Europe Code 2024

 

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και φέτος με δύο δραστηριότητες!!!

1η Δραστηριότητα

Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Ζώων τα παιδιά ευαισθητοποιούνται στην φροντίδα των ζώων και μαθαίνουν τα δικαιώματα των ζώων. Αξιοποιείται το bluebot  ώστε τα παιδιά προγραμματίζοντάς το να βοηθήσουν το σκυλάκι να βρει το σπίτι του. Μέσου αυτού του προγραμματισμού οι μαθητές γνωρίζουν βασκικές δεξιότητες προγραμματισμού και κωδικοποίησης, εξασκούνται να επιλύουν προβλήματα αλλά και να συνεργάζονται!

2η Δραστηριότητα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του εργαστηρίου δεξιοτήτων «Το παράπονο των ζώων», οι μαθητές συζητούν τόσο για τους κιδύνους που αντιμετωπίζουν τα ζώα αλλά και για τις ανάγκες τους (τεχνική καταιγισμού ιδεών). Στη συνέχεια, προσπαθούν με την τεχνική pixel, να σπάσουν τον κώδικα και να ανακαλύψουν ποιο ζωάκι χρειάζεται τη βοήθεια μας.

1 1

Με τη δραστηριότητα αυτή αντιστοιχούν αριθμούς με χρώματα, χρωματίζοντας κάθε pixel με το χρώμα που αντιστοιχεί ο αριθμός που έχει πάνω του. Με παιγνιώδη τρόπο, οι μαθητές αποκτούν δεξιότητες κωδικοποίησης και επίλυσης προβλήματος.

«Συνεργασία στο Νηπιαγωγείο»

Αρχές Οκτωβρίου άρχισε η ενασχόληση μας με το θεματική ενότητα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη με τίτλο «Συνεργασία στο Νηπιαγωγείο». Σκοπός του προγράμματος είναι να προωθήσει την έννοια της συνεργασίας στο νηπιαγωγείο.

 

Πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο!!!

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε!!!

Τις πρώτες μέρες υλοποιήθηκαν δραστηριότητες ώστε οι μαθητές μας να γνωρίσουν τον χώρο,  τους συμμαθητές τους, τις καθημερινές ρουτίνες και κυρίως να πετύχουμε το «δέσιμο» της ομάδας!!!