Αντίο φθινόπωρο

αντίο φθινόπωρο

Πατώντας πάνω στα γράμματα  θα δείτε μια όμορφη παρουσίαση σχετικά με το Φθινόπωρο, τι μάθαμε, τι σημαίνει το Φθινόπωρο για μας; θα το αποχαιρετήσουμε για να υποδεχτούμε το Χειμώνα.

 

Ανακοίνωση για τους γονείς

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, παρόλο που θα επιθυμούσαμε το σύνολο των μαθητών μας να συμμετέχει στις τηλεδιασκέψεις,  δυστυχώς κατι τέτοιο δεν είναι εφικτό, για πολλούς λόγους. Παρολαυτά εμείς θα επιθυμούσαμε να τους υποστηρίξουμε καθώς δεν θέλουμε να στερηθούν όλα όσα θα μεταδοθούν μέσω τηλεδιασκέψεων. Ανάλογα με τις θεματικές που θα κάνουμε θα αναρτούμε σχετικό υλικό που με τη δική μας καθοδήγηση αλλά και τη δική σας βοήθεια μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο για τα παιδιά. Θα σας παρακαλούσαμε να παρακολουθείτε το ιστολόγιο και στο βαθμό που μπορείτε να υποστηρίζετε τα παιδιά για να τα παρακολουθούν. Ευχόμαστε σύντομα να επιστρέψουμε στην τάξη μας και να γίνουμε και πάλι ομάδα γιατί έτσι έχουμε μάθει να δουλεύουμε…

Ο κύκλος του νερού

Ο κύκλος του νερού με απλά υλικά από το σπίτι που μας έφτιαξε η Κωνσταντίνα στα εξαποστάσεως μαθήματά μας.

Πείραμα με το νερό

Πατήστε πάνω στα μπλε γράμματα για να δείτε το πείραμα.

 

Η λεξούλα βροχή αρχίζει από το γράμμα Β. Ας βρούμε κι άλλες λέξεις που αρχίζουν από Β

Αφού ακούσει το παιδί το τραγουδάκι ζητήστε του να ζωγραφίσει σε ένα λευκό χαρτί ένα παιδάκι που κρατάει μια ομπρέλα.

Γράφουμε κάθετα τη λέξη σύννεφο και οριζόντια τη λέξη νερό

Συζητάμε για την χρησιμότητα του νερού στην καθημερινή ζωή μας.

Άραγε ποια αθλήματα γίνονται στο νερό;

Οι έννοιες μέσα και έξω κόβουμε και ύστερα κολλάμε τα ψαράκια μέσα στη γυάλα

Παρατηρούμε τον πίνακα ζωγραφικής. Ρωτάμε το παιδί να μας περιγράψει τι βλέπει στην εικόνα. Τι χρώματα έχει, πόσα παιδάκια βλέπει, είναι ίσα στο ύψος; ποιο είναι πιο μεγάλο και ποιο είναι πιο μικρό.που πιστεύει ότι πηγαίνουν αυτά τα παιδιά και τι σχέση έχουν μεταξύ τους; τι φοράνε; τι χρώμα μαλλιά έχουν; πόσα πουλάκια βλέπουν;

Εδώ μπορούμε να ρωτήσουμε το παιδί τι καιρό κάνει; ύστερα να του ζητήσουμε να μετρήσει τις ομπρέλες και να μας πει τι χρώματα έχουν

Πείραμα

Πατήστε πάνω στα γράμματα για να δείτε το πείραμα. Μπορείτε αν θέλετε να το κάνετε μαζί στο σπίτι βράζοντας νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετώντας το καπάκι ώστε το παιδί να βλέπει τους υδρατμούς και να αντιλαμβάνεται τον κύκλο του νερού.

 

Η ελιά

Το δέντρο ελιάς – το δώρο της Αθήνας

Ελιά ελιά μαυροελιά πόσα φύλλα στα κλαδιά; ομαδικό παιχνίδι

Τα παιδιά μαζεύουν φυλλαράκια από την ελίτσα της αυλής μας για να τα χρησιμοποιήσουν στις κατασκευές τους.

Η θάλασσα – το δώρο του Ποσειδώνα

ομαδική Εργασία του Ολοήμερου τμήματος

Χρήσιμο βίντεο για τους γονείς για την εγκατάσταση της πλατφόρμας webex

Αγαπητοί, γονείς όπως θα έχετε ήδη ενημερωθεί από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου ξεκινά το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων πανελλαδικά  ως τις 30 Νοεμβρίου. Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα από την αρχή του σχολικού έτους, γνωρίσαμε τα παιδάκια σας και είχαμε το χρόνο να αποκτήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας καθώς  και να καλλιεργήσουμε το κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας μεταξύ τους. Όλα αυτά δεν θα χαθούν αλλά θα προσπαθήσουμε μέσα από τα διαδυκτιακά μας μαθήματα να τα συνεχίσουμε μέχρι να βρεθούμε πάλι στο φυσικό μας χώρο, το σχολείο. Σας ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε μαζί σας και παρέα βήμα βήμα θα προχωρήσουμε στη νέα εκπαιδευτική διαδικασία. Σε πρώτη φάση είναι απαραίτητο όσοι από εσάς δεν έχετε εγκαταστήσει την πλατφόρμα webex  να το πράξετε άμεσα, γιατί από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουμε τα μαθήματά  μας. Περισσότερες πληροφορίες θα σας δωθούν σύντομα.

Παρακάτω θα παρακολουθήσετε ένα βίντεο που σας καθοδηγεί να εγκαταστήστε την πλατφόρμα webex. Η πλατφόρμα μπορεί να εγκατασταθεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, σε ταμπλέτ και σε έξυπνο τηλέφωνο. Πατώντας σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για τη διαδικασία εγκατάστασης.

https://mathainoumestospiti.gov.gr/nipiagogeio-gia-mathites/

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, 

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα ή μετακίνηση από και προς το σχολείο θα γίνεται για τους μαθητές με το έγγραφο που σας χορηγήθηκε από το σχολείο και για τους γονείς με μήνυμα ή το παραπάνω  έγγραφο. 

Σεισμός!!!

Βήμα 1ο μπαίνουμε κάτω από το τραπέζι και κρατάμε το πόδι του τραπεζιού

Προσομοίωση του φαινομένου του σεισμού. Οι τεκτονικές πλάκες που κινούνται κάτω και το κτήριο που κουνιέται επάνω.

 

Ζωγραφίζουμε τα βήματα 1,2,3 που θα ακολουθήσουμε σε περίπτωση σεισμού

Ο Εγκέλαδος στην Ελληνική Μυθολογία φέρεται ως αρχηγός των Γιγάντων, γιος του Τάρταρου και της Γης που έπαιξε όμως πρωτεύοντα ρόλο στη Γιγαντομαχία στην οποία και φονεύθηκε. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως, όταν γινόταν σεισμός, ο Εγκέλαδος είχε θυμώσει και επειδή ήταν πολύ μεγάλος τράνταζε όλη τη γη.

Βήμα 3ο βγαίνουμε στην αυλή και στεκόμαστε στο κέντρο ο ένας δίπλα στον άλλον.

Βημα 2ο δεν πανικοβαλλόμαστε και βγαίνουμε το ένα παιδάκι πίσω από το άλλο σιγά σιγά με τα χέρια μας στο κεφάλι στο προαύλιο με την καθοδήγηση της κυρίας μας.