Το παγκάκι της Φιλίας

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ | Κατηγορία Εργαστήρια Δεξιοτήτων | , στις 22-01-2024

ΠΑΓΚΑΚΙ

 

“Το Παγκάκι της Φιλίας”

Σκοπός: Ο σκοπός της δραστηριότητας “Το Παγκάκι της Φιλίας” είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά αναγνωρίζουν τη σημασία της φιλίας, αναπτύσσουν σχέσεις μεταξύ τους και ενισχύουν το αίσθημα κοινότητας. Η δραστηριότητα προωθεί την κοινωνική ολοκλήρωση και την αντιμετώπιση της απομόνωσης μεταξύ των μαθητών.

Στόχοι:

Κατανόηση: Κατανόηση της σημασίας της φιλίας στην ατομική και ομαδική ευημερία.

Ενσυναίσθηση: Ανάπτυξη της ενσυναίσθησης έναντι των συμμαθητών που μπορεί να αισθάνονται απομονωμένοι ή μη αναγνωρισμένοι.

Συνεργασία: Προώθηση της συνεργασίας και της αμοιβαίας στήριξης μεταξύ των παιδιών.

Δημιουργικότητα: Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας μέσα από την κοινή δράση τους στον σχεδιασμό και τη διακόσμηση του παγκακιού.

Αυτο-εκτίμηση: Υποστήριξη της αυτο-εκτίμησης των παιδιών, προάγοντας την αίσθηση της σημασίας τους στην κοινότητα του σχολείου.

Επιδιώξεις:

Να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα αλληλεγγύης και συνεργασίας στο σχολικό περιβάλλον.

Να ενισχυθεί η επίγνωση των παιδιών σχετικά με τις συναισθηματικές ανάγκες των συμμαθητών τους.

Να αναδειχθεί η σημασία της ποικιλομορφίας και της αποδοχής των διαφορετικοτήτων.

Να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα και η αυτοεκφραστικότητα των παιδιών μέσω του κοινού έργου.

Μέσα από αυτό το πλαίσιο, η δραστηριότητα αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν θετικές κοινωνικές σχέσεις και να αισθανθούν αποδεκτά και εκτιμημένα στο περιβάλλον τους.

 

1

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς