Σε αυτό το φύλλο εργασίας εκμεταλλευόμαστε το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλάρα από την συλλογή «Η πρώτη μου μυθολογία» με τίτλο «Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη». Σκοπός είναι να γνωρίσουμε την ιστορία με ένα πιο παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό τρόπο.
- Διαβάζουμε το κείμενο και προβάλλουμε το περιεχόμενο του βιβλίου με τη βοήθεια του προτζέκτορα στον πίνακα.
- Ακολουθεί κουβέντα με την τάξη για να εντοπιστούν τα στοιχεία που τους κίνησαν το ενδιαφέρον και να μιλήσουμε λίγο παραπάνω για το μεγάλο, πολύχρονο και πολύπαθο ταξίδι του Οδυσσέα.
- Στην συνέχεια, αναφέρουμε στα παιδιά ότι θα πάρουν κι αυτοί την θέση του Οδυσσέα σε ένα μοναδικό ταξίδι. Εξηγούμε ότι έχουμε ετοιμάσει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βασισμένο στις περιπέτειες του Οδυσσέα και με εικόνες που έχουμε πάρει από τα βιβλία που διαβάσαμε.
- Μοιράζουμε στα παιδιά τα επιτραπέζια μαζί με τους κανόνες και τα πούλια. Εξηγούμε την διαδικασία και τα αφήνουμε ελεύθερα να απολαύσουν το παιχνίδι τους.
Αυτό που υπήρξε ενθαρρυντικό σε αυτή την δραστηριότητα ήταν ότι τα παιδιά την ευχαριστήθηκαν πολύ και απασχολήθηκαν με αυτή αρκετή ώρα καθώς κάθε ομάδα επανέλαβε το παιχνίδι τουλάχιστον 3 φορές.
Εποπτικό υλικό:
επιτραπεζιο
επιτραπεζιο-1
Καλωσορίσατε στην επική περιπέτεια του Οδυσσέα