Οι πρωταγωνιστές της τάξης

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ένα πολύ αγαπημένο θέμα που  επιλέγουμε για τους μαθητές μας είναι  αυτό του “Πρωταγωνιστή της τάξης”.

Κάθε Δευτέρα ένας μαθητής μας “παρουσιάζει” τον εαυτό το φέρνοντας από το σπίτι του τα αγαπημένα του παιχνίδια, το αγαπημένο του παραμύθι, την αγαπημένη του μουσική,το αγαπημένο του γλυκόφωτογραφίες από την οικογένειά του και ότι άλλο θελήσει να μοιραστεί μαζί μας.

Σε αυτήν την δραστηριότητα δίνεται το κίνητρο στο παιδί να μας μιλήσει για τον εαυτό του προκειμένου να ασκηθεί ο προφορικός του λόγος. Επίσης ενισχύεται η αυτοπεποίθησή του, μαθαίνει να μοιράζεται με τους συμμαθητές του κοινά συναισθήματα  καθώς και αντικείμενα που αγαπά. Ταυτόχρονα η  ολομέλεια  της τάξης, έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα  τον συμμαθητή της  παίρνοντάς του συνέντευξη.

Στο τέλος της εβδομάδας ο Πρωταγωνιστής παίρνει και το έπαθλό του. Την κούκλα του Πρωταγωνιστή την οποία κατασκευάζει ο ίδιος.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε μέρος της δραστηριότητάς μας η οποία πέρα από τους επιμέρους στόχους που αναφέραμε κύριος σκοπός της ήταν να αναδείξει την μοναδικότητα του κάθε παιδιού, αλλά ταυτόχρονα τα παιδιά να κατανοήσουν ότι είναι  μέλη μιας ισχυρής ομάδας. Η ομάδα της τάξης μας.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *