Άρθρα για ‘γενικά’

12 Ιούν 2019

Φιλοσοφία: ενότητα 4η

Συντάκτης: Γεωργία Σόφη | Κάτω από: γενικά

Λήψη αρχείου

2.1 Ομηρική Εποχή (1100 – 750 π.Χ.)   Ορισμός: Πότε: μετά την παρακμή των μυκηναϊκών κέντρων (1100 π.Χ.) Διάρκεια: για περίπου τρεις αιώνες à περίοδος αναστατώσεων και συνεχών μετακινήσεων ελληνικών φύλων à απόκτηση μόνιμων εγκαταστάσεων Κύριες πηγές πληροφοριών: η αρχαιολογική έρευνα τα ομηρικά έπη (ονομαστηκε από αυτά η εποχή «ομηρική εποχή» Παλαιότεροι χαρακτηρισμοί: «ελληνικός μεσαίωνας»… (συνέχεια…)

21 Μαρ 2016

Moviemaker για αρχαριους

Συντάκτης: Γεωργία Σόφη | Κάτω από: γενικά
17 Μαρ 2016

Σχεδιαγράμματα (κεφ. 4)

Συντάκτης: Γεωργία Σόφη | Κάτω από: γενικά
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νεοελληνική λογοτεχνία – χρονογραμμή

 

11 Ιούλ 2014

Στρατόπεδα εξόντωσης

Συντάκτης: Γεωργία Σόφη | Κάτω από: γενικά

60 δευτερόλεπτα μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου με αυτισμό.

10 Ιούν 2014

Σα σήμερα… όσα ξεχνιούνται

Συντάκτης: Γεωργία Σόφη | Κάτω από: γενικά

Δίστομο, 10η Ιουνίου 1944 Οι Γερμανοί στρατιώτες των Ες Ες, σε αντίποινα της δράσης των ανταρτών του ΕΛ.Α.Σ.  στις περιοχές της Άμφισσας και της Λιβαδειάς,  εισβάλλουν, συλλαμβάνουν και κατασφάζουν τον άμαχο πληθυσμό, το χωριό πυρπολείται.  218 άνθρωποι, γυναίκες, άνδρες, μικρά παιδιά… Οι Ναζί παραδέχτηκαν τη δράση τους. Μετά το τέλος του πολέμου, ο υπεύθυνος υπολοχαγός… (συνέχεια…)

Προσπαθώντας να φτιάξω έναν εννοιολογικό χάρτη, «ανακάλυψα» πρόσφατα ένα ιδιαίτερα εύχρηστο πρόγραμμα, το bubble.us. Στο παρελθόν είχα χρησιμοποιήσει το cmap tools, το οποίο με δυσκόλεψε ιδιαίτερα. Η μορφοποίηση του σχεδιαγράμματος ήταν αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα, τουλάχιστον για τα δεδομένα που ήθελα να συμπεριλάβω. Οδηγίες χρήσης cmap tools Αντιθέτως, για το bubbl.us δε χρειάζεται να γίνει… (συνέχεια…)