Ένα πολύ χρήσιμο γκάτζετ που θα εξασφαλίζει υγιές μαύρισμα έχουν ανακαλύψει επιστήμονες από τη Βρετανία. Πρόκειται για ένα διάφανο βραχιολάκι, που δείχνει πόση ώρα πρέπει να παραμένει ο καθένας στον ήλιο.

Το βραχιολάκι φοριέται κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας και γίνεται κόκκινο όταν η έκθεση στον ήλιο έχει ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια και ο λουόμενος κινδυνεύει με έγκαυμα που δυνητικά οδηγεί σε καρκίνο του δέρματος.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στραθκλάιντ της Γλασκόβης. Ο καθηγητής Χημείας Άντριου Μίλς που ηγείτο της ομάδες εξήγησε πως «υπάρχουν και άλλα παρόμοια βραχιολάκια που καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της έκθεσης, αλλά αυτό είναι τόσο ακριβές που κοκκινίζει ακριβώς πριν ξεκινήσει η διαδικασία εγκαύματος, άρα βλάβης, στο δέρμα».

Το λεπτό φιλμ που φοριέται στον καρπό και έχει δείκτες ανάλογα με τα χρώματα που αλλάζει. Στην αρχή είναι κίτρινο, μετά γίνεται μπλε και όταν ο κίνδυνος αυξάνει γίνεται ροζ.

Επιπλέον, προσαρμόζεται και δείχνει τις διαφορές και τον κίνδυνο σε κάθε τύπο διαφορετικού δέρματος, καθώς αποκτά την ευαισθησία που έχει και το εκτιθέμενο δέρμα.

Η επιστημονική μελέτη για το βραχιολάκι δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Chemical Communications».

Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.