Άρθρα για ‘ΙΣΤΟΡΙΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ’

Λήψη αρχείου

ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΕΝ (565-843 µ.Χ.) 2. Η βασιλεία του Ηρακλείου – Αποφασιστικοί αγώνες και µεταρρυθµίσεις. (610 – 641 ) α. Εξωτερικοί κίνδυνοι Αβαροσλαβικές επιδροµές στη Χερσόνησο του Αίµου. Οι αβαροσλαβικές επιδροµές δηµιούργησαν µια νέα κατάσταση: 1. στο βορειότερο µέρος ακµαίες πόλεις καταστράφηκαν 2…. (συνέχεια…)

      Τζορτζ Ουάσινγκτον Τόμας Τζέφερσον Βένιαμιν Φραγκλίνος

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1770-1783) • Η Ολλανδία, η Αγγλία και η Γαλλία επικράτησαν στις αποικίες και παραμέρισαν την Ισπανία και την Πορτογαλία λόγω της έλλειψης σχεδιασμού στις τελευταίες. • Η Αγγλία κατείχε πολλές αποικίες στη Βόρεια Αμερική με ποικίλες ιδιαιτερότητες. • Η Συνθήκη Παρισιού τερματίζει τον επταετή πόλεμο Αγγλίας- Γαλλίας(1756-1763) Η Γαλλία χάνει Καναδά από… (συνέχεια…)

O ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ Η΄ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ (1688-1789) Το πλαίσιο Τέλη 17ου αιώνα Ανισομερής οικονομική ανάπτυξη στη Δυτική Ευρώπη Αγγλία Οικονομική ανάπτυξη και εμπόριο Συνταγματική μοναρχία και κοινοβουλευτισμός μετά την «ένδοξη επανάσταση» του 1688 Γαλλία Πολιτική και οικονομική κρίση Συντήρηση της Απόλυτης Μοναρχίας Στα τέλη του 18ου αιώνα θα κορυφωθεί η αντίδραση προς τον βασιλιά. •… (συνέχεια…)