Ένα μήνα μετά τον αγιασμό!!!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς κύλησε ήρεμα. Η προσαρμογή των παιδιών ήταν ομαλή. Η συνεργασία των γονέων άψογη. Η συμπαράσταση από τη σχολική επιτροπή διευκόλυνε το έργο μας με την άμεση επίλυση κάθε προβλήματος που αντιμετωπίσαμε κτιριακό και λειτουργικό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έδωσε προτεραιότητα στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών σε κανόνες υγιεινής και προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του ιού στο βαθμό, που αυτό ήταν εφικτό σε ένα τμήμα 24 παιδιών.

Ακολουθήσαμε πολλά παιχνίδια γνωριμίας μεταξύ των παιδιών.Κατασκευάσαμε το «μαγικό βιβλίο» των κανόνων της τάξης μας με τη μέθοδο της χαρτοδιπλοτικής, αφού προηγουμένως ασχοληθήκαμε εκτενώς με το θέμα και αναρτήσαμε στην τάξη τους στρουμφοκανόνες μας!!!!! (http://www.kidsactivities.gr)

Ξέχασα να σας αναφέρω, ότι τα στρουμφάκια καλωσόρισαν τα παιδιά φέτος στο νηπιαγωγείο και τα βοήθησαν  στην προσαρμογή τους. Στην τσαντούλα τους καθημερινά έχουν ένα αγαπημένο τους στρουμφάκι, που το μόνο που τους ζητάει είναι να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο χαρούμενα και να τους λένε κάθε μεσημέρι τις εμπειρίες τους….

Φυσικά δεν θα έλειπε από την τάξη μας το στρουμφοχωριό μας!!! Το δημιουργήσαμε και στον ουρανό του πετάνε τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των παιδιών και γύρω από το κάθε γράμμα ομαδοποιήσαμε όλοι μαζί τα «συννεφο…ονόματα» μας.

Γνωρίσαμε όλους τους χώρους του νηπιαγωγείου μας. Δημιουργήσαμε τις γωνιές μας. Παίξαμε παιχνίδια προσανατολισμού στο χώρο. Μάθαμε και δουλέψαμε με το αρχικό γράμμα του Νηπιαγωγείου μας το (Ν) γνωρίζοντας την τεχνική του κολάζ  και φυσικά το ζωγραφίσαμε με το μοναδικό μας τρόπο!!!

 

Ένα μέρος του προγράμματός μας γίνεται στην αυλή μας, που είναι κι αυτή οργανωμένη σε γωνιές…. Έχουμε το κομμωτήριό μας, το κουκλόσπιτο, τη βιβλιοθήκη, τα αυτοκινητάκια, την πλαστελίνη, τη ζωγραφική και φυσικά το ελεύθερο και ομαδικό χαρούμενο παιχνίδι στον καθαρό αέρα!!!!

Υπέροχες στιγμές ζωηρού παιχνιδιού, χαράς και μάθησης. Γιατί το μικρό παιδί μαθαίνει παίζονταςαναγνωρίζει  τις δυνατότητές του, τα όριά του, κάνει σχέσεις, αναπτύσσεται συναισθηματικά και μεγαλώνει με υγεία εσωτερική και εξωτερική!!!

ΚΑΛΉ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ!!!