Ανακοίνωση του Νηπιαγωγείου Βατώντα για τις εγγραφές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

& ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

Δ/ΝΣΗ  ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΤΩΝΤΑ
Ταχ. Δ/νση        : Βατώντας     1 
Ταχ. Κώδικας    :34600 

Πληροφορίες: Σταματούλα Καπαγιάννη

 

Τηλ.                 : 2221041559ΦΑΞ                 : 2221041559

Ε- mail            : mail@nip-vatont.eyv.sch.gr

 

          


                                     

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2020-2021

 

Οι αιτήσεις εγγραφών στα Νηπιαγωγεία, τη σχολική χρονιά 2020 -21 θα  πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr

Στα  Νηπιαγωγεία,    το  σχολικό  έτος         2020-21,  θα  φοιτήσουν  μαθητές  που  έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2020-21μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Οι γονείς/κηδεμόνες μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης εγγραφής μέσω της πλατφόρμας gov.gr ,  υποβάλλουν στο Νηπιαγωγείο που ανήκουν, μέχρι τις 30 Μαιου 2020 , σε ώρα που θα προκαθοριστεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την προϊσταμένη, τα εξής δικαιολογητικά.

α. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ.)

Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία.

Σε περίπτωση που οι γονείς έχουν δηλώσει  μέσω της πλατφόρμας ότι επιθυμούν τη φοίτηση του παιδιού στο ολοήμερο – προαιρετικό πρόγραμμα επιπλέον χρειάζεται να προσκομίσουν:

γ.Βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων ή ό,τι άλλο προβλέπεται.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

  1. 1. Μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι.
  2. Μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: I) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι. II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρο ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

– Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν ο αριθμός αιτήσεων νηπίων/προνηπίων για εγγραφή υπερβαίνει τους

22 μαθητές ανά τμήμα εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στο άρθρο 6 παρ. 4δ του Π.Δ.79/2017 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 74 του ν. 4589/2019(ΦΕΚ13Α).
Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης αποφασίζει, ύστερα από την αιτιολογημένη εισήγηση της αρμόδιας Τριμελούς  Επιτροπής,  είτε  για  τη  λειτουργία  περισσοτέρων  τμημάτων,  είτε για  την κατανομή των μαθητών σε όμορα Νηπιαγωγεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους και ενημερώνει αρμοδίως το Νηπιαγωγείο αποχώρησης και το Νηπιαγωγείο υποδοχής, έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 η διεύθυνση του Νηπιαγωγείου ενημερώνει τους γονείς σχετικά με το σχολείο φοίτησης του τέκνου τους.

 

 

 

Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!

my new world art print by claudiatremblay on Etsy | Dipinti ...

Γεια σας παιδάκια μας!

Σήμερα έχουμε να σας πούμε κάτι πολύ σημαντικό!

Την Κυριακή αυτή γιορτάζει το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Για να δούμε αν θα βρείτε ποιο είναι αυτό το πρόσωπο… Θέλετε να παίξουμε το παιχνίδι «Βρες τι είναι αυτό» που παίζαμε και στο σχολείο; Ακούστε λοιπόν:

Μας έφερε στον κόσμο…

Μας φροντίζει, μας διασκεδάζει, μας μαγειρεύει, μας ταϊζει, πλένει τα ρουχαλάκια, καθαρίζει το σπίτι… κάνει κι άλλα πολλά…  γιατί νοιάζεται τόοοσο για μας!

Βρήκατε ποιο είναι αυτό το πρόσωπο;

ΜΠΡΑΒΟ! Ναι είναι η μαμά! Την Κυριακή αυτή είναι η γιορτή της μητέρας!

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη, καθιερώθηκε σχεδόν σε όλο το κόσμο να γιορτάζουμε τις μανούλες!

 

Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!

Η πιο αγαπημένη λέξη για όλους μας! Η μανούλα είναι εκείνη που μας κουβαλάει στην κοιλίτσα της, εννέα μήνες ως τη στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι να γεννηθούμε και να βγούμε στον κόσμο. Είναι εκείνη που μας παίρνει την πρώτη αγκαλιά στη ζωή μας! Η μανούλα είναι εκείνη που  μας γεμίζει με αγάπη όσο ζούμε!

Έχουν γραφτεί άπειρα βιβλία και τραγούδια για την μητέρα! Όλα μιλάνε για την απέραντη αγάπη προς το παιδί της! Μια μανούλα θα κάνει τα πάντα για να είναι ευτυχισμένο το παιδί της!

Ας δούμε το παραμύθι » Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει» που έγραψε η πολυβραβευμένη συγγραφέας Ντέμπι Λιόρι.  Σ” αυτό το υπέροχο βιβλίο με τις τρυφερές εικόνες, παρακολουθούμε μια ευρηματική μαμά να αποδεικνύει στο παιδί της πως η αγάπη της δεν έχει όρια ό,τι κι αν γίνει

Ακούστε ένα τραγουδάκι που έχει γραφτεί για την υπέροχη μαμά:

Αλλά και πολλοί ζωγράφοι έκαναν πίνακες ζωγραφικής με θέμα την μητέρα! Παρατηρείστε τους παρακάτω πίνακες… Βλέπετε πως όλες οι μανούλες είναι κοντά στα παιδάκια τους, τα έχουν αγκαλιά,διαβάζουν ένα βιβλίο ή έχουν πάει βόλτα  κι ακόμη κι αν κάνουν κάτι άλλο ,έχουν κοντά τα παιδάκια τους για να τα προσέχουν!

 

   

   

Παρατηρήσατε πώς φαίνεται η μητέρα να «βγάζει» τόση στοργή, τόση προστασία,αγάπη, ηρεμία… και το παιδί στην αγκαλιά της να είναι τόσο ήρεμο και παραδομένο στην ασφάλεια των χεριών της;

Αυτή είναι η μοναδική σχέση μητέρας-παιδιού!

Αυτή τη μοναδική σχέση, την έχουν όμως και όλα τα ζωντανά πλάσματα στη γη! Τα ίδια συναισθήματα νιώθουν και οι μαμάδες -ζωάκια όταν έχουν στην αγκαλιά τους τα παιδάκια τους! Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε τι εννοούμε…