Ένα ποίημα για το Πάσχα και ο παραπονιάρης λαγός!

Τί ειναι το Πάσχα!

Στα πλαίσια της γλώσσας στο νηπιαγωγείο οι μαθητές έρχονται σε επαφή με διαφορετικά είδη κειμένου τα οποία βοηθούν στην ανάδυση του γραμματισμού. Ένα μέρος από αυτά είναι και τα λογοτεχνικά κείμενα, όπως παραμύθια,παροιμίες, αινίγματα, ποιήματα και άλλα πολλά.

Εμείς θέλαμε να επιλέξουμε  για σας ένα ποίημα για το Πάσχα.  Σε αυτό βοήθησε η συγγραφέας κυρία Ιωάννα Κυρίτση Τζιώτη η οποία έρχεται να μείνει στο σπίτι μαζί μας και μας χαρίζει ένα δικό της ποίημα με τίτλο

“Τί είναι το Πάσχα;”

Δραστηριότητα-Αποστολή:

Πατήστε πάνω στην εικόνα.Διαβάστε στα παιδιά σας μεγαλόφωνα το ποίημα  αρκετές φορές, τονίστε τις λέξεις που αναφέρονται σε κάθε στίχο,ο ρυθμός στην ανάγνωση ενός  ποιήματος παίζει σημαντικό ρόλο. Αφού συζητήσετε για το ποίημα, ζητήστε από τα παιδιά να σας αναφέρουν τις λέξεις  του ποιήματος με τις κατάλληλες ερωτήσεις π.χ. ποιος αναζητάει το Πάσχα; που φωτίζει η ελπίδα;τί φοράει η άνοιξη; Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τα παιδιά τί είναι το Πάσχα τελικά; Εστιάστε στην Αγάπη.

Μπορούμε τώρα να ζωγραφίσουμε με μαρκαδόρους τις απαντήσεις  που έδωσαν τα παιδιά και να φτιάξουμε εικόνες. Γιατί όχι και ένα εικονόλεξο.Όποιος θέλει μπορεί να γράψει και τη λέξη που του αρέσει και αντιστοιχεί  στην εικόνα του.

Έτσι ώστε να δει τις όμορφες δημιουργίες σας και ο λαγός του Πάσχα που όλο παραπονιέται.

-Μα εμένα δε θα με ζωγραφίσετε παιδιά;

-Εγώ δεν ανήκω στο Πάσχα;

-Εμένα το ποίημα δεν με αναφέρει

Για να μην παραπονιέται λοιπόν ο λαγός μας ας τον ευχαριστήσουμε αλλά …..δεν θα τον ζωγραφίσουμε όοοοχι ….. ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ!

Πάρτε μια παλιά κάλτσα που δεν σας χρειάζεται γεμίστε την με ότι υλικό θέλετε (ρύζι, φασόλια, βαμβάκι) βάλτε όλη σας την φαντασία και απλά υλικά  και φτιάξτε μας τον  δικό σας πασχαλινό λαγό.

Θα περιμένουμε φωτογραφίες σας όπως πάντα και από το ποίημα και από τον λαγό ως την Πέμπτη .

Περιμένουμε με αγωνία!!

Εδώ έχουμε τα βήματα για να φτιάξετε το λαγό!

 

 

 

 

 

 

Κατηγορίες: Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning, Μένουμε Σπίτι .....ΜΑΖΙ!!, Πάσχα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *