, TED, Vimeo, Dropbox, Wolfram|Alpha και πολλές άλλες.

Το Jolicloud υποστηρίζει και εφαρμογές όπως το VLC, Chrome, Skype, MSN και πολλές ακόμη που μπορείτε να βρείτε στον κατάλογο των εφαρμογών, όπως: Adobe AIR, Banshee, Dropbox Client, Gimp, Skype, Thunderbird κ.α.

Άμεση πρόσβαση στις web εφαρμογές σας & αναζήτηση παντού.

Εύκολη Διαχείριση και Εγκατάσταση νέων εφαρμογών.

Όλα τα νέα από τις υπηρεσίες και τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιείτε.

Εύκολη πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα σας όπου κι αν βρίσκονται.

Ένα πολύ θετικό στοιχεία του είναι ότι μπορείτε να κλείσετε ανά πάσα στιγμή το laptop/netbook σας και το Jolicloud να μπεί άμεσα σε λειτουργία ανομονής και να συνεχίσει από εκεί που είχατε μείνει όταν το ξαναενεργοποιήσετε, κάνοντάς το ιδανικό για χρήση εν κινήσει.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Jolicloud και να το εγκαταστήσετε μόνο του ή κρατώντας τα παλιά σας Windows, από εδώ: jolicloud.com/jolios/download

Κυριότερα χαρακτηριστικά του Jolicloud/Joli OS

  • Σχεδιασμένο γύρω από το όμορφο περιβάλλον εργασίας χρήστη Jolicloud.
  • Bασίζεται σε Linux λειτουργικό σύστημα που δεν χρειάζεται tutorials & εκπαίδευση.
  • Η απλούστερη εγκατάσταση OS ποτέ, δουλεύει στο 95% των υπολογιστών.
  • Βάζει τους ιούς, malware και spyware στο παρελθόν.
  • Συγχρονισμένο με την πλατφόρμα Jolicloud.
  • Διαθέτει έναν προσεγμένο κατάλογο 1.500 δωρεάν εφαρμογών.
  • Ενσωματωμένη λειτουργία Dropbox.
  • Ενημερώνει αυτόματα το λογισμικό σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.
  • Σχεδιασμένο για το νέφος, αλλά λειτουργεί εξίσου καλά και χωρίς σύνδεση.
  • Ζωντανή κοινότητα χρηστών για αλληλοϋποστήριξη.
  • Υποστήριξη μέσω twitter @jolicloud.
  • Είναι εντελώς δωρεάν.

Πηγή : http://blog.dnhost.gr/

Skype και TeamViewer εργαλεία για υποστήριξη και εκπαίδευση

Απαραίτητα και πολύ χρήσιμα εργαλεία για απομακρυσμένη βοήθεια υποστήριξης (remote support) αλλά και για εκπαίδευση (training) είναι το Skype και το Teamviewer. Και τα δύο διατίθενται από τους κατασκευαστές και σε εντελώς δωρεάν εκδόσεις.

SkypeΤο Skype είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα για  δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και για συνομιλία (chat) με ήχο, εικόνα, δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων και αρχείων, μεταξύ των χρηστών που έχουν εγκατεστημένο το ίδιο πρόγραμμα στον υπολογιστή τους. Είναι πολύ χρήσιμο διότι μπορεί να κάνουν τηλεσυνδιάσκεψη (voice-video conference) δύο η και περισσότεροι χρήστες (groups), αλλά και να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις προς οποιοδήποτε τηλεφωνικό νούμερο με πολύ μικρό κόστος και πολύ καλή ποιότητα ήχου.

Κατεβάστε το πρόγραμμα απευθείας από τον κατασκευαστή.download

teamviewer logoΤο TeamViewer είναι μια εφαρμογή για απομακρυσμένη διαχείριση της επιφάνειας εργασίας (desktop remote administration) ενός χρήστη. Με αυτό το πρόγραμμα αυτό ουσιαστικά αποκτάς τον έλεγχο του απομακρυσμένου υπολογιστή. Είναι απλό στην χρήση και την λειτουργεί  και χωρίς εγκατάσταση, και είναι ασφαλές. Κυκλοφορεί η δωρεάν έκδοση για μη εμπορική χρήση.

Κατεβάστε το πρόγραμμα απευθείας από τον κατασκευαστή.download

10 χρόνια «κλείνει» η Βικιπαίδεια : H ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Βικιπαίδεια, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, κλείνει 10 χρόνια ιστορίας το Δεκέμβριο του 2012. Έχοντας αρχίσει από το 2002, σήμερα η Βικιπαίδεια, η εγκυκλοπαίδεια που γράφεται συνεργατικά από οποιονδήποτε, διαβάζεται 34.000 φορές την ώρα, με 25 εκατομμύρια θεάσεις σελίδων το μήνα, προσφέροντας στον καθένα πληροφορίες που βρίσκονται στα 81.042 λήμματα που διαμορφώθηκαν με 3.809.533 επεξεργασίες. Για την ανάπτυξη της Βικιπαίδειας προσέφεραν τις συνεισφορές τους αρκετοί από τους 114.912 εγγεγραμμένους αλλά και πολλοί από τους μη εγγεγραμμένους χρήστες.

Το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας διατίθεται ελεύθερα σε όλους και μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει, να το αλλάξει ακόμη και να το εκμεταλλευτεί εμπορικά, αρκεί να αναφέρει ότι τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Βικιπαίδεια, καθώς και ότι οι ίδιοι όροι ισχύουν και για το δικό του περιεχόμενο, δηλαδή με όσα ορίζει η άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή. Η Βικιπαίδεια ανήκει στο ίδρυμα Wikimedia και είναι μέρος του πολύγλωσσου εγχειρήματος Wikipedia, το οποίο μόνο στα αγγλικά έχει σήμερα πάνω από 4 εκατομμύρια λήμματα.

Στη Βικιπαίδεια υπάρχει σημαντικότατος αριθμός λημμάτων για τον αθλητισμό που περιλαμβάνει Έλληνες και ξένους αθλητές από όλα τα αθλήματα, σημαντικότατο αριθμό αθλητικών συλλόγων, γηπέδων, ακόμη και λήμματα για αρχαίους Έλληνες Ολυμπιονίκες. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στα λήμματα για τον Ελληνικό και τον Κυπριακό αθλητισμό, υπάρχουν λήμματα για τον αθλητισμό 59 χωρών, ανάμεσα στις οποίες και γειτονικές όπως η Αλβανία, αλλά και μακρινές όπως η Ακτή Ελεφαντοστού.

Στα 10 χρόνια της ύπαρξής της, εκτός από τα 81.042 λήμματα της Βικιπαίδειας, έχουν αναπτυχθεί και άλλα εγχειρήματα στα ελληνικά του ιδρύματος Wikimedia: το Βικιλεξικό με 404.426 λήμματα, η Βικιθήκη με 6.146 πρωτότυπα κείμενα (από τον Όμηρο και τον Αριστοτέλη, ποιήματα από την Ελληνική Ανθολογία, το Θούριο του Ρήγα Βελεστινλή, την Αγία Γραφή, αλλά και Βυζαντινούς ύμνους), τα Βικινέα με 2.227 άρθρα.

Η Βικιπαίδεια καθώς και τα ξενόγλωσσα εγχειρήματα, η Wikipedia σε όλες τις γλώσσες, προσφέρουν απλόχερα μια τεράστια ποικιλία θεμάτων, εικονογραφημένα με έργα από την κοινή αποθήκη πολυμέσων, τα Commons με 14.399.040 ελεύθερα αρχεία πολυμέσων, διαθέσιμα σε όλα τα εγχειρήματα. Η κοινότητα των χρηστών της Βικιπαίδειας και των άλλων ελληνόγλωσσων εγχειρημάτων της Wikimedia, γιορτάζει τα 10 χρόνια της Βικιπαίδειας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Επικοινωνία: info-el@wikipedia.org

Τέλος το MSN Messenger, όλα γίνονται με το Skype

Τέλος εποχής για το MSN Messenger από τις αρχές του επόμενου χρόνου. Η απόφαση είναι οριστική και η Microsoft σχεδιάζει να μεταφέρει όλους τους χρήστες στο Skype. Η διαδικασία είναι απλή και αποτελεί μέρους των αλλαγών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα με την παρουσίαση του νέου Skype.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνου του 2013 η Microsoft θα κατεβάσει ρολά το νέο MSN Messenger και θα μεταφέρει όλους τους χρήστες στο Skype. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν τους χρήστες σε όλο τον κόσμο εκτός από την Κίνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο Skype 6.0 που επιτρέπει chat με τις επαφές σε Messenger και όχι μόνο.

Η σύνδεση με οποιοδήποτε λογαριασμό Hotmail και MSN στο Skype 6.0 θα μεταφέρει αυτόματα όλες τις επαφές του Messenger στο Skype και κάπου εδώ θα τελειώσει η διαδικασία μετάβασης για τους χρήστες. Η Microsoft έχει φροντίσει για όλα τα άλλα. Δεν χρειάζεται να κάνετε backup, export contacts ή κάτι άλλο.

Η Microsoft αγόρασε το Skype για 8.5 δισεκατομμύρια δολάρια και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί αυτή την επένδυση με τον καλύτερο τρόπο. Το Skype συνδέεται ήδη με το Facebook, τρέχει σε Windows Phone 8, στο νέο Surface με Windows RT και φυσικά σε PC, Mac, iOS, Android.

Το μόνο που μένει τώρα είναι η Microsoft να ενοποιήσει όλες τις υπηρεσίες σε μια κοινή πλατφόρμα για όλα τα λειτουργικά. Chat, συνομιλία, βίντεο, μεταφορά αρχείων για όλους ανεξάρτητα από το μέρος που βρίσκονται. Με περίπου 280 εκατομμύρια χρήστες να χρησιμοποιούν το Skype κάθε μήνα και επιπλέον δεκάδες εκατομμύρια να είναι ένα κλικ μακρυά από την μετάβαση από το MSN Messenger στο Skype, το μέλλον της επικοινωνίας στον κόσμο της Microsoft υπόσχεται πολλά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση