Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Σ. Κοντοκαλίου: Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου κλείνουμε το Σχολείο μας!

Εμείς, οι Γονείς και Κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου, δηλώνουμε ότι η υπομονή μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει ξεπεράσει τα όριά της! Ο εμπαιγμός που μας κάνει ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥο κ. Δήμαρχος και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Είμαστε σε προσπάθεια επικοινωνίας και συνεννόησης εδώ και ένα χρόνο. Το Σχολείο έχει κριθεί ακατάλληλο από τις Δημοτικές Αρχές. Ο δεύτερος διαγωνισμός για προσωρινή μετεγκατάσταση κρίθηκε άγονος. Ούτε μία ενέργεια για έγκριση οικοπέδου για Νέο Σχολικό Κέντρο στην περιοχή δεν έχει γίνει, παρά τις πολλαπλές υποσχέσεις και δεσμεύσεις! Και μαζί με όλα αυτά, η επικοινωνία των κ.κ. αρμοδίων μαζί μας είναι ανύπαρκτη!

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, προχωρούμε σε κλείσιμο του Σχολείου μας, και ο αγώνας μας κλιμακώνεται!

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το παρόν βίντεο προβάλλεται με σκοπό την ανάδειξη του στεγαστικού και κτιριακού προβλήματος της σχολικής μονάδας του Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου Κέρκυρας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δίνει έναν πολυετή αγώνα προκειμένου να βρεθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου αλλά και στην ανέγερση Σχολικού Κέντρου. 

Οι δημοτικές αρχές του τόπου , αλλά και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (παλαιότερα) και τώρα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έχουν παραγκωνίσει το θέμα δίνοντας υποσχέσεις που έχουν τηρηθεί στο ελάχιστο ως και καθόλου, κωλυσιεργούν ή μέσω τυπικών διαδικασιών (μειοδοτικός διαγωνισμός για την μίσθωση κτιρίου για την στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου) δεν έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα με αποτέλεσμα την παραμονή 150 μαθητών σε μια πάσχουσα σχολική μονάδα χαρακτηρισμένη ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ άρα και επικίνδυνη.

Αποσπάσματα από την  ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ των Υπηρεσιών του Δήμου όπως αυτή αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17-06-2015:
“Το κυρίως κτίριο είναι παλαιό ισόγειο πέτρινο κτίσμα κατασκευής του 1949 με ισόγεια προσθήκη κατασκευής του 1980. Στο κτίριο αυτό στεγάζεται τμήμα του Δημοτικού Σχολείου (3 αίθουσες διδασκαλίας,αίθουσα υπολογιστών-η οποία φέτος μετατράπηκε σε διδασκαλίας λόγω υπεράριθμης τάξης- και γραφεία δασκάλων και διευθυντή) το υπόλοιπο σχολείο στεγάζεται σε τμήματα από τρία μισθωμένα κτίρια στην γύρω περιοχή.” […]

Το σχολείο που σήμερα φοιτούν περίπου 150 μαθητές από την 1η ως την 6η δημοτικού, έγινε πλέον 9 θέσιο έχοντας 4 πλέον αίθουσες στο κεντρικό κτίριο και 5-6 αίθουσες μισθωμένες εκ των οποίων οι 3 βρίσκονται απέναντι στον εσωτερικό δρόμο του οικισμού με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους μαθητές αλλά και να δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο. […]

 “Στην συνέχεια περιγράφεται η κατάσταση του σχολείου:
• Η θέση των ακινήτων δεν έχουν ασφαλή πρόσβαση, οι εξωτερικού χώροι των μισθωμένων κτιρίων είναι αφύλακτοι, χωρίς περίφραξη…
• Το δημοτικό σχολείο δεν αποτελεί ενιαία σχολική μονάδα και η κατάτμηση της σε διάφορους χώρους ελλοχεύει κινδύνους κυρίως για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και δυσχεραίνει το έργο των εκπαιδευτών.
• Το κτίριο ( παλιό Δημοτικό και Μισθωμένο) δεν έχει χρήση εκπαιδευτηρίου…
• Δεν διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένο και διαρρυθμισμένο χώρο και επαρκή αύλειο χώρο περιφραγμένο.
• Το εν λόγω σχολείο δεν πληροί την ελάχιστη απόσταση που καθορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις από Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και Νεκροταφεία και Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
• Δεν έχει κτιριακή κάλυψη των υπηρεσιακών και εκπαιδευτικών απαιτήσεων σχετικά με την ασφάλεια, την ευχάριστη διαμονή και την υγιεινή, σύμφωνα με σχετικό νόμο.
• Δεν διαθέτει Παθητική και Ενεργητική Πυρασφάλεια, και Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.”

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *