Τα λουλούδια της Ελπίδας!

Τώρα την άνοιξη, όπου και να γυρίσουμε το βλέμμα μας παντού φυτρώνουν λουλούδια με υπέροχα άνθη και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Φαντάζει η πλάση σαν μία “Αναγέννηση”, μία “Ανάσταση” της φύσης, όπου όλα αποκτούν ζωή και χρώμα μετά από τον λήθαργο του χειμώνα.

Την ίδια εποχή, πραγματοποιείται και μία άλλη Ανάσταση,η  Ανάσταση του Κυρίου, η οποία γιορτάζεται σε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού το Άγιο Πάσχα!

Ο πρόλογος μας για τα λουλούδια, όπως θα καταλάβετε δεν είναι καθόλου τυχαίος, Άνοιξη και Ανάσταση θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι έννοιες ταυτόσημες, η μία συμπληρώνει την άλλη.

Γενικότερα τα λουλούδια πάντα είχαν συμβολικό ρόλο στην θρησκεία μας. Ας θυμηθούμε τον Κρίνο που επέλεξε ο Γαβριήλ να δώσει στη Μαρία, τα Βάγια με τα οποία υποδέχτηκαν τον Ιησού στην Ιερουσαλήμ (Κυριακή των Βαΐων),ο στολισμός του Επιταφίου  που πραγματοποιείται με μεγάλη ευλάβεια από λογής λογής λουλούδια. Όλοι γνωρίζουμε την  Πασχαλιά που και αυτή κατά την παράδοση ανθίζει το Πάσχα και είναι άρρηκτα  συνδεδεμένη με αυτό. Όπως επίσης και η Παπαρούνα ένα πολύ όμορφο λουλούδι με κατακόκκινο χρώμα και έναν πολύ  σημαντικό συμβολισμό.Η χριστιανική παράδοση θέλει την παπαρούνα να φυτρώνει κάτω από το Σταυρό του Χριστού στο Γολγοθά και να δέχεται τις σταγόνες από το αίμα του Εσταυρωμένου ανάμεσα στα πέταλά της, σταγόνες που της χάρισαν το κατακόκκινο άλικο χρώμα της και το σχήμα του Σταυρού στο κέντρο της.

Με αυτό ακριβώς το λουλούδι, επιλέξαμε να ασχοληθούμε στην τάξη μας αυτές τις μέρες.

Παρακάτω θα δείτε όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε η οποία κατέληξε σε μία πολύ όμορφη ομαδική εργασία. Σε αυτήν μας βοήθησε και η διήγηση της  ιστορίας “Τα λουλούδια της ελπίδας” της Ρένας Ρώσση Ζαϊρη από το βιβλίο “Οι πιο ωραίες ιστορίες για το Πάσχα”, ένα συλλογικό έργο από τις εκδόσεις Μίνωας.

Τα παιδιά αποτύπωσαν την ιστορία με τον δικό τους τρόπο και την δική τους ευαισθησία!

Σημ: Η δραστηριότητα αυτή θα αναρτηθεί και στην πλατφόρμα του eTwinning , στα πλαίσια της ευρωπαϊκής συνεργασίας μας στο έργο “Baskets in Hand”.

 

Κατηγορίες: Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *