Εκδρομή στο Ελαφοκομείο

Στα πλαίσια του έργου μας « Land full of wild animals» στο οποίο ασχολούμαστε με τα ζώα υπό εξαφάνιση πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Ελαφοκομείο. Το ελάφι της Ρόδου το Πλατώνι ή αλλιώς DamaDama που  υπάρχει  μόνο στο νησί μας (το συγκεκριμένο είδος)  είναι ένα από  τα ζώα που μελετάμε.

Στην εκδρομή μας ανακαλύψαμε με τη βοήθεια του δασολόγου που μας συνόδευε, θάμνους, φυτά και δέντρα, μάθαμε πώς μετρούν την ηλικία ενός δέντρου, παρατηρήσαμε τις ρίζες μεγάλων και ψηλών δέντρων διασχίζοντας προσεκτικά το όμορφο δασάκι.

Η κτηνίατρος που μας περίμενε μας μίλησε για τα ελαφάκια και μας έλυσε πολλές απορίες μαθαίνοντας πολλά καινούργια πράγματα γι αυτά και τη ζωή τους.

Την μεγαλύτερη χαρά είχαμε όμως όταν ήρθε στιγμή να δούμε τα ελαφάκια από κοντά. Πραγματικά μαγευτήκαμε από την ομορφιά τους. Τα χαζέψαμε αρκετή ώρα βλέποντάς τα να τρώνε, να τρέχουν και να πηδούν πέρα δώθε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τα χαϊδέψουμε και να τα ακουμπήσουμε γιατί φοβόντουσαν να έρθουν κοντά μας.

Ο κύριος που τους έριχνε τροφή μας έφερε κερατάκια για να τα περιεργαστούμε και να τα ακουμπήσουμε. Δεν το γνωρίζαμε ότι τα κέρατα των ελαφιών πέφτουν κάθε χρόνο και βγαίνουν νέα και πιο μεγάλα κάθε φορά. Αφού στρώσαμε τις πετσετούλες μας και φάγαμε το κολατσιό μας στη φύση ήρθε η ώρα της επιστροφής.

Γυρνώντας στο σχολείο μας κατάκοποι μα και χαρούμενοι, η επόμενη ερώτησή  ήταν!

-Πότε θα ξαναπάμε εκδρομή; Και η απάντηση ήταν…… μα τί αλλο;

-Σύντομα!!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκδρομούλα μας!

Σημ: Η μουσική επένδυση του βίντεο είναι:

-Η εκδρομή-Ευτύχης Μπλέτσας

-Το τραγούδι της εκδρομής-Στου ονείρου μου την άκρη

-Το δέντρο που φυτέψαμε-Η επιστροφή του τεμπέλη δράκου (Γιώργος Χατζηπιερής)

 

Κατηγορίες: Land full of wild Animals, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *