Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Δήλωση των μελών της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έπειτα από το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε με αφορμή την ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε. για την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα

Τα «πυρά» πολιτικών, δημοσιογράφων αλλά και αρκετών εκπαιδευτικών, δέχτηκε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με αφορμή την ανακοίνωση του Διοικητικού της Συμβουλίου ενάντια στην επίσκεψη Ομdakepeπάμα στην Ελλάδα.

Ως μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκλεγμένα με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαφωνήσαμε επί της ουσίας (αφού δε μας εκφράζει σε όλα τα επίπεδα) και δεν στηρίξαμε  με την ψήφο μας τη συγκεκριμένη απόφαση που συγκέντρωσε τις ψήφους των 6 από τα 11 μέλη του Δ.Σ. και πιο συγκεκριμένα των εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων, της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκ-κίνησης Εκπαιδευτικών και της Ε.Ρ.Α.

Ανεξάρτητα από το γεγονός της δικής μας διαφωνίας, δεν παύει να αποτελεί μια απόφαση που ελήφθη με τρόπο δημοκρατικό, σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε., όπως όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Παρόλα αυτά, κάτω από το πρίσμα της συνολικής συνδικαλιστικής παρουσίας της Ομοσπονδίας στα εκπαιδευτικά δρώμενα των τελευταίων, κυρίως, χρόνων, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. με ευρύτερη πλειοψηφία ή και ομόφωνες οι οποίες θέτουν εξαιρετικής σοβαρότητας ζητήματα για τη δημόσια εκπαίδευση, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς δεν έτυχαν της ίδιας δημοσιότητας, ιδιαίτερα από κάποιους που, κατά τα άλλα, «κόπτονται» για την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης και τους διδάσκοντες σε αυτήν.

Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση