Διεθνής Έκθεση “Land full of wild Animals”

Με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς το  ευρωπαϊκό έργο μας με τίτλο “Land full of wild Animals”  έφτασε και αυτό στο τέλος του. Οι χώρες με τις οποίες συνεργάστηκε το νηπιαγωγείο μας  ήταν η Ισλανδία, Ουκρανία, Γερμανία (δύο σχολεία), Πορτογαλία, Τσεχία,Τουρκία (δύο σχολεία) ,Ρουμανία, Πολωνία, Ισπανία (δύο σχολεία) καθώς και ένα σχολείο της Ελλάδας (Αθήνα).

Σε παλιότερη ανάρτηση μας, σας μιλήσαμε για την μικρή “διεθνή” εκθεσούλα που θα ετοιμάζαμε οι συνεργαζόμενες χώρες μέσω της ανταλλαγής αφισών οι οποίες είναι απόρροια της εκπαιδευτικής διαδικασίας του εκάστοτε σχολείου.

Οι μικροί μαθητές της Ευρώπης αποτύπωσαν στις αφίσες που έφτιαξαν με τους δασκάλους τους, τα ζώα που μελέτησαν και είναι υπό εξαφάνιση στη χώρα τους. Οι δραστηριότητες που διεξήχθησαν στις τάξεις τους, αναρτήθηκαν  στην ειδική πλατφόρμα του eTwinning όπου παρακολουθήσαμε τον τρόπο εργασίας τους, καθώς και εκείνοι τον δικό μας.

Από αρχές Μαΐου  λοιπόν ξεκίνησαν να καταφτάνουν οι πρώτες αφίσες τις οποίες και αναρτήσαμε στην είσοδο του σχολείου μας.

Στις  εικόνες σας παρουσιάζουμε την έκθεσή μας και στη συνέχεια ακολουθούν οι εκθέσεις  των υπόλοιπων σχολείων. Παρατηρώντας τους τοιχοκολλημένους πίνακες  των σχολείων, θα διακρίνεται και τη δική μας δημιουργία  η οποία ταξίδεψε από την Ρόδο μας και μπήκε στα σχολεία των “συμμαθητών” μας. Εκεί πλάι στις άλλες δημιουργίες, όλες μαζί, δημιούργησαν μία ομάδα. Μία ομάδα γνώσεων, συνεργασίας, θαυμασμού και φιλίας!

Σημ: Αναμένουμε ακόμα τις αφίσες από την Πορτογαλία, Ουκρανία, του 2ου σχολείου της Τουρκίας  καθώς και των δύο σχολείων της Γερμανίας. Μόλις  τις λάβουμε θα πάρουν τις θέσεις τους δίπλα στις άλλες δημιουργίες όπου θα μπορείτε να τις παρατηρήσετε από τον Σεπτέμβρη.

Η έκθεσή μας

Οι αφίσες

Οι εκθέσεις των συνεργαζόμενων χωρών

Alfandega da Fé Πορτογαλία

Χαϊδάρι Αθήνα

 

Kozy, Πολωνία

İzmit Τουρκία (πρώτο σχολείο)

Pokrovsk, Ουκρανία

Ense, Γερμανία (πρώτο σχολείο)

Silifke – Mersin, Τουρκία (δεύτερο σχολείο)

Bad Hersfeld Γερμανία (δεύτερο σχολείο)

Zarautz, Ισπανία (δεύτερο σχολείο)

Κατηγορίες: Land full of wild Animals, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *