Αρχεία για 8 Φεβρουαρίου 2016

Ενημερωτικός οδηγός για το νέο Μισθολόγιο »

Με την υπ’ αριθμό 2/1015/ΔΕΠ/5-1-2016 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου (Κεφάλαιο Β΄ του ν. 4354/2015 (ΦΕΚ176, τόμος Α΄) στους δημοσίους υπαλλήλους από 01/01/2016. Τα κύρια σημεία, που φορούν στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και ειδικότερα όλους τους Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους) […]

Υπ. Παιδείας: Οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης »

Οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες, για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα συστήνονται τα εξής:

Υπ. Παιδείας: Πόσα διαγωνίσματα μπορούν να γράψουν οι μαθητές ημερησίως »

Στο Προεδρικό Διάταγμα 60/2006 και συγκεκριμένα στο άρθρο 7 ορίζονται για τον αριθμό των ωριαίων γραπτών δοκιμασιών στο Λύκειο τα ακόλουθα:

ΔΑΚΕ ΠΕ: Αδιοριστία και χαμηλοί μισθοί αποτελούν επιλογές της κυβέρνησης . . . »

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια των Μνημονίων ο αριθμός των εκπαιδευτικών έχει συρρικνωθεί σημαντικά μετά την αποχώρηση (συνταξιοδότηση) πάνω από 30.000 εκπαιδευτικών από τη Δημόσια Εκπαίδευση ενώ τα τρία τελευταία χρόνια δεν έχει διοριστεί ούτε ένας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στις επιταγές των Μνημονίων και με το πρόσχημα της μείωσης των […]

ΔΑΚΕ ΠΕ: Γιατί έσπευσε το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της 04/02/2016; »

Θυμηδία, οργή και προβληματισμό δημιούργησε η πρωτοφανής ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας που έσπευσε το βράδυ της μεγάλης απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου 2016 να ανακοινώσει ότι σύμφωνα με στοιχεία που το ίδιο συγκέντρωσε, η συμμετοχή στην απεργία «ανήλθε στο ποσοστό των 18,43 % επί του συνόλου των εργαζομένων» (βλ. http://www.esos.gr/arthra/42232/ypoyrgeio-1843-symmeteihe-stin-apergia).