Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Β. Παληγιάννης: Γ’ Φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε.

Με αγωνία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν την πραγματοποίηση της Γ ́ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Θυμίζω πως η Β’ φάση ολοκληρώθηκε στις 25-8-17 και πραγματοπpaligiannisοιήθηκε με βάση τα »κουτσουρεμένα» κενά που προσδιόρισαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές.

Αποτέλεσμα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί με σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα οικογενειακά και υγείας, να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών επιβεβαίωσαν την απόκρυψη κενών στις περισσότερες περιοχές, από τους Περιφερικούς Διευθυντές.

Εύλογες οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα πολλών συναδέλφων μας.

Το ΚΥΣΠΕ οφείλει άμεσα να συνεδριάσει για την υλοποίηση της Γ’ φάσης των αποσπάσεων.

Η φημολογία, ότι πρέπει να προηγηθούν οι μετατάξεις σε θέσεις ΕΔΙΠ και οι αποσπάσεις στα Πανεπιστήμια, απομακρύνει κάθε πιθανότητα ικανοποίησης αίτησης απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Καλώ τον πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ σε συνεργασία με τη διοίκηση να ορίσουν ημερομηνία συνεδρίασης εντός της ερχόμενης εβδομάδας για την εξέταση των αιτήσεων απόσπασης.

Ταυτόχρονα τονίζω και την αδήριτη ανάγκη της απόσπασης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από την ΠΕ στη ΔΕ, όπως άλλωστε συμβαίνει κι από τη ΔΕ στην ΠΕ και μάλιστα χωρίς καμία ενημέρωσή μας.

Η εξάντληση δε κάθε δυνατότητας ικανοποίησης αποσπάσεων είναι υποχρέωση της πολιτείας.

Ας μη ξεχνούμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι »αριθμοί», είναι άνθρωποι γι’ αυτό και οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με ανθρωπιά.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος

Download [341.33 KB]

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση