Αρχεία για 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΟΕ: Κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων δασκάλων και νηπιαγωγών αποφοίτων Π. Α. και Σ. Ν. διετούς φοίτησης »

Το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία του αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση – εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ σύμφωνα με την οποία: «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγώνδιετούς φοιτήσεως, με μόρια προϋπηρεσίας ή/και μόρια επιτυχίας από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στον οικείο κλάδο, να υποβάλουν […]

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για το απαράδεκτό άρθρο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη »

Με άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή (ηλεκτρονική έκδοση),  επίσημο εκφραστή της κυβερνητικής παράταξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης δίνει το σύνθημα για το ξήλωμα της δημόσιας – δωρεάν παιδείας.

ΔΟΕ: Ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη συμπεριφορά Σχολικών Συμβούλων »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με βάση την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια της Σχολικής Συμβούλου της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Καβάλας κ. Χατζηνικολάου.

Ανακοίνωση για κοινή συνάντηση ΔΟΕ – ΟΛΜΕ »

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 14/1/2016, κοινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για το συντονισμό της δράσης απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

ΔΟΕ: Πρόγραμμα δράσης του κλάδου ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση εκτίμησε όλη την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργήσει για τους εργαζόμενους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το μισθολόγιο που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή από 1-1-2016 και με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει άμεσα, αφού πρώτα πάρει την έγκριση των δανειστών.

Οι δέκα προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών »

Το πλαίσιο των δέκα προτάσεων που κατέθεσε ο Διευθυντής του υπουργού Παιδείας  Τάκης Κατσαρός, παρουσιάζει κατ αποκλειστικότητα η εκπαιδευτική ιστοσελίδα esos.gr. Οι προτάσεις θα τεθούν στην αρμόδια Επιτροπή Υπηρεσιακών Μεταβολών του υπουργείου Παιδείας.

Υπουργείο Παιδείας: Αναλυτικά στοιχεία των περιοχών πρόσληψης αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης »

Ηράκλειο, Αιτωλοακαρνανία, Δυτική Αττική, Δωδεκάνησα και Α΄ Πειραιά είναι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες έχουν γίνει οι περισσότερες από τις 12.735 προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση κατά την τρέχουσα σχολική χρόνια.

Β. Παληγιάννης: Προτάσεις για αλλαγές σε μεταθέσεις και αποσπάσεις »

Με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής υπηρεσιακών μεταβολών που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και τη σημερινή συζήτηση στο Δ.Σ. της ΔΟΕ σχετικά με τις μεταθέσεις και αποσπάσεις, ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ για άλλη μια φορά θέτω υπόψη της εκπαιδευτικής κοινότητας τις παρακάτω προτάσεις πιστεύοντας πως μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης αλλαγής του υπάρχοντος […]