«Μήπως με ξέρεις…;» Δράση για την παγκόσμια ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου)

124Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Αυτισμού (2 Απριλίου) πραγματοποιήσαμε τη δράση «Μήπως με ξέρεις…;» προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν βασικά στοιχεία του αυτισμού και να κατανοήσουν ότι οι όποιες διαφορές μεταξύ των ανθρώπων δεν είναι και δεν πρέπει να είναι εμπόδιο. Αντιθέτως, γνωρίζοντας και αποκτώντας ενσυναίσθηση μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά με αυτισμό.

Για τον λόγο αυτό η ομάδα δράσης εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό σενάριο με πρωταγωνιστή τον Αγάπιο, ο οποίος επισκέφτηκε όλες τις τάξεις του Νηπιαγωγείου μας για να γνωρίσει τα παιδιά και να τον γνωρίσουν κι αυτά.

Γνωρίσαμε τον Αγάπιο, μάθαμε τι του αρέσει και τι όχι, μας είπε για όλα εκείνα τα στοιχεία της προσωπικότητάς του που μας έκαναν να καταλάβουμε ότι είναι αξιόλογα ξεχωριστός! Προσπαθήσαμε να μπούμε για λίγο στη θέση του και μέσα από μια διαδικασία ενσυναίσθησης να καταλάβουμε καλύτερα τα συναισθήματα που βιώνει καθημερινά. Αποφασίσαμε ότι ο Αγάπιος είναι φίλος μας! Δε διαφέρει από εμάς και έχει μια ξεχωριστή θέση στην ομάδα μας. Έτσι, τα παιδιά πρότειναν μια σειρά από λύσεις που θα βοηθούσαν τον Αγάπιο να ενταχθεί πιο εύκολα στην ομάδα και του ζωγραφίσαμε πολύχρωμες ζωγραφιές για να του εκφράσουμε την αγάπη, τον σεβασμό και την αποδοχή μας.

Αυτό που τρέφει την καρδιά δεν είναι αυτό που παίρνεις αλλά αυτό που δίνεις. Τα παιδιά με αυτισμό έχουν τα χέρια τους ανοιχτά και είναι έτοιμα να δώσουν αγάπη. Εμείς στο Νηπιαγωγείο Παστίδας έχουμε την αγκαλιά μας ανοιχτή και την καρδιά μας ζεστή!

Οι εκπαιδευτικοί της ομάδας δράσης

Ειρήνη Παπασάββα

Δήμητρα Μαγκούτα

Ελένη Τσίτσουλα

Λεμονιά Τσαντέ

Φαίδρα Μανιά

Τσαμπίκα Ψυλλάκη

Σημ: Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Σπύρο Λάμπρου  που μας έδωσε την άδεια να ντύσουμε το βίντεό μας  με το υπέροχο τραγούδι της παιδικής του χορωδίας “Όπου υπάρχει Αγάπη”, σε στίχους και μουσική του Στέφανου Βαρελά

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *