Αρχεία για 16 Μαρτίου 2009

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Νότιου Μισισίπι των ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα νέο επαναστατικό προϊόν που ανοίγει το δρόμο για αυτοκίνητα χωρίς γρατζουνιές στο μέλλον. Πρόκειται για νέο υλικό επικάλυψης από πολυουρεθάνη και χιτοζάνη, πάνω από το οποίο εξαφανίζονται οι γρατζουνιές όταν αυτό εκτεθεί στον ήλιο.

Ο Βίτολντ Πιλέτσκι μπήκε με τη θέλησή του στο Άουσβιτς για να αποκαλύψει τι γίνεται εκεί και ενημέρωσε τον υπόλοιπο κόσμο για τις θηριωδίες των ναζί. Οι Σύμμαχοι τον αγνόησαν και αργότερα εκτελέστηκε στην πατρίδα του, την Πολωνία, ως κατάσκοπος. Ο Πιλέτσκι, λένε σήμερα οι ιστορικοί, ήταν ένας από τους μεγάλους άγνωστους ήρωες του Β΄ […]

Μέχρι τώρα μετρούσαμε τον δείκτη μάζας σώματος και την περιφέρεια της μέσης. Εφεξής, φαίνεται πως πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε και την περιφέρεια του λαιμού μας. Διότι σύμφωνα με μια νέα έρευνα, χονδρός λαιμός (μπορεί να) σημαίνει αδύναμη καρδιά, αποτελεί δηλαδή ενδεχομένως προάγγελο καρδιακών προβλημάτων.

Ένα πολύ χρήσιμο γκάτζετ που θα εξασφαλίζει υγιές μαύρισμα έχουν ανακαλύψει επιστήμονες από τη Βρετανία. Πρόκειται για ένα διάφανο βραχιολάκι, που δείχνει πόση ώρα πρέπει να παραμένει ο καθένας στον ήλιο. Το βραχιολάκι φοριέται κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας και γίνεται κόκκινο όταν η έκθεση στον ήλιο έχει ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια και ο λουόμενος […]

Από το αίμα του ομφάλιου λώρου του αδερφού του- του πρώτου μωρού στην Ισπανία που επελέγη γενετικά για να θεραπεύσει τον αδελφό του-θεραπεύτηκε ο 7χρονος Αντρές στην Ισπανία.

Γυναικείος σκελετός του 16ου αιώνα που βρέθηκε στη Βενετία με ένα τούβλο σφηνωμένο στο στόμα μαρτυρά το φόβο της μεσαιωνικής Ευρώπης για τους «βρυκόλακες» που μετέδιδαν την πανώλη.

Τι ωθεί κάποιον να ρισκάρει τη ζωή του, τη σωματική του ακεραιότητα και την ελευθερία του προκειμένου να πηδήξει πρώτος από το πιο ψηλό κτίριο του κόσμου, μόνο με ένα μικρό αλεξίπτωτο; Οι λίγοι τολμηροί που κάνουν τέτοιου είδους άλματα βάσης μιλούν για μια εμπειρία που «μοιάζει περισσότερο με αυτοκτονία παρά με άθλημα».

Ένας πόλεμος εξαγορών και συγχωνεύσεων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ διεξάγεται τον τελευταίο χρόνο ανάμεσα στους κολοσσούς της ζυθοποιίας. Τίποτε δεν δείχνει ότι αυτός ο πόλεμος, με «παράπλευρες απώλειες» τους εργαζομένους του κλάδου, θα τελειώσει σύντομα. Η οικονομική κρίση χτύπησε ακόμη και το βασίλειο της μπίρας…

Αλιγάτορες κυκλοφορούν στις βρετανικές ακτές, μία τεράστια έρημος απλώνεται στη Βραζιλία, οι μυθικές πόλεις της Νέας Ορλεάνης, της Βενετίας, της Χο Τσι Μινχ και της Βομβάης έχουν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια και ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει συρρικνωθεί κατά 90%.

Σκέψεις, συναισθήματα ή και αποφάσεις, που κάθε άνθρωπος επιθυμεί να κρατά φυλαγμένα στα βάθη του μυαλού του, θα μπορούν σε λίγο καιρό να «υποκλέπτονται» με τη βοήθεια συσκευών που τομογραφούν ηλεκτρονικά τον εγκέφαλο. Οι πληροφορίες αυτές ενδιαφέρουν πολλούς. Από πολιτικούς ηγέτες μέχρι εταιρείες παραγωγής καταναλωτικών αγαθών. Η τελευταία ανεξερεύνητη περιοχή του κόσμου μας, ο εγκέφαλος, […]

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.