Από το αίμα του ομφάλιου λώρου του αδερφού του- του πρώτου μωρού στην Ισπανία που επελέγη γενετικά για να θεραπεύσει τον αδελφό του-θεραπεύτηκε ο 7χρονος Αντρές στην Ισπανία.

Ο μικρός έπασχε από μια σοβαρή μορφή συγγενούς αναιμίας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία υγείας της Ανδαλουσίας. “Ο μικρός Αντρές”, 7 ετών, “κατάφερε να θεραπευτεί χάρη στη μεταμόσχευση του αίματος του ομφάλιου λώρου του αδελφού του”, του Χαβιέρ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Χαβιέρ, ο οποίος γεννήθηκε τον Οκτώβριο 2008, είναι καρπός της επιλογής στο δοκιμαστικό σωλήνα ενός εμβρύου, απαλλαγμένου από τη γενετική ανωμαλία από την οποία πάσχει ο μεγαλύτερος αδελφός του.

Το έμβρυο εμφυτεύθηκε στη συνέχεια στη μήτρα της μητέρας του.

Αυτή η μεταμόσχευση μυελώδους ουσίας, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Βίρχεν ντελ Ρόθιο της Σεβίλλης (νότια Ισπανία), επέτρεψε την ίαση της ασθένειας του Αντρές, μιας σοβαρής βήτα-θαλασσαιμίας, η οποία είναι η σοβαρότερη μορφή συγγενούς αναιμίας και οφείλεται σε μια ανωμαλία των γονιδίων της αιμοσφαιρίνης.

Το παιδί, το οποίο επέστρεψε στο σπίτι του στις 18 Ιανουαρίου, δεν πηγαίνει
πλέον στο νοσοκομείο παρά μόνο για επισκέψεις ρουτίνας και δεν έχει πια ανάγκη τις μεταγγίσεις αίματος που ήταν προηγουμένως απαραίτητες για να διατηρηθεί στη ζωή.

Πρόκειται για την πρώτη διαδικασία του είδους που πραγματοποιήθηκε ολόκληρη στην Ισπανία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Αντρές “είναι πολύ χαρούμενος, ξαναβρίσκει το κέφι του για παιχνίδι, για
φαγητό, η επέμβαση αυτή του άλλαξε τη ζωή”, δήλωσε σήμερα η μητέρα του στον ισπανικό ραδιοσταθμό RNE.

 

Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.