Για το μάθημά μας στην Πληροφορική Γυμνασίου

και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

«Πλανήτης Γη: Κλιματική Αλλαγή και Ανθρώπινη παρέμβαση» – Κέντρο ΓΑΙΑ

| 0 σχόλια

«Πλανήτης Γη: Κλιματική Αλλαγή και Ανθρώπινη παρέμβαση»

ή “Climax, Planete, Climat” στο ΜΓΦΙ – Κέντρο ΓΑΙΑ

  • Ποιο είναι το μέλλον της Γης;
  • Ποιες είναι οι συνέπειες της κλιματικής αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη;
  • Πως μπορούμε να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που κατά κύριο λόγο είναι ανθρωπογενής, όπως βεβαιώνει ομόφωνα η επιστημονική κοινότητα;

Σ’ αυτά τα ερωτήματα και άλλα απαντά η έκθεση «Πλανήτης Γη: Κλιματική Αλλαγή και Ανθρώπινη παρέμβαση» (“Climax, Planete, Climat”)* που φιλοξενείται από τις 19 Ιουνίου  2008 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2009 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ σε συνεργασία με τη Villette Cité des Sciences et de lIndustrie του Παρισιού.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά  9.00-14.30 (και τα Σαββατοκύριακα). Υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης ομαδικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τα Σαββατοκύριακα (10.00-14.00) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (τηλ. 210-8019784).

Εισιτήριο εισόδου: Ενήλικές: 6€, Παιδιά: 4. Είσοδος δωρεάν για τους εκπαιδευτικούς.

Η έκθεση Climax είναι διαδραστική, με ηλεκτρονικά πολυμέσα διδακτικού χαρακτήρα. Απευθύνεται σε κοινό άνω των 12 ετών. Περιλαμβάνει 3 ενότητες:

  1. Προβολή ταινίας: στα ελληνικά, με αγγλικούς υπότιτλους (23 λεπτά).
  2. Forum: συνεντεύξεις. 10 ειδικοί διαφόρων εθνοτήτων απαντούν σε 12 θέματα. Οι συνεντεύξεις προβάλλονται σε οθόνες υπολογιστών. Στην ίδια ενότητα ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απαντήσει σ’ ένα ερωτηματολόγιο/ quiz και να συγκρίνει τις απόψεις του μ’ εκείνες των ειδικών.
  3. Προσομοιωτής / climatizer”: ένα διαδραστικό παρατηρητήριο προβάλλει τη Γη σε ψηφιακή εικόνα στις οθόνες των υπολογιστών. Ο επισκέπτης επιλέγει λύσεις και αυτόματα γίνεται αυτόπτης μάρτυρας – μέσω γραφημάτων- των επιλογών του.

Περισσότερα εδώ: http://www.gnhm.gr/NewsDetail2.aspx?selArticle=86

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων